Ραζβάν Λουτσέσκου Φωτογραφία: Intime

STOIXIMAN SUPERLEAGUE

Επίκληση στον… εγωισμό

13.03.24 | 21:00

Λίγο… διαφορετικός σε σχέση με τα συνηθισμένα ήταν ο Ραζβάν Λουτσέσκου, στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο γήπεδο της Τούμπας.

Ο Ρουμάνος προπονητής, έδειξε να είναι αρκετά… τσιτωμένος απαντώντας στις ερωτήσεις Ελλήνων και Κροατών δημοσιογράφων, προσπαθώντας από τη μία να υπεραμυνθεί της ομάδας του, των ποδοσφαιριστών του και της δουλειάς που έχει γίνει από την αρχή του καλοκαιριού και από την άλλη να περάσει προς πάσα κατεύθυνση το μήνυμα πως αύριο το βράδυ, κόντρα στη Ντινάμο Ζάγκρεμπ ο ΠΑΟΚ θα δώσει μία «μάχη» με όλες του τις δυνάμεις!

«Χθες είπα στους παίκτες ότι πρέπει να καταλάβουμε από πού ξεκινήσαμε τον Ιούλιο και πού έχουμε φτάσει» ήταν μία από τις χαρακτηριστικές ατάκες του Ρουμάνου προπονητή.

«Όποιος δεν μπορεί…»

Η τοποθέτηση όμως που προκάλεσε περισσότερη εντύπωση, ήταν άλλη. «Ξέρω τη χώρα, την ένταση που υπάρχει εδώ. Υπάρχει αρκετή αρνητικότητα, αλλά αυτό είναι κάτι άλλο. Τώρα, υπάρχει αρνητισμός για τα αποτελέσματα, αλλά οι ποδοσφαιριστές ξέρουν ότι υπάρχουν κι αυτά στο ποδόσφαιρο. Ο καθένας έχει τον χαρακτήρα του. Υπάρχουν αυτοί που αισθάνονται πιο δυνατοί.

Μπροστά μας έχουμε μεγάλους στόχους κι αν κάποιος δεν μπορεί να το καταλάβει αυτό, δεν πρέπει να είναι εδώ. Ας πάει να παίξει 5×5. Μιλάμε για προημιτελικά στο Conference League.

Είναι η δεύτερη φορά στην ιστορία της ομάδας. Πότε συνέβη ξανά αυτό; Έχουν μπροστά τους κάτι μεγάλο, να παλέψουν για έναν τίτλο με τη δουλειά τους. Τι άλλο να θέλεις παραπάνω σαν κίνητρο; Η μπάλα είναι στα πόδια τους και είναι επαγγελματίες» υπογράμμισε σε έντονο ύφος ο Ράζβαν Λουτσέσκου, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να… τσιγκλήσει τον εγωισμό των παικτών του και να τους θέσει προ των ευθυνών τους, έχοντας διαπιστωμένα παράπονα από κάποιους εξ αυτών!

Η παραδοχή των αδυναμιών

Παράλληλα, ο Ρουμάνος προπονητής παραδέχθηκε τις μεγάλες αδυναμίες που επέδειξε ο ΠΑΟΚ στο «Μάκσιμιρ», μην ωραιοποιώντας ωστόσο την όλη κατάσταση που θα κληθεί να αντιμετωπίσει αύριο (13/3) ο «δικέφαλος».

Χαρακτηριστικά, ο Λουτσέσκου παραδέχθηκε πως δεν θα είναι εύκολο για την ομάδα του να φτάσει στην περιοχή των Κροατών, γνωρίζοντας πολύ καλά πως οι ποδοσφαιριστές του Γιακίροβιτς δεν πρόκειται να πάρουν το παραμικρό αχρείαστο ρίσκο στην Τούμπα. «Μπορεί να ανατραπεί η κατάσταση. Έχουμε τη θέληση και να παίξουμε και να πάρουμε την πρόκριση» σημείωσε ο 55χρονος προπονητής, ο οποίος δεν άφησε πάντως κάποιο «παράθυρο» για… εκπλήξεις από την πλευρά του, σε ότι αφορά την ενδεκάδα που θα παρατάξει αύριο το βράδυ στην Τούμπα!

Το «στοίχημα» που πρέπει να κερδίσει πάντως ο ΠΑΟΚ, μόνο εύκολο δεν είναι. Για να συμβεί αυτό απαιτείται το… τέλειο παιχνίδι σε άμυνα και επίθεση, απέναντι σε μία σχολή που διαθέτει περίσσεια ποιότητα και ένταση μεν αλλά δεν φημίζεται κιόλας και για την… ψυχραιμία της, όταν η κατάσταση «στραβώσει»!