Δικαιοσύνη

Πυρσός στις ταράτσες, πας μέσα – Πυρσοί στις εξέδρες, πας σπίτι σου

17.03.24 | 12:31

Υπάρχει ισονομία τελικά στο νόμο Βρούτση; Προσέξτε. Αυτό το σχόλιο δεν αφορά τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού προσωπικά. Άλλωστε, πώς θα μπορούσε, αφού δεν είναι δουλειά του να εποπτεύει τι γίνεται σε κάθε γήπεδο της χώρας. Ωστόσο, ένας τόσο πολυδιαφημιζόμενος νόμος, θα έπρεπε να εφαρμόζεται παντού και με τον ίδιο τρόπο. Χωρίς εξαιρέσεις. Και αυτό ακουμπάει και σε εκείνον.

Η αναμέτρηση της Λαμίας με την ΑΕΚ «σημαδεύτηκε» από την προσαγωγή των οπαδών της Ένωσης, γιατί άναψαν καπνογόνα σε μία ταράτσα απέναντι από το γήπεδο.

Εκεί ίσχυσε ο νόμος του Γιάννη Βρούτση, και μάλιστα με μεγάλη αυστηρότητα και τυπικότητα.

Λίγες ημέρες μετά όμως, δεν συνέβη το ίδιο με τους οπαδούς του Ολυμπιακού Βόλου. Συγκεκριμένα στην αναμέτρηση ανάμεσα σε Ολυμπιακό Βόλου και Αγία Άννα, οι φίλοι των «ερυθρόλευκων» δημιούργησαν μία εκρηκτική ατμόσφαιρα (χωρίς επεισόδια) η οποία διανθίστηκε με τους αναμμένους πυρσούς. Εκεί η Αστυνομία δεν έδειξε την ίδια ευαισθησία όπως απέναντι στους φιλάθλους της ΑΕΚ που βρέθηκαν ΕΞΩ από το «Αθανάσιος Διάκος» και τελικά οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής.

Το ερώτημα δεν είναι αν θέλει κάποιος να πάνε και άλλοι οπαδοί στο αστυνομικό τμήμα. Ούτε οι συμπαθείς φίλαθλοι του Βόλου, ούτε άλλων ομάδων. Το ερώτημα είναι αν ισχύει για όλες τις ομάδες ο νέος νόμος του αναπληρωτή υπουργού Αθλητισμού; Γιατί η επιλεκτική εφαρμογή, φέρνει απαξίωση και αυτοκατάργηση του κάθε νόμου.