Φωτογραφία: Intime

ΠΑΟΚ

Αποφασισμένοι να το «γυρίσουν» στον ΠΑΟΚ

13.03.24 | 15:36

Η ήττα στην Κροατία από την Ντινάμο Ζάγκρεμπ και η ήττα από τον Άρη με 1-0 στην πρεμιέρα των playoffs της Stoiximan Super League, «ταρακούνησαν» ολόκληρο το οικοδόμημα του ΠΑΟΚ και έφεραν αρκετά «μαύρα σύννεφα» πάνω από τον «δικέφαλο».

Ωστόσο, ο Ράζβαν Λουτσέσκου και οι ποδοσφαιριστές του, είναι αποφασισμένοι να τα φέρουν όλα… Τούμπα, αύριο (14/3) το βράδυ στις 19:45.

ΓΙΑ ΟΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ

Kόντρα στη Ντινάμο Ζάγκρεμπ, η οποία έρχεται σήμερα στη Θεσσαλονίκη με «προίκα» την «καθαρή» νίκη της στο «Μάξιμιρ», ο ΠΑΟΚ καλείται να κατορθώσει κάτι που δεν έχει πετύχει ποτέ στην ευρωπαϊκή ιστορία του: Να ανατρέψει στην Τούμπα μία εκτός έδρας ήττα με σκορ 2-0.

Με την εικόνα που παρουσίασε βέβαια στο Ζάγκρεμπ αλλά και στην Τούμπα κόντρα στον Άρη, ο «δικέφαλος» δεν έχει πάρα πολλές ελπίδες. Όμως, εντός αλλά και εκτός της ομάδας παρατηρείται μία συσπείρωση ενόψει του «τελικού» με την Ντινάμο, η έκβαση του οποίου, εφόσον είναι η επιθυμητή για τον ΠΑΟΚ, μπορεί να αλλάξει άρδην όλα τα δεδομένα και να επαναφέρει τόσο την ηρεμία όσο και την αισιοδοξία στο «ασπρόμαυρο» στρατόπεδο.

ΠΡΟ ΤΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ΤΟΥΣ ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ ΚΑΙ ΠΑΙΚΤΕΣ

Με την κίνηση των εισιτηρίων του αυριανού αγώνα να είναι άκρως ικανοποιητική, μοιάζει δεδομένο το ότι ο κόσμος του ΠΑΟΚ θα δημιουργήσει μία άκρως «θερμή» ατμόσφαιρα υπέρ της αγαπημένης του ομάδας και εις βάρος των Κροατών.

Όπως συνηθίζεται να λέγεται όμως, ο κόσμος δεν παίζει μπάλα. Έτσι, επαφίεται στον Ράζβαν Λουτσέσκου και στους παίκτες του το αν αύριο το βράδυ θα γράψουν ιστορία ή θα ρίξουν και άλλο νερό στον μύλο της αμφισβήτησης, της απαισιοδοξίας και της εσωστρέφειας, με τον Ρουμάνο προπονητή να προσπαθεί από τη Δευτέρα να τονώσει την αυτοπεποίθηση της ομάδας του και να «καθαρίσει» το μυαλό της, έχοντας υπογραμμίσει δημοσίως πως αυτή δεν βρίσκεται και στην καλύτερη δυνατή αγωνιστική κατάσταση.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ ΤΟ… ΤΕΛΕΙΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Σε κάθε περίπτωση, ο ΠΑΟΚ είναι υποχρεωμένος αύριο το βράδυ να κάνει το τέλειο παιχνίδι. Το… κακό είναι πως θα πρέπει να το κάνει απέναντι σε μία ποιοτική, έμπειρη, πειθαρχημένη και μαχητική ομάδα, η οποία δεν χρειάζεται να πάρει κανένα ρίσκο όσο το ματς θα βρίσκεται στο 0-0.

Συνεπώς, ο «δικέφαλος» καλείται να βρει λύσεις στο επιθετικό «μπλοκάρισμά» του και παράλληλα να αποφύγει σε απόλυτο βαθμό τα λάθη που μπορεί να δώσουν δικαιώματα στους Κροάτες, συνδυασμός δύσκολος αλλά επουδενί αδύνατος, εφόσον φυσικά και η τύχη είναι με το μέρος των «ασπρόμαυρων».

ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ «ΣΤΗΜΕΝΕΣ» ΜΠΑΛΕΣ

Γνωρίζοντας πάντως πως ο ΠΑΟΚ δεν βρίσκεται αυτή τη στιγμή και στην καλύτερη φάση του, ο Λουτσέσκου έχει ρίξει μεγάλο βάρος στο κομμάτι της τακτικής και δη στο πως οι ποδοσφαιριστές του θα καταφέρουν αύριο να διασπάσουν την αμυντική γραμμή της Ντιναμό είτε σε «σετ» παιχνίδι είτε σε κάποια «στημένη» φάση.
Προς αυτή την κατεύθυνση, ο 55χρονος προπονητής υπογράμμισε και χθες σε όλους τους τόνους πως περιμένει την μέγιστη αποφασιστικότητα στην τελική προσπάθεια, καθώς βάσει της λογικής ο ΠΑΟΚ δεν θα δημιουργήσει… σωρεία ευκαιριών μπροστά στην εστία της Ντιναμό.

ΦΑΝΕΡΩΝΕΙ ΕΝΔΕΚΑΔΑ

Ο ΠΑΟΚ θα ολοκληρώσει την προετοιμασία του για τον αυριανό «τελικό» με μία προπόνηση στις 17:30 στο αθλητικό κέντρο του, με τον Ράζβαν Λουτσέσκου να εξωτερικεύει κατά τη διάρκειά της τις τελικές αποφάσεις του για την ενδεκάδα που θα παρατάξει στην Τούμπα.

Και αν τα… κουκιά είναι μετρημένα για τη στελέχωση της άμυνας, από τη στιγμή που «πίσω» από τους Όττο, Κεντζιόρα, Κουλιεράκης και Μπάμπα υπάρχει μόνο ο Βιεϊρίνια, οι συνδυασμοί που μπορούν να γίνουν στη μεσαία και στην επιθετική γραμμή είναι πολλές, με τον Ρουμάνο προπονητή να καλείται να κάνει τις καλύτερες, έχοντας ως «κολώνες» τους Μεϊτέ, Τάισον και Κωνσταντέλια.

TAGS