Τρίτος στην Ευρώπη σε ασίστ ο Φορτούνης, ετοιμάζεται για νέο ρεκόρ καριέρας! ΜΟΝΟΒΑLA.GR CREATIVE TEAM / FOIVOS MOURATIDIS

Ολυμπιακός

Τρίτος στην Ευρώπη σε ασίστ ο Φορτούνης, ετοιμάζεται για νέο ρεκόρ καριέρας!

22.03.24 | 17:54

«Δεν έχει σημασία πόσες φορές θα πέσεις αλλά πόσες φορές θα βρεις την δύναμη να ξανασηκωθείς.» Δύσκολα μπορεί να βρεις κανείς ποδοσφαιρικό παράδειγμα καλύτερο από την καριέρα του Κώστα Φορτούνη που να ενσαρκώνει το παραπάνω μότο.

Το καλοκαίρι του 2019 υπέστη ρήξη χιαστού στο δεξί γόνατο. Δύο χρόνια μετά υπέστη ρήξη χιαστού στο αριστερό γόνατο. Η έναρξη της σεζόν 2022/23 τον βρήκε στην πόρτα της εξόδου από τον Ολυμπιακό μετά την απόφαση του Μαρτίνς να τον «κόψει» από την προετοιμασία, όμως ο Φορτούνης δεν το έβαλε ποτέ κάτω. Όσο κοντά και αν έφτασε. «Όταν τραυματίστηκα την δεύτερη φορά ένιωσα μεγάλη απογοήτευση, όμως ήρθε η γέννηση του παιδιού μου και μου άλλαξε εντελώς το μυαλό. Έχω βάλει έναν στόχο. Θέλω να γυρίσω και να με δει ο γιος μου όπως ήμουν πριν χτυπήσω. Να βάζω γκολ, να δίνω ασίστ και να έρχεται στο γήπεδο να με βλέπει.» είχε δηλώσει επιστρέφοντας μετά τον δεύτερο τραυματισμό του σε έναν αγώνα της ομάδας Β΄κόντρα στα Τρίκαλα. Η υπόσχεση του Φορτούνη ήταν τόσο ιερή που δεν γινόταν να μην εκπληρωθεί.

Στην 10η του σεζόν του πια στον Ολυμπιακό ο Τρικαλινός άσος κάνει πράγματα και θαύματα και ετοιμάζεται για νέα ρεκόρ καριέρας. Πρώτα από όλα με όσα έκανε στην ιστορική ανατροπή επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ έφτασε τα 10 γκολ και τις 16 ασίστ φέτος. Είναι το τέταρτο νταμπλ/νταμπλ της καριέρας του και το πρώτο μετά από πέντε χρόνια.

Φτάνοντας τις 16 ασίστ την φετινή σεζόν (7 στο πρωτάθλημα, 7 στο Europa League, 2 στο Conference League) ισοφάρισε την δεύτερη καλύτερη επίδοση της καριέρας του, αυτή της σεζόν 2018/19 και θέλει ακόμα μία για να πιάσει την πιο δημιουργική σεζόν του το 2015/16. Παράλληλα με τουλάχιστον 11 παιχνίδια να απομένουν για τον Ολυμπιακό, ο Φορτούνης βρίσκεται σε τροχιά για να αγωνιστεί περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη σεζόν της καριέρας του.  Έχει παίξει ήδη 2.801 λεπτά και κυνηγά τα 3.300 της σεζόν 2018/19.

 

Την ίδια ώρα βρίσκεται στην 3η θέση των δημιουργών σε όλη την Ευρώπη την φετινή σεζόν. Μόνο το παιδί θαύμα του γερμανικού ποδοσφαίρου, Φλόριαν Βίρτς με 17 και ο Κάμερον Πουέρτας της βελγικής Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ με 20 έχουν περισσότερες ασίστ, με την υποσημείωση πως ο τελευταίος έχει και 8 περισσότερα ματς.

Υπάρχει όμως έναν ακόμα μεγάλος στόχος για τον Κώστα Φορτούνη. Να γίνει ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του Ολυμπιακού με 100 γκολ και 100 ασίστ. Τις ασίστ τις ξεπέρασε φέτος και χρειάζεται άλλα 7 γκολ για αυτήν την φανταστική επίδοση που μοιάζει αδύνατο να ξεπεραστεί ποτέ.

Τον συμπαθείς ή όχι, σου αρέσει ή δεν σου αρέσει το στυλ του, δε μπορείς παρά να μην παραδεχθείς πως πρόκειται για έναν από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές που έχουν φορέσει ποτέ την φανέλα του Ολυμπιακού. Μα κυρίως πως η περίπτωση του και η άρνηση του να παραδοθεί αποτελούν ένα σπουδαίο μάθημα ζωής.