STOIXIMAN SUPERLEAGUE

Θανάσης Στάικος: «Πιστεύω ότι θα σωθεί ο ΠΑΣ»

17.03.24 | 11:54

Την αισιοδοξία του ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα θα παραμείνει στη Stoiximan Super League εξέφρασε ο πρώην τεχνικός του «Αγιαξ της Ηπείρου», Θανάσης Στάικος, με δηλώσεις που έκανε στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6.

Ο έμπειρος προπονητής ακόμη χαρακτήρισε άκρως ανταγωνιστικό το εφετινό πρωτάθλημα, τόσο στη μάχη του τίτλου, όσο και σ΄ αυτήν της παραμονής, ενώ κατά την άποψή του οι λεπτομέρειες είναι εκείνες που θα κάνουν τη διαφορά στο φινάλε της σεζόν.

Αναφερόμενος στη μάχη των playouts και ιδιαίτερα στην προσπάθεια του ΠΑΣ Γιάννινα για την παραμονή σχολίασε:

«Όπως πέρυσι, έτσι και φέτος, όλα δείχνουν ότι η μάχη θα συνεχιστεί έως το τέλος. Μια και με αφορά, επειδή βρέθηκα για 1,5 χρόνο στον πάγκο του ΠΑΣ, πίστευα κι εξακολουθώ να πιστεύω πως μπορεί να τα καταφέρει.

Πέρυσι είχαμε τον ίδιο πρώτο κύκλο με φέτος και καταφέραμε να μείνουμε στην κατηγορία, αλλά στον εφετινό δεύτερο γύρο η ομάδα δεν συγκέντρωσε τους βαθμούς που θα έπρεπε και γι΄ αυτό βρίσκεται σε δύσκολη θέση», είπε ο Θανάσης Στάικος και συνέχισε:

«Μία νίκη χρειάζεται για να μπει δυνατά στη διεκδίκηση της παραμονής. Γενικά βλέπουμε τις ομάδες να έχουν αλλάξει, όπως ο Βόλος, η εικόνα του οποίου με τον Χρήστο Κόντη είναι διαφορετική.»

Η γνώμη του για το τρέχων πρωτάθλημα: «Παίζει ρόλο η προσέγγιση και οι νέες γενιές προπονητών, αλλά και όλη η ατμόσφαιρα του ποδοσφαίρου, αφού τα ερεθίσματα που έχουμε δεν είναι όπως πριν από 20 χρόνια.

Θεωρώ ότι το περυσινό και το εφετινό είναι τα πιο ανταγωνιστικά πρωταθλήματα, τόσο στην κορυφή, όσο και στην… ουρά.

Όλες οι μεγάλες ομάδες βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο και ο ανταγωνισμός μεταξύ τους είναι μεγάλος, ενώ παράλληλα έχουν βελτιωθεί οι λεγόμενες “μικρές”.

Φαβορί για την κορυφή δεν υπάρχει, αφού στα τελευταία ματς βλέπουμε πως υπάρχουν αλλαγές στην πρώτη θέση.

Θα κριθεί σε τι μέρα θα βρίσκονται οι παίκτες και οι ομάδες στα καθοριστικά ματς, καθώς ένα παιχνίδι μπορεί να κριθεί από μία λεπτομέρεια. Όπως έγινε και πέρυσι, άλλωστε…».