Superleague 2

B’ Όμιλος, Super League 2: H μάχη για την πρωτιά του πίνακα σκόρερ

23.03.24 | 09:14

Γράφει: Editor

Με αφορμή το φινάλε της κανονικής περιόδου για τη Super League 2 και καθώς οι ομάδες προετοιμάζονται για τα playoffs και τα playouts, το monobala.gr επιχειρεί μια σύντομη ανασκόπηση για τους «κανονιέρηδες» του Β’ Ομίλου.

Μεγάλη είναι η μάχη που γίνεται μεταξύ των ποδοσφαιριστών που ξεχώρισαν στο σκοράρισμα για τις ομάδες τους, με τους τρεις από τους τέσσερις πρώτους να είναι Έλληνες.

Στην κορυφή και μόνος ο Μάναλης

Στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ βρίσκεται ο επιθετικός των Χανίων, Γιώργος Μάναλης, που βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα και στην τελευταία αγωνιστική υποχρέωση της ομάδας του κόντρα στην Ηλιούπολη.

Ο Έλληνας στράικερ βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και οδηγεί ολοταχώς τους Κρητικούς στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

Το «κανόνι» του Ιωνικού Ντάουντα

Μία από τις κορυφαίες σεζόν στην καριέρα του στην Ελλάδα διανύει ο Αμπιόλα Ντάουντα, που ήδη έχει βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα 10 φορές και πλέον ετοιμάζεται για τη διαδικασία του μίνι-πρωταθλήματος. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας ο 36χρονος σκόραρε 2ο τέρματα στη νίκη επί του Αιγάλεω με 3-0. Από κοντά για τον σύλλογο της Νίκαιας και οι Σαλαζάρ και Γιακουμάκης με 6 και 4 τέρματα αντίστοιχα.

Λουκίνας λαμπρός την οδηγεί

Λουκίνας Athens Kallithea
Φωτογραφία: Eurokinissi

Η Athens Kallithea κινείται ολοταχώς προς τη Stoiximan Super League και βασικός υπαίτιος για αυτό δεν είναι άλλος από τον Γιάννη Λουκίνα που έχει σκοράρει 9 τέρματα. Ο επιθετικός του συλλόγου των Νοτίων Προαστίων βρίσκεται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση και δείχνει να έχει βρει την ομάδα που του ταιριάζει. Άξιοι συμπαραστάτες του οι Κυνηγόπουλος και Ματίγια με 7 και 4 γκολ αντίστοιχα. Πέρα από τη συνεισφορά του 32χρονου στο σκοράρισμα, έχει προσφέρει πολλές λύσεις και στη δημιουργία καθώς έχει 5 ασίστ.

Αυτοί που ακολουθούν

Στην 4η θέση του πίνακα των σκόρερ βρίσκεται ο Μιχάλης Μανιάς, του Διαγόρα Ρόδου, με 8 γκολ που έφεραν την ομάδα του μία ανάσα από την παρουσία των playoffs, που όμως δεν κατάφεραν να διεκδικήσουν την είσοδο εκεί. Πλέον, στα playouts ο Ροδίτης στράικερ έχει την ευκαιρία να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα ξανά και να διατηρηθεί ψηλά στην λίστα.

Στα 7 τέρματα βρίσκονται 3 παίκτες, ο λόγος για τους Πατρινό (Παναχαϊκή), Κυνηγόπουλο (Καλλιθέα) και Μπα (Ολυμπιακός Β’), με τον δεύτερο να είναι ο μόνος που θα συμμετάσχει στα playoffs της Super League 2. Στη συνέχεια ακολουθούν οι Ακόστα (Καλαμάτα), Λεσάι (Διαγόρας), Σαλαζάρ (Ιωνικός), Πασάς (Καλαμάτα), Μπαράλες (Καλαμάτα) με 6 τέρματα και έχουν προσφέρει πολύτιμες βοήθειες στις ομάδες τους.

Αναλυτικά η λίστα των τοπ-σκόρερ

  • 11 γκολ: Μάναλης (Χανιά)
  • 10 γκολ: Ντάουντα (Ιωνικός)
  • 9 γκολ: Λουκίνας (Καλλιθέα)
  • 8 γκολ: Μανιάς (Διαγόρας)
  • 7 γκολ: Πατρινός (Παναχαϊκή), Κυνηγόπουλος (Καλλιθέα), Μπα (Ολυμπιακός Β’)
  • 6 γκολ: Ακόστα (Καλαμάτα), Λεσάι (Διαγόρας), Σαλαζάρ (Ιωνικός), Πασάς (Καλαμάτα), Μπαράλες (Καλαμάτα)