Διαιτητής με κάρτα Φωτογραφία: Intime

Διαιτησία

Το μπάχαλο βλάπτει την εικόνα όλων

15.03.24 | 10:47

Γράφει: Avatar photo

Οι πρόσφατες προβληματικές εμφανίσεις ορισμένων διαιτητών της Super League σε αγώνες κατώτερων κατηγοριών έχουν προκαλέσει μεγάλη ζημιά στη συνολική εικόνα των ρέφερι.

Κάποιες εξ αυτών είναι εξοργιστικές. Ανακαλύπτονται πέναλτι που δεν έγιναν, αποβάλλονται παίκτες χωρίς λόγο και γενικώς έχουν γίνει τρομερά λάθη σε βάρος ομάδων που φυσικά ευνοούν σκανδαλωδώς τις αντιπάλους τους. Το φαινόμενο επαναλαμβάνεται σχεδόν κάθε εβδομάδα το τελευταίο διάστημα. Έμπειροι διαιτητές πηγαίνουν στα ματς και αντί να δώσουν ρεσιτάλ, τα μετατρέπουν σε μπάχαλο.

Το επίσης ανησυχητικό είναι ότι στη συνέχεια η ΚΕΔ τους ορίζει σε αγώνες της Super League, ενώ θα έπρεπε να τους τιμωρήσει. Υποτίθεται ότι τους στέλνει στα παιχνίδια για να έχει το κεφάλι της ήσυχο. Όχι για να γίνει κόλαση, όχι για να προκύπτουν συνεχώς προβλήματα. Δεν θα μπούμε σε ονοματολογία. Οι διαιτητές οφείλουν να καταλάβουν ότι κάνουν κακό και στους συναδέλφους τους. Όχι μόνο στους εαυτούς τους.

Πώς θα κερδίσουν ξανά την εμπιστοσύνη του κόσμου για να ορίζονται στα ματς της Super League, όπως συνέβαινε πριν έρθουν οι ξένοι ρέφερι, όταν προκαλούν με τις εμφανίσεις τους στα παιχνίδια της Super League 2 και στα αντίστοιχα των τοπικών πρωταθλημάτων; Στην εποχή μας υπάρχουν κάμερες στα περισσότερα γήπεδα. Κανονικές ή κινητών τηλεφώνων. Τα λάθη και οι αντιδράσεις καταγράφονται. Έχουν περάσει τα χρόνια που γινόταν διαιτητικό έγκλημα, αλλά δεν υπήρχε εικόνα. Χρειάζεται μεγαλύτερη προσοχή και αλλαγή συμπεριφοράς από την ΚΕΔ.