Φωτογραφία: Eurokinissi

ΠΑΟΚ

«Καπνός» χωρίς φωτιά για Κοτάρσκι

18.03.24 | 22:30

Μία ανάρτηση στο «Χ», ήταν ικανή να φέρει τον Ντομινίκ Κοτάρσκι στην πρώτη γραμμή της σημερινής «ασπρόμαυρης» επικαιρότητας! Ωστόσο, παρότι υπήρξε… καπνός, «φωτιά» δεν υπάρχει ούτε στο ελάχιστο!

ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ «ΚΕΛΤΕΣ» ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Μετά από τρεις χρονιές στη Σέλτικ, ο 36χρονος διεθνής Άγγλος τερματοφύλακας, θα αποχωρήσει από τους «πράσινους» της Γλασκώβης στο τέλος της φετινής σεζόν όποτε και ολοκληρώνεται το συμβόλαιό του, όπως επιβεβαίωσε και ο ίδιος.

Σχεδόν αμέσως, ο λογαριασμός «Everything Celtic» στο «Χ» (πρώην twitter), πρότεινε στη διοίκηση της Σέλτικ τρεις τερματοφύλακες που θα μπορούσαν να αποτελέσουν τον αντικαταστάτη του Χαρτ!

«Επιβεβαιώθηκε πως ο Τζο Χαρτ θα αποχωρήσει από τον σύλλογοι στο τέλος της σεζόν και έτσι το νέο τιμ για τις μεταγραφές καλείται να μας βρει το νέο νούμερο ένα μας! Αυτές είναι οι τρεις επιλογές που θα μπορούσαν να μας απασχολήσουν» ανέφερε το επίμαχο tweet με τους τρεις γκολκίπερ να είναι ο 20χρονος Σέρβος Βέλικο Ίλιτς της Μπάτσκα Τόπολα, ο 24χρονος Κροάτης, Νεντίλικο Λάμπροβιτς, της Μπάτσκα Τόπολα και ο Ντομινίκ Κοτάρσκι.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΡΘΕ ΠΟΤΕ!

Επιπροσθέτως, στον λογαριασμό «Everything Celtic», αναφέρθηκε για τον 24χρονο τερματοφύλακα του «δικεφάλου»: «Ο 24χρονος είναι ένας φανταστικός τερματοφύλακας αλλά ξεχωρίζει και με τη μπάλα στα πόδια του. Ο Μπρένταν Ρότζερς αγαπάει τους τερματοφύλακες που μπορούν να μοιράσουν την μπάλα και το νούμερο 1 του ΠΑΟΚ το έχει στο ντουλαπάκι του, μαζί με 15 clean sheets επίσης».

Πάμε τώρα στην ουσία του πράγματος. Και τον περασμένο Δεκέμβριο, το φως της δημοσιότητας είδαν πληροφορίες που ανέφεραν πως ο Κοτάρσκι βρίσκεται στο στόχαστρο της Σέλτικ, όμως στην Τούμπα δεν έφτασε ποτέ «χειροπιαστή» πρόταση των Σκωτσέζων για τον Κροάτη! Κάπως έτσι, το φημολογούμενο ενδιαφέρον της Σέλτικ για τον Κοτάρσκι δεν επιβεβαιώθηκε, όπως δεν επιβεβαιώνεται και τώρα.

ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΟΚ ΚΑΙ Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΡΗΤΡΑΣ

Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι μυστικό πως από πέρσι κιόλας, ο Ντομινίκ Κοτάρσκι προσέλκυσε το ενδιαφέρον πολλών ομάδων, χωρίς μάλιστα ο ίδιος να… εμφανίζεται στην Ευρώπη λόγω του πρόωρου αποκλεισμού του ΠΑΟΚ από τη Λέφσκι Σόφιας.

Φέτος, με τον 24χρονο Κροάτη να αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο του «δικεφάλου» στην ευρωπαϊκή του πορεία, από το παιχνίδι με την Μπεϊτάρ στα Ιεροσόλυμα έως και τον θρίαμβο εις βάρος της Ντινάμο Ζάγκρεμπ, η αξία των «μετοχών» του έχουν αυξηθεί κατακόρυφα όπως και οι ομάδες που έχουν στην «ατζέντα» τους το όνομά του.

Ο ΠΑΟΚ ωστόσο, φρόντισε να κάνει την κίνηση… ματ τον περασμένο Οκτώβριο! Υπέγραψε νέο συμβόλαιο με τον Κοτάρσκι μέχρι το καλοκαίρι του 2028, φροντίζοντας φυσικά να βελτιώσει κατά πολύ τις ετήσιες απολαβές του και να «εξαφανίσει» τις τάσεις φυγής που παρουσίασε στο ξεκίνημα της προετοιμασίας, με την… συνδρομή και τις παραινέσεις του Ζοσέ Μπότο.

Το σημαντικότερο όλων; Στο νέο συμβόλαιο του Κοτάρσκι, δεν υπάρχει ρήτρα αποδέσμευσης, κάτι που σημαίνει πως ο ΠΑΟΚ έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο για το μέλλον του, το οποίο προμηνύεται ακόμα καλύτερο μετά και την κλήση του ταλαντούχου τερματοφύλακα στην Εθνική ανδρών της Κροατίας.