ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΙΔΗΣ Φωτογραφία: Intime

STOIXIMAN SUPERLEAGUE

Παναιτωλικός – Πανσερραϊκός (20:00, Cosmote Sport 1HD): Ανάγκη για βαθμούς στα «καναρίνια»

16.03.24 | 09:41

Στη μάχη των playouts της Stoiximan Super League ρίχνονται σήμερα (20:00, Cosmote Sport 1HD) Παναιτωλικός και Πανσερραϊκός.

Η ομάδα του Αγρινίου βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο και υποδέχεται τους Σερραίους, οι οποίοι δύσκολα θα κινδυνεύσουν με υποβιβασμό.

Ο Παναιτωλικός βρίσκεται στη 12η θέση του βαθμολογικού πίνακα (6η στο πρωτάθλημα των playouts) με 20 βαθμούς, μόλις στο +2 πάνω από την τελευταία θέση και τον ΠΑΣ Γιάννινα και στο +1 από τον προτελευταίο Βόλο.

Από την άλλη, ο Πανσερραϊκός μπαίνει στο μίνι πρωτάθλημα στο +7 από τους Αγρινιώτες, γεγονός που του προσθέτει μια επιπλέον άνεση και ασφάλεια όσον αφορά την πορεία του στο μίνι πρωτάθλημα.

Ο Τσιμεντερίδης θα είναι ο διαιτητής του αγώνα, με βοηθούς του τους Τζιουβάρα και Μπαλιάκα. Τέταρτος θα είναι ο Τσέτσιλας, ενώ στο VAR θα βρίσκονται ο Ευαγγέλου με AVAR τον Νιδριώτη.

Αρκετές απουσίες για τον Πετράκη

Ο Γιάννης Πετράκης θα έχει στη διάθεσή του τον Μιχάλη Μπακάκη, που ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού που τον ταλαιπωρούσε, ενώ στην αποστολή βρίσκεται και ο Μπαμπόκ.

Ο Έλληνας τεχνικός, όμως, έχει να διαχειριστεί και αρκετές απουσίες. Συγκεκριμένα, εκτός είναι οι τιμωρημένοι, Πέρεθ, Ζοάο Πέδρο και Χατζηθεοδωρίδης, ενώ τραυματίες εδώ και πολύ καιρό είναι οι Μπαλντασάρα και Στεργιάκης.

Αναλυτικά, οι παίκτες που απαρτίζουν την αποστολή: Καπίνο, Μπακάκης, Ταμπίντζε, Μλάντεν, Οικονόμου, Καρέλης, Μπελεβώνης, Χουάνπι, Τσάβες, Φρ. Ντουάρτε, Λομόνακο, Μπουζούκης, Ντίας, Τορεχόν, Μπ. Ντουάρτε, Σενγκέλια, Μπαμπόκ, Μαυρίας, Τσιγγάρας, Μαλής, Στάγιτς, Λιάβας.

Δεν άνοιξε ξανά τα χαρτιά του Γκαρσία

Αντιθέτως, όπως συνηθίζουν, οι Σερραίοι δεν ανακοίνωσαν αποστολή. Σίγουρα πάντως θα απουσιάσει ο Πηλέας που τραυματίστηκε και ο ανέτοιμος Θυμιάνης, ενώ τιμωρημένοι είναι οι Πεταυράκης και Στάικος.

Στους παίκτες που υπολογίζει ο Πάμπλο Γκαρσία θα είναι πάντως οι Μορέιρα κα Δεληγιαννίδης, καθώς εξέτισαν την τιμωρία τους την τελευταία αγωνιστική κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, όπου ο Πανσερραϊκός νίκησε με 2-1.

Ματσάρες στην κανονική διάρκεια

Οι δύο ομάδες προσέφεραν αρκετή αγωνία στα μεταξύ τους παιχνίδια, με τον Παναιτωλικός να μετράει μια νίκη και μια ισοπαλία. Μάλιστα, κοινός παρονομαστής των δύο αυτών αγώνων είναι ότι οι Σερραίοι προηγήθηκαν και στους δύο, καθώς επίσης και ότι δέχθηκαν γκολ στα τελευταία λεπτά των αγώνων.

Στις Σέρρες η τοπική ομάδα προηγήθηκε με το γκολ του Μούργου στο 30′, αλλά ο Ζοάο Πέδρο έδωσε τον βαθμό της ισοπαλίας στους φιλοξενούμενους με γκολ στο 90+1′.

Στο ματς του Αγρινίου ο Πανσερραϊκός σκόραρε πρώτος με τον Δεληγιαννίδη στο 15′, με τον Παναιτωλικό να ανατρέπει το σκορ στο 65′ με δύο γκολ του Τορεχόν (το πρώτο στο 35′). Στο 71ο λεπτό ο Θυμιάνης έφερε το ματς στα ίσια με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, με τον Τορεχόν να ολοκληρώνει το χατ-τρικ στο 84′ και να δίνει τη νίκη στον «Τίτορμο».