Καβάλα-ΠΑΟΚ Κρηστώνης 2-0: Δωδέκατη σερί νίκη με ροτέισον και αφιέρωση στον Αδαμάκη Φωτογραφία: Intime

Α Όμιλος

Καβάλα: Πρόκριση-θρίλερ στα πέναλτι με Νέστο, με ήρωα και… σκόρερ τον γκολκίπερ Αστρά!

24.01.24 | 20:00

Με δραματικό τρόπο πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά του Κυπέλλου ΕΠΣΚ η Καβάλα, που κέρδισε 4-3 το Νέστο Χρυσούπολης στο «Ανθή Καραγιάννη» στα πέναλτι και με πρωταγωνιστή τον Αστρά.

Το 0-0 σφράγισε τις προσπάθειες των δυο ομάδων στο 90λεπτο και το έξτρα ημίωρο της παράτασης, μετά από ένα ματς με ένταση και δυνατές μονομαχίες.

Ο Νέστος έπαιξε με 10 παίκτες από το 85΄, λόγω αποβολής του Μυφτάρι, διατυπώνοντας παράπονα για τη διαιτησία του Τσιάρα.

Ο ΑΟΚ είχε δυο δοκάρια, με Μέτσε (89΄) και Αλτιντζή (στην παράταση).

Το πρώτο μέρος ήταν ισορροπημένο, χωρίς πολλές φάσεις, ενώ στο δεύτερο οι «Αργοναύτες» πίεσαν, είχαν παραπάνω φάσεις, αλλά ο Νομικός έδινε τη λύση κάτω από την εστία για την ομάδα της Χρυσούπολης.

Η διαδικασία των πέναλτι

Στη «ρώσικη ρουλέτα» οι δυο ομάδες είχαν από ένα δοκάρι, από ένα πέναλτι εξουδετέρωσαν οι δυο γκολκίπερ, ενώ ένα του Νέστου πέρασε άουτ, με τον τερματοφύλακα της Καβάλας Λευτέρη Αστρά να ευστοχεί στο κρίσιμο πέναλτι, για το τελικό 4-3, με αποτέλεσμα να πνιγεί στις αγκαλιές των συμπαικτών του και να στείλει τον ΑΟΚ στους «8» του θεσμού.

Για τους γηπεδούχους αστόχησαν οι Γκέκας και Β. Παπαδόπουλος και για την ομάδα του Νίκου Κεχαγιά οι Τορομανίδης, Οκάν και Μυλόπουλος.

*Προκρίσεις στην επόμενη φάση πανηγύρισαν και οι Βύρωνας Καβάλας, Ορφέας Ελευθερούπολης και Αναγέννηση Λιμεναρίων.

Καβάλα (Τίμος Καβακάς): Αστράς, Καζαντζίδης, Δημητριάδης, Σμίλτος, Περδίκης, Τζελίδης, Μέτσε, Λαγός, Γκέκας, Β. Παπαδόπουλος, Σαμπανίδης. Έπαιξαν και οι Δαλιανόπουλος, Αλτιντζής, Ιωαννίδης, Καρακώστας, Ρ. Παπαδόπουλος, Γιαγτζίδης.
Νέστος Χρυσούπολης (Νίκος Κεχαγιάς): Νομικός, Πανταζής, Σιδηρόπουλος, Κουκόλης, Κοτταρίδης, Μυφτάρι, Γκατζολάρι, Ορφανίδης, Μπαρέττας, Τανζού, Σέα. Έπαιξαν και οι Τορομανίδης, Μυλόπουλος, Ράνος, Οκάν.

MVP ο Αστράς

Ο Αθηναίος τερματοφύλακας της Καβάλας, Λευτέρης Αστράς δικαιολογημένα ανακηρύχθηκε μετά το ματς σε πολυτιμότερο παίκτη του αγώνα, για το νικητήριο πέναλτι, αλλά και για την εν γένει παρουσία του.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Α.Ο. ΚΑΒΑΛΑ (@kavalafc)