Παναθηναϊκός

Ο έλεγχος των «πράσινων διεθνών»: Τρία γκολ και πολύ καλές εμφανίσεις

22.03.24 | 07:43

Εξαιρετική παρουσία είχαν στις χθεσινές αναμετρήσεις των Εθνικών ομάδων οι διεθνείς ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού.

Οι έξι από τους οκτώ αγωνίστηκαν, ενώ συνολικά μέτρησαν τρία γκολ με τους Μπακασέτα, Ιωαννίδη και Σπόραρ να βάζουν τη… σφραγίδα τους στα παιχνίδια με τα αντιπροσωπευτικά τους συγκροτήματα.

Ας δούμε παρακάτω τι έκαναν οι διεθνείς άσοι του «τριφυλλιού»:

*Η Εθνική ομάδα ήταν εντυπωσιακή στη νίκη – πρόκριση (5-0) επί του Καζακστάν, με τους πράσινους διεθνείς να είναι στους πρωταγωνιστές.

Ο αρχηγός του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, Τάσος Μπακασέτας, ήταν αυτός που άνοιξε τον δρόμο προς τη νίκη, με εκτέλεση πέναλτι στο 9’ για το 1-0. Έπαιξε ως βασικός μέχρι το 74’ όταν έδωσε τη θέση του στον Μπουχαλάκη και αποθεώθηκε από τον κόσμο.

Ο Φώτης Ιωαννίδης βρέθηκε, επίσης, στην αρχική ενδεκάδα και σημείωσε το 3-0 της γαλανόλευκης με κοντινό πλασέ στο 37’. Ο 24χρονος, που ήταν στους διακριθέντες, αντικαταστάθηκε από τον Κωνσταντέλια στο 63’.

Αυτός που δεν αγωνίστηκε ήταν ο Κάρλος Ζέκα, ο οποίος έμεινε εκτός αποστολής από τον Γκουστάβο Πογιέτ.

*Στο φιλικό 2-2 της Σλοβενίας με τη Μάλτα, οι τρεις πράσινοι διεθνείς αγωνίστηκαν. Ο Αντράζ Σπόραρ έπαιξε σε όλο το 90λεπτο και άνοιξε το σκορ στο 28’ με μακρινό πλασέ, ενώ ο Άνταμ Τσέριν ήταν κι αυτός βασικός και παρέμεινε στο γήπεδο μέχρι το 62’ όταν και έγινε αλλαγή.

Συμμετοχή είχε και ο Μπένιαμιν Βέρμπιτς, που ήρθε από τον πάγκο στο ημίχρονο.

*Στη φιλική νίκη της Ρωσίας με σκορ 4-0 επί της Σερβίας, ο Φίλιπ Μλαντένοβιτς ήταν βασικός στο αριστερό άκρο της άμυνας και έπαιξε μέχρι το 57’. Ο Γιούρι Λοντίγκιν έμεινε εκτός αποστολής για τους γηπεδούχους.

Η Τουρκία αντιμετωπίζει απόψε (21:45) την Ουγγαρία σε εκτός έδρας φιλική αναμέτρηση με τον στόπερ του «τριφυλλιού», Σαμέτ Ακαϊντίν να είναι στις επιλογές του Βιτσέντζο Μοντέλα.