Champions League Φωτογραφία: X

UEFA CHAMPIONS LEAGUE

Αλλάζει ο τρόπος κλήρωσης του Champions League – Πώς θα γίνεται

12.03.24 | 19:52

Από τη νέα σεζόν το Champions League αλλάζει εντελώς μορφή και σήμερα (12/3) η UEFA έκανε γνωστές κάποιες λεπτομέρειες σχετικά με το πώς θα πραγματοποιούνται οι κληρώσεις.

Όσον αφορά τον πρώτο γύρο, στον οποίο θα συμμετέχουν 36 ομάδες και καθεμία από αυτές θα παίζει 8 παιχνίδια κόντρα σε 2 ομάδες από κάθε γκρουπ δυναμικότητας (σύλλογοι από την ίδια χώρα δεν θα μπορούν να συναντηθούν), η κλήρωση θα πραγματοποιείται μέσω υπολογιστή, ο οποίος θα βγάζει τους αντιπάλους για την κάθε μια.

Όπως είναι ήδη γνωστό, οι ομάδες που θα ολοκληρώσουν την πρώτη φάση στις 8 πρώτες θέσεις της βαθμολογίας, θα προκρίνονται στους «16», ενώ οι υπόλοιπες 16 θα πρέπει να περάσουν πρώτα από τα playoffs.

Ακόμη, στην κλήρωση των νοκ-άουτ οι δύο ομάδες που θα τερματίζουν στις πρώτες δύο θέσεις, δεν θα μπορούν να συναντηθούν μεταξύ τους, παρά μόνο στον τελικό, κάτι που θα ισχύει και στις τρεις διοργανώσεις.

Πέρα από αυτά, η UEFA ξεκαθάρισε πως δεν έχει σκοπό να διοργανώσει κάποιον τελικό εκτός Ευρώπης, ούτε και να προσκαλέσει κάποια ομάδα από άλλη ήπειρο.