Φωτογραφία: Intime

Ολυμπιακός

Η επόμενη μέρα στον Ολυμπιακό

11.03.24 | 22:40

Η πίκρα και η απογοήτευση χαρακτηρίζουν την επόμενη μέρα του ντέρμπι στον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» εμφάνισαν ξανά τις παιδικές ασθένειες που τους έχουν ταλαιπωρήσει αρκετά και στο παρελθόν, και ηττήθηκαν από τον αιώνιο αντίπαλο ανήμερα των 99ων γενεθλίων τους.

Σε ένα βράδυ “όλα στραβά κι ανάποδα” τουλάχιστον ήρθε η νίκη του Άρη στην Τούμπα και δεν μεγάλωσε ακόμα περισσότερα η απόσταση από την κορυφή. Στους 4 βαθμούς βρισκόταν αυτή πριν την έναρξη των πλέι-οφ, στους 5 είναι τώρα. Βέβαια πλέον ο Ολυμπιακός κυνηγά ξανά τρεις ομάδες και δεδομένα το εκτός έδρας ματς με την ΑΕΚ στην επανέναρξη του πρωταθλήματος αποτελεί την τελευταία ευκαιρία να μείνει ζωντανός στη μάχη του τίτλου.

Μέχρι εκεί όμως έχουμε δρόμο ακόμα. Οι Πειραιώτες θα ταξιδέψουν την Τετάρτη με ελάχιστο στόχο μια μέρα μετά να επιστρέψουν στις νίκες και να μην πάνε με εσωστρέφεια στην διακοπή λόγω των εθνικών ομάδων.

Προφανώς έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα η πρόκριση μοιάζει με ποδοσφαιρικό θαύμα, ωστόσο στον Ολυμπιακό έχουν χρέος να εξαντλήσουν τις πιθανότητες τους. Αυτές τις ελάχιστες. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να προηγηθεί και μάλιστα νωρίς, στο πρώτο κομμάτι του αγώνα στην Τόπολα.

Είναι και θέμα εγωισμού για τους παίκτες, μετά από όσα έχουν γίνει τις τελευταίες μέρες, να βγάλουν αντίδραση και να δείξουν πως η διαφορά τους με την Μακάμπι Τελ Αβίβ δεν είναι αυτή που φάνηκε στο σκορ της περασμένης Πέμπτης.