ΚΛΟΠ Liverpool FC

Διεθνή

Οι πιθανοί αντι-Κλοπ στη Λίβερπουλ –Το νούμερο «1» της «κούρσας»

27.01.24 | 10:30

Γράφει: Editor

Οι εξελίξεις τρέχουν με ταχύτατους ρυθμούς στις τάξεις της Λίβερπουλ, καθώς η ανακοίνωση της αποχώρησης του Γιούργκεν Κλοπ οδηγεί στην αναζήτηση του ανθρώπου που θα κάτσει στην άκρη του πάγκου τη νέα σεζόν.

Ήδη τα πρώτα ονόματα έχουν κάνει την εμφάνισή τους στα ρεπορτάζ, με τους Τσάμπι Αλόνσο, Ρομπέρτο Ντε Ζέρμπι και Στίβεν Τζέραρντ να συνδέονται με την αγγλική ομάδα. Φαβορί μέχρι στιγμής είναι ο τεχνικός της Μπάγερ Λεβερκούζεν, λόγω του «κόκκινου» παρελθόντος του αλλά και του εξαιρετικού ξεκινήματος στην προπονητική του καριέρα.

Όποια και αν είναι η επιλογή των ιθύνοντων του συλλόγου, ο νέος τεχνικός θα κληθεί να διατηρήσει την Λίβερπουλ στο υψηλότερο επίπεδο και συγκεκριμένα στην διεκδίκηση των τίτλων.

H λίστα των πιθανών «στόχων»

Το monobala.gr σας παρουσιάζει τις πέντε πιο ενδιαφέρουσες περιπτώσεις:

Τσάμπι Αλόνσο

Αναμφισβήτητα ο νούμερο «1» υποψήφιος είναι ο Ισπανός προπονητής, ενώ θα αποτελέσει μία ποιοτική αλλά και ρομαντική επιλογή. Ο 42χρονος είχε την τέλεια μαθητεία καθώς μέχρι στιγμής έχει βρεθεί δίπλα στους Μπενίτεθ, Ζοζέ Μουρίνιο, Κάρλο Αντσελότι και Πεπ Γκουαρδιόλα, ενώ λίγο πριν την επιτυχημένη παρουσία στην Μπάγερ Λεβερκούζεν πέρασε από την Β’ ομάδα της Ρεάλ Σοσιεδάδ.

Όλα τα βλέμματα βρίσκονται επάνω του, με την δουλειά που κάνει στις «ασπιρίνες» να είναι φανταστική και πλέον μοναδικός στόχος για την ομάδα του είναι ο τίτλος της Bundesliga. Το μοναδικό αρνητικό στην περίπτωσή του Αλόνσο είναι το γεγονός ότι η Ρεάλ Μαδρίτης φέρεται να ενδιαφέρεται για την απόκτησή του.

Ρομπέρτο Ντε Τσέρμπι

Ο Ιταλός είναι η φετινή αποκάλυψη της Μπράιτον, με το επιθετικό του ποδόσφαιρο και την εντυπωσιακή επιτυχία στην επιλογή παικτών.

Συγκεκριμένα ο 44χρονος κατάφερε να οδηγήσει τους «γλάρους» στην πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League, ενώ φέτος διατηρεί την ομάδα του κοντά στις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη.

Στίβεν Τζέραρντ

Πως θα μπορούσε να απουσιάζει το όνομα του Στίβεν Τζέραρντ από την συγκεκριμένη λίστα; Ο πρώην αρχηγός της Λίβερπουλ διαφημιζόταν ως ο πιο πιθανός να αναλάβει τον σύλλογο του Μέρσισαϊντ κατά τη διάρκεια των υψηλών πτήσεων του ως επικεφαλής της Ρέιντζερς και της Άστον Βίλα.

Πλέον η προπονητική του καριέρα μοιάζει να έχει πάρει την «κάτω βόλτα», καθώς αποφάσισε να αναλάβει την Al-Ettifaq. Η συγκεκριμένη επιλογή θα έμοιαζε ιδανική για ένα σενάριο ταινίας, όμως ο Άγγλος τεχνικός δύσκολα θα αποχωρήσει από την Σαουδική Αραβία, καθώς πρόσφατα υπέγραψε νέο συμβόλαιο μέχρι το 2027.

Ζινεντίν Ζιντάν

Ο Γάλλος οδήγησε τη Ρεάλ Μαδρίτης σε 2 κατακτήσεις της La Liga και 3 ακόμη στο Champions League, κατά τη διάρκεια των δύο θητειών του στον πάγκο των «μερένχες».

Το μεγάλο ερωτηματικό αφορά τη διαθεσιμότητά του, με τον Ζιντάν να αποκλείει το ενδεχόμενο να αναλάβει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ όλα τα σημάδια δείχνουν ότι θα αντικαταστήσει τον Ντιντιέ Ντεσάμπ ως προπονητής της Εθνικής Γαλλίας.

Ζοσέ Μουρίνιο

Δεν θα μπορούσε να απουσιάζει το όνομα του Πορτογάλου τεχνικού από τους υποψήφιους αντικαταστάτες του Γιούργκεν Κλοπ. Πρόκειται για έναν γνώστη του αγγλικού ποδοσφαίρου, με τις ιδέες του όμως πλέον να θεωρούνται «απαρχαιωμένες».

Ο Πορτογάλος πιθανότατα δεν θα ήταν δημοφιλής επιλογή μεταξύ της πλειοψηφίας των οπαδών του συλλόγου και γύρω από το όνομά του υπάρχουν αρκετά ερωτηματικά. Συγκεκριμένα το μεγαλύτερο αφορά το κατά πόσο θα μπορούσε πλέον να ανταπεξέλθει στο υψηλότερο επίπεδο.