ΠΑΣ Γιάννινα

ΠΑΣ Γιάννινα

Ανοίγει τα χαρτιά του για τον ΠΑΣ Γιάννινα ο Παναγιώτης Χριστοβασίλης

20.03.24 | 08:55

Γράφει: Βαγγέλης Κύρκος

Ο ΠΑΣ Γιάννινα βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι, καθώς η σεζόν έχει πάει αρκετά άσχημα και η έναρξη των playoffs της Stoiximan Super League τα έκανε ακόμη χειρότερα.

Οι Ηπειρώτες βρίσκονται στο -4 από τις ομάδες με τις οποίες έχουν ίδιο στόχο, δηλαδή την παραμονή στην κατηγορία, ενώ το προσεχές παιχνίδι στους «Ζωσιμάδες» το Σάββατο (30/3, 19:30) με τον Παναιτωλικό, ο οποίος βρίσκεται στο +5, είναι κάτι παραπάνω από κομβικό. Η νίκη αποτελεί μονόδρομο για την ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου και αυτό είναι κάτι παραπάνω από προφανές.

Πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις, δημιουργείται εσωστρέφεια. Και όσο πιο μεγάλο το καράβι τόσο πιο μεγάλες οι φουρτούνες. Για τα δεδομένα του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι από τα μεγαλύτερα «καράβια» όσον αφορά τις ομάδες εκτός των δύο μεγάλων αστικών κέντρων της χώρας.

Ο κόσμος του ΠΑΣ Γιάννινα ήθελε να βγουν μπροστά οι αδελφοί Χριστοβασίλη

Οι οπαδοί της ομάδας έχουν ζήσει αρκετές δύσκολες στιγμές όλα αυτά τα χρόνια. Ωστόσο, αυτήν τη σεζόν η κατάσταση είναι πιο περίπλοκη σε σχέση με προηγούμενες. Ο θάνατος του Γιώργου Χριστοβασίλη δημιούργησε νέα δεδομένα στην ΠΑΕ και αυτό ήταν κάτι που όλοι το αντιλαμβάνονταν.

Οι γιοι του εκλιπόντος, Παναγιώτης και Γιάννης, πήραν τα ηνία της εταιρείας, με τον πρώτο να καταλαμβάνει και τον προεδρικό θώκο, όπως και αυτόν του διευθύνοντος συμβούλου.

Από την πρώτη ημέρα που ανέλαβαν τη διοίκηση, κράτησαν -όπως συνηθίζει η οικογένεια- χαμηλούς τόνους. Ωστόσο, ο κόσμος που ακολουθεί τον ΠΑΣ Γιάννινα πάντα ήθελε να μάθει μέσω μιας ανοικτής διαδικασίας το πλάνο τους για την ομάδα και πώς αντιλαμβάνονται τη διοίκησή της.

Δεν ήταν λίγες οι φορές που ζητούσαν κάτι τέτοιο από τα αδέλφια Χριστοβασίλη στις εξέδρες των «Ζωσιμάδων», ή και στα παιχνίδια που έδωσε η ομάδα στην Αθήνα, καθώς η πρωτεύουσα αποτελεί την επιχειρηματική έδρα της οικογένειας.

Η ώρα αυτή έφτασε και ο Παναγιώτης Χριστοβασίλης πρόκειται να ανοίξει τα χαρτιά του για όσα αφορούν τον ΠΑΣ Γιάννινα και το μέλλον του σε συνέντευξη Τύπου που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή (22/3), στις 15:00, στο ΠΕΑΚΙ.

Ο διοικητικός ηγέτης της ΠΑΕ δεν αποκλείεται να κάνει αναφορά και σε όσα αφορούν το ιδιοκτησιακό της καθεστώς. Υπενθυμίζεται ότι ο «Αδιάκριτος» είχε γράψει προ ημερών μέσω του monobala.gr ότι «ισχυρός και γνωστός Έλληνας επιχειρηματίας θέλει ν’ αγοράσει τον ΠΑΣ Γιάννινα από τον Παναγιώτη και τον Γιάννη Χριστοβασίλη». Είχε επίσης αναφέρει ότι «οι επαφές των δύο πλευρών έχουν γίνει».