Ζίβκοβιτς - Ντιναμό Ζάγκρεμπ Φωτογραφία: Intime

ΠΑΟΚ

Ψάχνει τη «φόρμουλα» της πρόκρισης ο Λουτσέσκου

12.03.24 | 09:32

Στις 11:00 το πρωί θα ξεκινήσει η προπόνηση των ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ, η πρώτη ουσιαστικά μετά την ήττα από τον Άρη στην Τούμπα από τη στιγμή που όσοι αγωνίστηκαν βασικοί στο παιχνίδι της Κυριακής, ακολούθησαν χθες (11/3) πρόγραμμα αποθεραπείας και αποκατάστασης.

Σε αναζήτηση λύσεων και γκολ

Κατά τη διάρκειά της, ο Ράζβαν Λουτσέσκου θα φανερώσει τις πρώτες σκέψεις του για την ενδεκάδα που θα παρατάξει κόντρα στη Ντινάμο Ζάγκρεμπ (14/3, 19:45) , στη ρεβάνς της ήττας με 2-0 στην Κροατία. Ο Ρουμάνος τεχνικός είναι υποχρεωμένος να βρει τις κατάλληλες λύσεις στην «αφλογιστία» του ΠΑΟΚ, προκειμένου ο «δικέφαλος» του Βορρά να διεκδικήσει όλες τις πιθανότητες για την πρόκριση στους «8» του Europa Conference League.

Σε ομαδικό επίπεδο, οι «ασπρόμαυροι» καλούνται να πραγματοποιήσουν το τέλειο παιχνίδι σε ότι αφορά την μεσοαμυντική λειτουργία τους, καθώς σε περίπτωση που η Ντινάμο βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα του Κοτάρσκι, η – ήδη πολύ δύσκολη – αποστολή του ΠΑΟΚ θα δυσκολέψει σε τεράστιο βαθμό. Παράλληλα οι ποδοσφαιριστές θα πρέπει να βρουν λύσεις για να πετύχουν δύο τουλάχιστον γκολ εις βάρος των Κροατών.

Το τελευταίο βέβαια δεν μοιάζει καθόλου εύκολο βάσει της εικόνας του ΠΑΟΚ στο «Μάκσιμιρ» και στην Τούμπα στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, εάν αναλογιστεί κανείς πως σε 200 λεπτά ποδοσφαίρου οι παίκτες του «δικεφάλου» του Βορρά κατέγραψαν ελάχιστες προσπάθειες στην εστία, καμία εκ των οποίων δεν μπορεί να χαρακτηριστεί κλασική ευκαιρία.

Ο παρτεντέρ του Μεϊτέ και ο… Σαμάτα

Σε επίπεδο προσώπων, οι περισσότερες θέσεις στην ενδεκάδα μοιάζουν «καπαρωμένες».

Πιο συγκεκριμένα, κάτω από τα δοκάρια θα βρίσκεται ο Ντομινίκ Κοτάρσκι και η τετράδα της άμυνας θα αποτελείται από τους Γιόνι Όττο, Τόμας Κεντζιόρα, Κωνσταντίνο Κουλιεράκη και Μπάμπα Ράχμαν, με τον Αντρέ Βιεϊρίνια να αποτελεί τη μοναδική εναλλακτική λύση για… όλες τις θέσεις, καθώς οι Γιοάν Σάστρε, Ράφα Σοάρες, Ιβάν Νάσμπεργκ δεν έχουν δηλωθεί στην ευρωπαϊκή λίστα και οι Γιάννης Μιχαηλίδης, Γουίλιαμ Τρόοστ Έκονγκ βρίσκονται στα… πιτς.

Από εκεί και πέρα, δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η παρουσία του Σουαλιό Μεϊτέ στα κεντρικά χαφ και αυτή των Τάισον, Γιάννη Κωνσταντέλια και Αντρίγια Ζίβκοβιτς στην τριάδα πίσω από τον κεντρικό επιθετικό. Μοναδικά ερωτήματα για τον Ραζβάν Λουτσέσκου αποτελεί ο παρτενέρ του 29χρονου μέσου στον χώρο του κέντρου, αλλά και ο «φουνταριστός».

Για τη θέση του τελευταίου, διαθέσιμος είναι πλέον και ο Αλί Σαμάτα και θα έχει ενδιαφέρον το αν ο προπονητής του ΠΑΟΚ εμπιστευτεί εκ νέου τον Τανζανό με την… αποκαρδιωτική εικόνα του το τελευταίο διάστημα, με τους Στέφαν Σβαμπ και Μαγκομέντ Οζντόεφ να «ερίζουν» από την πλευρά τους για τη θέση δίπλα στον Μεϊτέ.