Ποδόσφαιρο Γυναικών

Σε δίκη οδηγείται ο Ρουμπιάλες για το φιλί στην Ερμόσο (vid)

25.01.24 | 15:00

Ο πρώην πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Ισπανίας, Λουίς Ρουμπιάλες θα οδηγηθεί σε δίκη για το μη συναινετικό φιλί που έδωσε στην Ερμόσο κατά τη διάρκεια της απονομής του τροπαίου του τελικού του Μουντιάλ γυναικών.

Μετά από έρευνα της εισαγγελίας αλλά και καταθέσεις, μαζί με τον Ρουμπιάλες θα παραπεμφθούν σε δίκη ο πρώην αθλητικός διευθυντής της εθνικής ανδρών της Ισπανίας, Άλμπερ Λούκε, ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής γυναικών, Χόρχε Βίλδα και ο υπεύθυνος μάρκετινγκ της Ομοσπονδίας, Ρουμπέν Ριβέρα. Οι 4 άνδρες κατηγορούνται για πιέσεις που άσκησαν στην Ερμόσο μετά το συμβάν να μην κινηθεί εναντίον του τότε προέδρου.

Σάλος αντιδράσεων στην Ισπανία

Μετά το σάλο που έχει προκληθεί στην Εθνική Ισπανίας άνοιξε έρευνα σε βάρος του Ρουμπιάλες, για σεξουαλική επίθεση. Η FIFA τον έπαυσε από τα καθήκοντά του και τελικά οδηγήθηκε στην παραίτηση από τη θέση του προέδρου της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.

Μετά από απόφαση της FIFA ο πρώην πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Ισπανίας αποκλείστηκε για τρία χρόνια από το ποδόσφαιρο, ενώ πλέον οδηγείται σε δίκη.