Επίμαχη φάση Ατρόμητος ΠΑΣ Γιάννινα Φωτογραφία: Intime

Διαιτησία

Τσακαλίδης και Μεϊντανάς έσωσαν την κατάσταση στο Ατρόμητος – ΠΑΣ Γιάννινα

18.03.24 | 13:52

Γράφει: Avatar photo

Ο διαιτητής VAR Αλέξανδρος Τσακαλίδης και ο διαιτητής AVAR Ανδρέας Μεϊντανάς αντέδρασαν έγκαιρα και σωστά για να μην μετρήσει το γκολ του Τζίμα στο 6ο λεπτό του αγώνα Ατρόμητος – ΠΑΣ Γιάννινα 3-2.

Την ευθύνη για το λάθος χρεώνεται αποκλειστικά ο δεύτερος βοηθός, Κώστας Νικολαϊδης, ο οποίος νόμιζε ότι η μπάλα πέρασε ολόκληρη τη γραμμή του τέρματος, ενώ το απέτρεψε ο Μαρκετζιάνι πριν την μπλοκάρει.

Ο εν λόγω βοηθός είπε στον διαιτητή του αγώνα Βαγγέλη Μανούχο: «Γκολ, είναι γκολ». Ο διεθνής ρέφερι δεν ήταν σίγουρος, αλλά κατακύρωσε το τέρμα. Τότε ο Τσακαλίδης του είπε: «Κάτσε να το ελέγξουμε».

Ο Τσακαλίδης δεν ήταν τυχαία επιφυλακτικός. Άκουσε δίπλα του τον Μεϊντανά, ο οποίος είναι βοηθός, να λέει από την πρώτη στιγμή ότι η μπάλα δεν είχε περάσει την γραμμή. Μετά από λίγο η τεχνολογία εξέθεσε τον Νικολαϊδη, δικαίωσε τον Μεϊντανά για την αρχική του εκτίμηση στην φάση και ειδοποιήθηκε ο Μανούχος να ακυρώσει το γκολ.

Κανένα πρόβλημα στις υπόλοιπες φάσεις

Ο Μανούχος, ο οποίος αγωνίστηκε υπό το βλέμμα του μέντορά του, Γιαν Βέγκερεφ, ήταν σωστός στις υπόλοιπες φάσεις της αναμέτρησης. Σωστά δεν καταλόγισε πέναλτι στο 73′, όταν ο Παντελάκης έκανε την κεφαλιά και η μπάλα ήρθε σε επαφή με το χέρι του Φρίντγιονσον, που είχε γυρισμένη την πλάτη στον αμυντικό των φιλοξενούμενων.

Επίσης, στο 87ο λεπτό ο Ροζάλες προσπάθησε να απομακρύνει την μπάλα από την περιοχή του ΠΑΣ Γιάννινα και ήρθε σε επαφή με το κολλημένο στο σώμα χέρι του Παντελάκη. Ο Μανούχος ήταν κοντά στους παίκτες και είδε ότι δεν μπορούσε να στοιχειοθετηθεί πέναλτι. Εννοείται ότι και οι δύο φάσεις ελέγχθηκαν από τον Τσακαλίδη στο VOR.

Ο διεθνής ρέφερι συνέχισε τις καλές του εμφανίσεις και λογικά θα οριστεί ξανά από την Eπιτροπή Διαιτησίας μετά τη συμμετοχή του σε ματς της πρεμιέρας των playoffs και των playouts.