Άκης Μάντζιος Άρης Φωτογραφία: Intime

Άρης

Κούλουμα στο γήπεδο και πρώτο μεταγραφικό «σαφάρι» για τρεις θέσεις

18.03.24 | 16:00

Γράφει: Πάρης Τσελεπίδης

Την ίδια ώρα που η εθνική μας ομάδα κινείται στους ρυθμούς της πρόκρισής της στη τελική φάση του Euro, ο Άρης επέστρεψε στο γήπεδο.

Σε μία ημέρα όπως η Καθαρά Δευτέρα, ο Άκης Μάντζιος δεν θέλει να δει χαλάρωση, καθώς στους «κίτρινους» υπάρχει μπροστά το ορόσημο του τελικού Κυπέλλου στις 18 του Μαΐου. Παράλληλα, η διοίκηση της ΠΑΕ κινείται ήδη μεταγραφικά.

Στόχος στο Νέο Ρύσιο είναι να ανέβουν οι ρυθμοί, ώστε ο τεχνικός του Άρη να εκμεταλλευτεί τη διακοπή των τριών εβδομάδων. Η δουλειά θα επικεντρωθεί κυρίως πάνω σε αδυναμίες που έχει διαπιστώσει ο Μάντζιος, ώστε να διορθωθούν ενόψει της συνέχειας, η οποία περιλαμβάνει 9 παιχνίδια για το υπόλοιπο των playoffs της Stoiximan Super League και φυσικά το παιχνίδι που θα κρίνει τίτλο.

Το θετικό για τον τεχνικό του Άρη είναι ότι δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα. Εξαίρεση αποτελούν οι δύο τραυματίες Πάρντο και Μπένετ, καθώς και η απουσία των διεθνών Σαμόρα, Ρόουζ και Παναγίδη που αναμένονται να επιστρέψουν την επόμενη εβδομάδα.

Ένα πρώτο… κάδρο ενίσχυσης ενόψει καλοκαιριού

Σε… ρυθμούς Κυπέλλου κινούνται επίσης η διοίκηση της ΠΑΕ Άρης και ο διοικητικός της ηγέτης, Θόδωρος Καρυπίδης. Παράλληλα, όμως, γίνεται δουλειά όσον αφορά τη διαμόρφωση του ρόστερ της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Τόσο με ενίσχυση του υπάρχοντος έμψυχου δυναμικού όσο και με ξεκαθάρισμα στα συμβόλαια των υπάρχοντων που οδεύουν στην ολοκλήρωσή τους.

Όσον αφορά αυτούς που τα συμβόλαιά τους λήγουν, επιθυμία των ανθρώπων της ομάδας είναι να παραμείνει και για του χρόνου ο Ρόουζ. Ωστόσο, υπάρχουν τρεις θέσεις στις οποίες σίγουρα θα υπάρξει ανανέωση, νέα πρόσωπα.

Πρώτα από όλα για τη θέση του τερματοφύλακα, εκεί όπου το συμβόλαιο του Χουλιάν Κουέστα ολοκληρώνεται, ενώ ο Λευτέρης Χουτεσιώτης δύσκολα θα παραμείνει. Στη λογική αυτή, δεν είναι τυχαίο ότι έχει ακουστεί ήδη το όνομα του άλλοτε τερματοφύλακα της ομάδας του Σωκράτη Διούδη

Επίσης, αναμένεται να αναζητηθεί ένας αριστερός μπακ. Σε μία θέση στην οποία μοναδική λύση δείχνει να είναι ο Μαρτίν Μοντόγια καθώς ο Φράνκο Φεράρι έχει αγωνιστεί εξ ανάγκης τη στιγμή που ο Ρόναλντ Ματαρίτα δεν υπολογίζεται.

Όσο για τη τρίτη κίνηση ενίσχυσης, αυτή αφορά τον άξονα της μεσαίας γραμμής όπου οι Τσεΐκ Ντουκουρέ, Λούκας Ρουπ, Ρούμπεν Πάρντο και πιθανότατα ο Μπίργκερ Βερστράτε δεν θα συνεχίσουν.

Ανοιχτό του Κάρλσον στον Άρη

Ακόμη και τώρα ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο αποχώρησης του Ντάβιντ Μόμπεργκ Κάρλσον από το ρόστερ του Άρη μέχρι το τέλος του μήνα. Μέχρι τις 28 του Μαρτίου θα πρέπει να υπάρξουν εξελίξεις, καθώς το ενδεχόμενο της μεταγραφής του στην Γκέτεμποργκ, επιστρέφοντας στην πατρίδα του, τη Σουηδία, παραμένει ανοιχτό. Αρκεί να βρεθεί η «χρυσή τομή» στο οικονομικό.