ΑΛΑΝΙΑΣΠΟΡ ΚΑΙΣΕΡΙΣΠΟΡ

Διεθνή

Σαν καρμπόν: Παρόμοια φάση με αυτή στο Ατρόμητος – ΠΑΣ Γιάννινα και στην Τουρκία (vid)

17.03.24 | 12:07

Το πόσο σημαντικό εργαλείο μπορεί να αποτελέσει για τους διαιτητές και για την αξιοπιστία του πρωταθλήματος η goal line technology, αποδείχθηκε με διαφορά λίγων ωρών σε Ελλάδα και Τουρκία.

Στο ματς της Αλάνιασπορ κόντρα στην Καϊσερίσπορ, όπου οι γηπεδούχοι πήραν τη νίκη με 1-0 στα τελευταία λεπτά, είδαμε ένα παρόμοιο σκηνικό με αυτό στον αγώνα Ατρόμητος – ΠΑΣ Γιάννινα, όταν ένα σουτ του Τζίμα σταμάτησε πάνω στη γραμμή από τον Μαρκετζιάνι και αρχικά δόθηκε ως γκολ, αλλά τελικά ακυρώθηκε μέσω υπόδειξης του VAR.

Σαν να βγήκε από… καρμπόν η φάση, στο τούρκικο ματς, στο 35ο λεπτό έγινε σχεδόν το ίδιο σκηνικό. Ο τερματοφύλακας της Αλάνιασπορ πρόλαβε την μπάλα πάνω στη γραμμή, ο διαιτητής αρχικά έδωσε γκολ υπέρ της ομάδας του Δημήτρη Κολοβέτσιου (ήταν αρχηγός της Καϊσερίσπορ), ωστόσο στη συνέχεια πήρε πίσω την απόφασή του μετά την υπόδειξη του VAR.

Το κοινό στοιχείο και στις δύο περιπτώσεις είναι πως δεν υπήρχε η goal line technology στο πρωτάθλημα, παρότι οι Τούρκοι έχουν το ημιαυτόματο οφσάιντ, δείχνοντας και στις δύο περιπτώσεις πόσο σημαντική και πόσο μεγάλη διαφορά μπορεί να κάνει μία τέτοια τεχνολογία.

Δείτε παρακάτω την φάση: