ΑΕΛ ανάκληση δελτίων Φωτογραφία: Intime

ΑΕΛ

Ανάκληση δελτίων στην ΑΕΛ… Part 2

17.03.24 | 11:33

Γράφει: Θέμης Τόγιας

Το… φάντασμα της ανάκλησης δελτίων ποδοσφαιριστών της ΑΕΛ έκανε την επανεμφάνισή του.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η θεσσαλική ομάδα αντιμετωπίζει το συγκεκριμένο πρόβλημα. Και μπορεί αυτήν τη φορά να προέκυψε σε περίοδο… μη αγωνιστικής δράσης (ενόψει της έναρξης των playoffs), ωστόσο, πριν από 3 χρόνια δεν είχε συμβεί το ίδιο.

Παρά τρίχα… ενδεκάδα

Στις 8 Φεβρουαρίου 2021, στην περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊού, είχε «σκάσει η βόμβα» με την ανάκληση των δελτίων 10 ποδοσφαιριστών της ΑΕΛ, επί εποχής που στα διοικητικά δρώμενα της ΠΑΕ έκανε κουμάντο ο Αλέξης Κούγιας (είχε σφραγιστεί μία επιταγή).

Τότε η ΕΠΟ είχε εκδώσει την ακόλουθη ανακοίνωση: «Με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία διευκρινίζει ότι κατόπιν απόφασης της Επιτροπής Ιδιότητας Μεταγραφών Ποδοσφαιριστών, ανακλήθηκαν τα δελτία 10 ποδοσφαιριστών της ΠΑΕ ΑΕΛ, καθώς δεν πληρούνται οι απαιτούμενες προϋποθέσεις απόκτησής τους, βάσει των άρθρων 3 και 4 του παραρτήματος Γ του ΚΙΜΠ κι ελλείψει εν ισχύ βεβαίωσης περί μη οφειλών στην ΕΠΟ.»

Ως συνέπεια τούτου είχε αναβληθεί ο αγώνας πρωταθλήματος της Super League, Λαμία-ΑΕΛ, που ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί στις 8 Φεβρουαρίου 2021 στο «Αθανάσιος Διάκος».

Ο λόγος που έγινε αυτό είχε να κάνει με την αδυναμία του τότε προπονητή των «βυσσινί», Τζανλούκα Φέστα να παρατάξει τον αριθμό παικτών που απαιτούνταν (είχε διαθέσιμους μόλις 11) κι έτσι το ματς με τους Φθιώτες δεν έγινε στην προκαθορισθείσα ημερομηνία.

Τα ονόματα των παικτών των οποίων είχαν ανακληθεί τα δελτία εκείνη την περίοδο: Ντίνου Γκράουρ, Ενίς Μπεν-Χατίρα, Νίκολα Γιακιμόφσκι, Μπέντζαμιν Μουκάντζο, Αντριάν Χουσίνο, Ματίας Ακούνια, Νίκος Καρανίκας, Μαξίμ Μαξιμένκο, Αθανάσιος Στοϊονοβιτς, Αντριάν Κολομπίνο, Ούρος Τσόσιτς.

Και τώρα… πέντε στην ΑΕΛ

Στην προκειμένη περίπτωση και στο πρόβλημα που ανέκυψε πρόσφατα, η θεσσαλική ΠΑΕ δεν απέφυγε την ανάκληση των δελτίων των Φατάι, Κόσιτς, Στίνα, Μορέιρα, Τσουμάνη, καθώς η οφειλή είχε καταστεί ληξιπρόθεσμη από τις 29 Φεβρουαρίου, ενώ η ΕΙΠ διέταξε και τη λύση του δανεισμού του Μορέιρα και την επιστροφή του στην Αρσεναλ Σαραντί.

Να σημειωθεί ότι την Τετάρτη (13/3), η ΑΕΛ βρέθηκε ενώπιον της Επιτροπής Ιδιότητας Ποδοσφαιριστή, μετά από σχετική κλήση που της έγινε, προσκομίζοντας την άρση ανάκλησης βεβαίωσης μη οφειλής από την ΕΠΟ και εξοφλώντας το πρωί της ίδιας ημέρας την οφειλή που υπήρχε.

Παρ΄ όλα αυτά, όμως, δεν απέφυγε την ανάκληση των δελτίων των Φατάι, Κόσιτς, Στίνα, Μορέιρα, Τσουμάνη, μιας και η οφειλή είχε καταστεί ληξιπρόθεσμη από τις 29 Φεβρουαρίου, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ΠΑΕ.

Παράλληλα, η ΕΙΠ διέταξε και τη λύση του δανεισμού του Μορέιρα και την επιστροφή του στην Αρσεναλ Σαραντί.