Διεθνή

Κλαμπ Μπριζ: «Μαύρο» το μέλλον του Ντέιλα πριν τον ΠΑΟΚ

16.03.24 | 11:34

Η πρόκριση της Κλαμπ Μπριζ στους προημιτελικούς του Europa Conference League δεν αλλάζει τα δεδομένα που υπάρχουν έως τώρα για το μέλλον του Ρόνι Ντέιλα στον πάγκο της.

Η κλήρωση έφερε στο δρόμο της βελγκικής ομάδας τον ΠΑΟΚ, ωστόσο, η άσχημη πορεία της στο πρωτάθλημα (ξεκινά την Κυριακή 17/03 τα playoffs ούσα στην 3η θέση με και στο -18 από την πρωτοπόρο Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ), έχει προκαλέσει τη δυσμένεια της διοίκησης προς το πρόσωπο του 48χρονου προπονητή, σε βαθμό τέτοιο που ακόμη κι αν προκριθεί στην τετράδα του ECL, το μέλλον του να διαγράφεται εξαιρετικά δυσοίωνο.

«Έχει πετύχει, πλέον, άλλη μια ευρωπαϊκή επιτυχία με το σύλλογο, αλλά στην πραγματικότητα έχει συνειδητοποιήσει εδώ και καιρό ότι τα πράγματα φτάνουν στο τέλος τους για εκείνον στο τιμόνι της Μπριζ», αναφέρει στο ρεπορτάζ της Sporza ο δημοσιογράφος Έντι Ντεμάρεζ.

«Ο Ντέιλα θα πρέπει να διαγράψει μια σχεδόν τέλεια πορεία για να διατηρήσει τη δουλειά του.  Τον έφερε ο Βενσάν Μανέρ, αλλά τώρα αλλάζουν τα πράγματα στα διοικητικά και ίσως θελήσουν να αλλάξουν τα πράγματα στο τεχνικό επιτελείο, διορίζοντας δικούς τους ανθρώπους. Έτσι όπως είναι τώρα τα πράγματα, στο τέλος της σεζόν πάρα πολύ δύσκολα θα παραμείνει ο Νορβηγός στον πάγκο της Μπριζ», προστίθεται στο ρεπορτάζ.

«Δεν έχει, πλέον, καμία πίστωση χρόνου. Κατάφερε να κερδίσει λίγο χρόνο, αλλά σε κάθε ματς στο εξής θα βρίσκεται κάτω από τη διαρκή πίεση των αποτελεσμάτων, εντός κι εκτός των συνόρων. Δυστυχώς, αυτό δεν θα αλλάξει γι’ αυτόν», αναφέρει ακόμη ο Ντεμάρεζ.

Ο Ντέιλα ανέλαβε τα ηνία της Μπριζ το περασμένο καλοκαίρι προερχόμενος από την Σταντάρ Λιέγης, έναντι περίπου 2 εκατομμυρίων ευρώ. Ο πρώην τεχνικός της Σέλτικ έχει κοουτσάρει την Μπριζ σε 48 αγώνες, έχοντας απολογισμό 28 νίκες, 11 ισοπαλίες και 9 ήττες με διαφορά τερμάτων 110 έναντι 41.