Φωτογραφίες: Intime

Αγγλία

Λίβερπουλ: Ο Κλοπ… «εκτινάσσει» την αξία των παικτών

12.03.24 | 09:43

Ο Γιούργκεν Κλοπ έχει αποδείξει και με το… παραπάνω πόσο πολύ υπολογίζει στις ακαδημίες της Λίβερπουλ, δίνοντας την ευκαιρία σε αρκετούς νεαρούς παίκτες να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους στον αγωνιστικό χώρο.
Το γεγονός αυτό έχει αυξήσει κατακόρυφα την αξία όλων των ποδοσφαιστών των «κόκκινων», τον τελευταίο χρόνο, ιδιαίτερα των νεαρών που έχουν χρησιμοποιηθεί κατά καιρούς. Χαρακτηριστικά, η εκτιμώμενη αξία ενός παίκτη του συλλόγου του Μερσεϊσάντ που είναι βασικός να έχει «εκτιναχθεί» στο ποδοσφαιρικό «χρηματιστήριο» κατά 4000%!
Πρόσφατα, ο Γιούργκεν Κλοπ στoν τελικό του Carabao Cup απέναντι στην Τσέλσι στηρίχθηκε σε μία άκρως νεανική ομάδα, η οποία, όχι μόνο δεν τον «πρόδωσε», αλλά έφερε το τρόπαιο επικρατώντας στην παράταση με 1-0.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο Τζάρελ Κουάνσα, ο οποίος αντικατέστησε τον Κονατέ. Την τρέχουσα σεζόν ο 21χρονος έχει κάνει μεγάλα «άλματα», εκτινάσσοντας την ποδοσφαιρική του αξία από τις 400.000 ευρώ που είχε εκτιμηθεί τον Απρίλιο του 2023 στα 15 εκατομμύρια ευρώ μετά από ένα χρόνο, με τις 20 συμμετοχές του σε όλες τις διοργανώσεις στην τρέχουσα σεζόν.

Με πιο απλά λόγια μέσα σε περίπου ένα χρόνο η αξία του ανέβηκε σχεδόν 40 φορές! Έδειξε μέρος του ταλέντου του όταν κλήθηκε από τον Κλοπ να παίξει στο Europa League, ενώ στο πρωτάθλημα μετρά 9 συμμετοχές έως τώρα, με κορυφαία την θέση του στο αρχικό σχήμα εναντίον της Μάντσεστερ Σίτι στο Άνφιλντ, το απόγευμα της περασμένης Κυριακής (10/03).