Εθνική Ελλάδας bet Φωτογραφία: Intime

Προτάσεις

Οι στοιχηματικές προτάσεις για το Ελλάδα – Καζακστάν

21.03.24 | 17:00

Γράφει: Βαγγέλης Κύρκος

Η εθνική Ελλάδας δίνει ένα κρίσιμο ματς απόψε (21:45) στην «OPAP Arena» με αντίπαλο το Καζακστάν, στο πλαίσιο των ημιτελικών για τα μπαράζ του Euro 2024 και οι στοιχηματικές επιλογές που υπάρχουν, είναι ιδιαίτερα πλούσιες.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχει τον τίτλο του φαβορί και όχι άδικα σε αυτό το ζευγάρι. Παρά το γεγονός ότι αντιμετωπίζει ένα επικίνδυνο σύνολο, η ομάδα του Γκουστάβο Πογέτ είναι ποιοτικότερη και μπροστά στο κοινό της παίρνει μεγαλύτερη ώθηση, δεδομένου ότι το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας είναι από αυτά που δημιουργούν μια πολύ έντονη ατμόσφαιρα λόγω ακουστικής.

Η «γαλανόλευκη» έχει μια τεράστια ευκαιρία να βρεθεί ξανά σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης μετά από μία δεκαετία. Στον προκριματικό όμιλο με αντιπάλους Γαλλία, Ολλανδία και μόνο δύο θέσεις διαθέσιμες, έδειξε καλή εικόνα και κατετάγη τρίτη με… ψαρωτικό τρόπο κόντρα στους υπόλοιπους αντιπάλους της. Στο τελευταίο παιχνίδι της, πάντως, πήρε ένα αποτέλεσμα που της ανεβάζει την ψυχολογία, το 2-2 κόντρα στους «τρικολόρ» με εξαιρετική εμφάνιση.

Η Ελλάδα πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις και στο προηγούμενο Nations League, όπου κατέκτησε την πρωτιά σε γκρουπ με Κόσοβο, Βόρεια Ιρλανδία και Κύπρο, ώστε να βρεθεί στον τελικό κόντρα σε Γεωργία ή Λουξεμβούργο.

Σπουδαία στιγμή είναι αυτή και για τους Καζάκους, οι οποίοι θέλουν να πάνε στα τελικά μεγάλης διοργάνωσης για πρώτη φορά στην ιστορία τους. Ήταν από τις ευχάριστες εκπλήξεις των προκριματικών, όπου διεκδίκησαν μέχρι τέλους την απευθείας πρόκριση, αλλά την τελευταία αγωνιστική ηττήθηκαν 2-1 στη Σλοβενία και έχασαν το εισιτήριο για τη Γερμανία.

Εξαιρετική είναι η δουλειά από τον Ρώσο τεχνικό Μαγκομέντ Αντίεφ, που έχει αναγεννήσει μια χώρα που ποδοσφαιρικά βρισκόταν σε τέλμα. Ωστόσο, ακόμη δεν μπορεί να θεωρηθεί ένα αντιπροσωπευτικό συγκρότημα που θα αποκλείσει ομάδες σαν την Ελλάδα σε μια τουλάχιστον καλή ημέρα στη… δουλειά.

Προγνωστικά στοιχήματος: Ξέρει τον τρόπο η Εθνική

Η εθνική Ελλάδας δεν πρέπει να υποτιμήσει τον αντίπαλό της και με τον τρόπο που έχει αγωνιστεί στις τελευταίες διοργανώσεις στις οποίες έχει λάβει μέρος, είναι σίγουρο ότι δεν θα το κάνει. Το Καζακστάν έδειξε στα προκριματικά μια ομάδα που μπορεί να «τιμωρήσει» όσους δεν την υπολογίζουν σωστά. Η ποιοτική υπεροχή της «γαλανόλευκης» είναι δεδομένη και έχει τον πρώτο λόγο την πρόκριση.

Η εθνική μας δεν είναι μια ομάδα που ανοίγει πολύ τα σκορ της, παρά τους καλούς επιθετικούς που διαθέτει, όπως οι Ιωαννίδης, Παυλίδης και Γιακουμάκης. Απέναντί της θα βρει μία -πιθανότατα- πολυπρόσωπη άμυνα, αφού οι Καζάκοι παίζουν μόνιμα με τρεις στόπερ, ενώ για απόψε προβλέπεται πεντάδα. Με αυτά τα δεδομένα θα πάμε στη νίκη της Ελλάδας σε κόμπο με Under 3,5 που προσφέρεται στο 1,91 στη Novibet.

Προγνωστικά στοιχήματος: Ο αρχηγός «μιλάει» στα κρίσιμα

Ο Τάσος Μπακασέτας είναι ο παίκτης επάνω στον οποίο βασίζεται περισσότερο το παιχνίδι της ομάδας του Γκουστάβο Πογέτ. Είναι ο οργανωτής του παιχνιδιού, η μπάλα περνά πολύ από τα πόδια του, επιχειρεί σουτ από κοντινές και μακρινές αποστάσεις, ενώ αναλαμβάνει και τις εκτελέσεις των στημένων φάσεων (φυσικά και τα πέναλτι). Δεδομένου ότι έχει βγει μπροστά σε όλα τα παιχνίδια που η μπάλα «έκαιγε», δεν αποκλείεται να το κάνει σε άλλο ένα κρίσιμο παιχνίδι. Το να σκοράρει ο αρχηγός της Εθνικής σε οποιοδήποτε σημείο του αγώνα έχει απόδοση 3,20 στη Stoiximan.

Προγνωστικά στοιχήματος: Οι προτάσεις για το Ελλάδα – Καζακστάν

  • 1 & Under 3,5 (1,91) Novibet
  • Μπακασέτας anytime σκόρερ (3,20) Stoiximan