Φωτογραφία: acpaok

Ποδόσφαιρο Γυναικών

Με ντέρμπι «δικεφάλων» η 20ή αγωνιστική της Women’s Football League

23.03.24 | 11:05

Δυνατές μονομαχίες περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 2οης αγωνιστική της Women’s Football League.

Την αυλαία ανοίγει ο αγώνας της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ στο Ελληνικό, ο οποίος αποτελεί το δεύτερο στην ιστορία ντέρμπι μεταξύ των δύο «δικεφάλων».

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ

ΑΕΚ και ΠΑΟΚ διασταυρώνουν τα ξίφη τους στο Ελληνικό. Στον πρώτο γύρο οι Θεσσαλονικές επικράτησαν εντός έδρας με 1-0, με το «χρυσό» γκολ της Καλέση στο 49′. Η αναμέτρηση στιγματίστηκε από τα έντονα παράπονα των «κιτρινόμαυρων» για τη διαιτησία, κάνοντας λόγο για ξεκάθαρη αλλοίωση.

Στην αυριανή αναμέτρηση οι γηπεδούχες θέλουν να υπερασπιστούν την έδρα τους με ανεβασμένο ηθικό ηθικό μετά το «διπλό» στην Καρδίτσα.

Αντίθετα, ο «δικέφαλος» του Βορρά έχει ως στόχο την επέκταση του νικηφόρου σερί. Ο Θαλής Θεοδωρίδης είδε τις τέσσερις διεθνείς με την Εθνική Κορασίδων να επιστρέφουν στη Νέα Μεσημβρία, ενώ εντάχθηκαν κανονικά και στις προπονήσεις.

 

ΑΟ Τρίκαλα – ΟΦΗ

Ο ΟΦΗ θα ταξιδέψει μέχρι τα Τρίκαλα προκειμένου να διατηρήσει την δεύτερη θέση, καθώς ο Παναθηναϊκό βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής με μόλις ένα βαθμό διαφορά. Οι γηπεδούχες δεν θέλουν να επαναληφθεί το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου, το οποίο αν και πάλεψαν να πάρουν την νίκη τελικά ηττήθηκαν με 3-2. Για να παραμείνουν στην επτάδα θέλουν μόνο το τρίποντο καθώς τρεις ομάδες πλησιάζουν απειλητικά.

Βόλος – Παναθηναϊκός

Οι «πράσινες» μετά από μια καλή εμφάνιση κόντρα στην αξιόμαχη ομάδα της Λάρισας αντιμετωπίζουν το Βόλο, ο οποίος παλεύει να παραμείνει στην κατηγορία. Και οι δύο ομάδες έχουν μεγάλο κίνητρο και χρειάζονται το τρίποντο, πράγμα που προϊδεάζει μια δυναμική αναμέτρηση.

AO ΡΕΑ – Καστοριά

Η ΡΕΑ, η οποία βρίσκεται σε πολύ καλό φεγγάρι, υποδέχεται στη Κρήτη την επίσης φορμαρισμένη Καστοριά. Και οι δύο ομάδες προέρχονται από ισοπαλίες με Αστέρα Τρίπολης και ΑΟ Τρικάλων αντίστοιχα. Η φιλοξενούμενη θα θέλει να φύγει με τους τρεις βαθμούς από το νησί προκειμένου να σκαρφαλώσει την 8η θέση και να ξεφύγει από την ζώνη του υποβιβασμού. Αντίθετα, η ομάδα του Στέλιου Κοζανίδη με νίκη επιστρέφει στην τετράδα, περνώντας τον Αστέρα.

ΑΕΛ – Ελπίδες Καρδίτσας

Από την άλλη πλευρά η ΑΕΛ δεν θέλει να αφήσει την Καστοριά να την περάσει βαθμολογικά και της κλέψει το εισιτήριο της παραμονής. Υποδεχόμενη τις Ελπίδες Καρδίτσας, οι οποίες θα αγωνιστούν με στόχο την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα, θα δώσει την δική της μάχη.

Ολυμπιάδα Υμηττού – Σειρήνες Γρεβενών

Μια άκρως σημαντική αναμέτρηση και για τις δύο ομάδες θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Στάδιο Υμηττού. Ολυμπιάδα Υμηττού και Σειρήνες Γρεβενών κοντράρονται εδώ και καιρό, ενώ πλέον έχουν την ίδια βαθμολογία (11). Η δυναμική των συλλόγων είναι σχεδόν παρόμοια, ενώ και τα στατιστικά τους δεν διαφέρουν κατά πολύ, με την γηπεδούχο να υπερτερεί στην επίτευξη περισσοτέρων τερμάτων.

Νέες Ατρομήτου – Αστέρας Τρίπολης

Οι Νέες Ατρομήτου υποδέχονται τον Αστέρα Τρίπολης στο Περιστέρι. Οι δύο σύλλογοι προέρχονται από ισοπαλίες με Βάλο και ΡΕΑ αντίστοιχα. Αποτελούν ομάδες διαφορετικής δυναμικής και στόχων. Οι γηπεδούχες έχουν χάσει αρκετούς βαθμούς στους τελευταίους αγώνες παρά το καλό τους ξεκίνημα στο πρωτάθλημα και με αντίπαλο τον Αστέρα θέλουν να επιστρέψουν στον καλό τους εαυτό. Αντίθετα, οι Αρκάδες επιδιώκουν να πλησιάσουν και άλλο τον Παναθηναϊκό καθώς τη στιγμή αυτή βρίσκονται στο -11 από το «τριφύλλι».

Women’s Football League: Το πρόγραμμα της 20ης αγωνιστικής

Σάββατο 23/3

  • 13:45 ΑΕΚ – ΠΑΟΚ (Action 24)
  • 16:00 ΑΟ ΡΕΑ – Καστοριά
  • 16:15 ΑΕΛ – Ελπίδες Καρδίτσας

Κυριακή 24/3

  • 12:00 ΑΟ Τρίκαλα – ΟΦΗ
  • 13:00 Ολυμπιάδα Υμηττού – Σειρήνες Γρεβενών
  • 15:00 Νέες Ατρομήτου – Αστέρας Τρίπολης
  • 15:00 Βόλος 2004 – Παναθηναϊκός

Η βαθμολογία (σε 19 αγώνες)

1. ΠΑΟΚ 54 -18 αγώνες
2. ΟΦΗ 45 -18 αγώνες
3. Παναθηναϊκός 44
4. Αστέρας Τρίπολης 32 -18 αγώνες
5. ΑΟ ΡΕΑ 31 -18 αγώνες
6. ΑΕΚ 30
7. ΑΟ Τρίκαλα 26
8. ΑΕΛ 24
9. Νέες Ατρομήτου 24
10. ΓΠΟ Καστοριάς 23
11. Βόλος 2004 15
12. Ολυμπιάδα Υμηττού 11
13. Σειρήνες Γρεβενών 11
14. Ελπίδες Καρδίτσας 1