Διαιτητής Τζήλος Αστέρας Τρίπολης Βόλος Φωτογραφία: Intime

Διαιτησία

Τζήλος και Παπαδόπουλος απέφυγαν τη «νάρκη» στο Αστέρας Τρίπολης – Βόλος

18.03.24 | 09:56

Γράφει: Avatar photo

Στο ματς Αστέρας Τρίπολης – Βόλος 0-2 έγινε η φάση που θα μπορούσε να το τινάξει στον αέρα. Διαιτητής ήταν ο Θανάσης Τζήλος και διαιτητής VAR ο Γιάννης Παπαδόπουλος.

Αμφότεροι είναι από τους πιο έμπειρους ρέφερι του πίνακα της Super League. Στο 54ο λεπτό το παιχνίδι ήταν ακόμα στο 0-0. Ο Μπαρτόλο και ο Λούνα διεκδίκησαν με τάκλιν και αρκετή δύναμη την μπάλα στον χώρο του κέντρου. Ο παίκτης του Αστέρα σηκώθηκε πρώτος από τον αγωνιστικό χώρο για να την προλάβει. Ο αντίπαλός του τον άρπαξε αρχικά και στη συνέχεια τον έσπρωξε για να τον ρίξει κάτω. Ο Τζήλος έδειξε στον Λούνα την κίτρινη κάρτα. Όμως, γρήγορα ειδοποιήθηκε από τον Παπαδόπουλο ότι υπήρχε πιθανότητα απευθείας αποβολής του παίκτη των φιλοξενούμενων.

Παπαδόπουλος: «Είναι μπουνιά» – Τζήλος: «Όχι, γλίστρησε το χέρι του στον ώμο»

Ο Τζήλος ρώτησε τον συνάδελφο του στο VOR: «Τι έγινε και θες να αλλάξω την κάρτα;». Ο Παπαδόπουλος του απάντησε: «Πρέπει να δεις τη φάση στο μόνιτορ. Είναι μπουνιά στο πρόσωπο». Ο διαιτητής του αγώνα προχώρησε σε on field review. Τότε διαπίστωσε ότι δεν υπήρξε βίαιη διαγωγή από τον Λούνα, που να δικαιολογεί την κόκκινη κάρτα. Είδε ότι την ώρα που έσπρωξε τον Μπαρτόλο, γλίστρησε το χέρι στον ώμο του αντιπάλου του και τον βρήκε λίγο στο πρόσωπο. Χαμηλά στο σαγόνι.

Ο διαιτητής έκρινε ότι δεν έγινε εσκεμμένα το χτύπημα στο πρόσωπο αλλά κατά λάθος. Έτσι δεν άλλαξε το χρώμα της κάρτας και ο Λούνα παρέμεινε στο ματς.

Καλάμι με καλάμι

Στο 58′ ο Γκαρσία ζήτησε πέναλτι. Προσπάθησε να σουτάρει μέσα από την περιοχή των Αρκάδων. Την ίδια κίνηση έκανε ταυτόχρονα ο Ατιένθα για να απομακρύνει την μπάλα. Ο Γκαρσία έπεσε, ο Ατιένθα παρέμεινε όρθιος. Ο Τζήλος δεν καταλόγισε πέναλτι, γιατί ήρθαν σε επαφή, καλάμι με καλάμι, τα πόδια των δύο παικτών. Δεν πήγε με τις τάπες ο αμυντικός του Αστέρα στον επιθετικό του Βόλου.

Έγινε ο σχετικός έλεγχος από τον Παπαδόπουλο, ο οποίος είπε στον Τζήλο να συνεχίσει το ματς, γιατί δεν υπήρχε παράβαση.

Το λάθος

Στο 68′ ο Λούνα έκανε τη σέντρα και ο Γκαρσία σημείωσε το δεύτερο γκολ του Βόλου. Ο δεύτερος βοηθός, Άγγελος Κολλιάκος, υπέδειξε λανθασμένα σε θέση οφσάιντ τον δημιουργό του τέρματος. Ο διαιτητής AVAR, Θεόφιλος Μωυσιάδης, διόρθωσε τα πράγματα, αναλύοντας την φάση στο VAR. Μετά ο Τζήλος κατακύρωσε το γκολ υπέρ των φιλοξενούμενων με το οποίο διαμορφώθηκε το τελικό αποτέλεσμα στην αναμέτρηση.

Αν δεν είχε γίνει το συγκεκριμένο λάθος, η διαιτητική ομάδα θα είχε πραγματοποιήσει πολύ καλή εμφάνιση στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης». Πάντως, η Ελένη Λαμπαδαρίου, που είναι μέλος της ΚΕΔ και άσκησε τα καθήκοντα της παρατηρήτριας διαιτητής στο παιχνίδι, έμεινε σε γενικές γραμμές ευχαριστημένη. Εννοείται ότι δεν της άρεσε η λάθος υπόδειξη του οφσάιντ στη φάση του 0-2, αλλά ήταν σύμφωνη με την κίτρινη που έδειξε ο Τζήλος στον Λούνα.