ΠΑΟΚ

Ο… ελκυστικός κύριος Τσαλόφ

23.03.24 | 22:34

Το καλοκαίρι που μας πέρασε και ειδικότερα στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου, με τον Ζοσέ Μπότο να βρίσκεται σε… δυσμένεια, ο ΠΑΟΚ κινήθηκε πολύ «ζεστά» για την απόκτηση του Φεντόρ Τσαλόφ στην προσπάθειά του να ενισχύσει την γραμμή κρούσης του.

Μάλιστα, το όλο θέμα το χειρίστηκε αποκλειστικά η οικογένεια Σαββίδη έχοντας τις απαραίτητες «άκρες» στην ρωσική αγορά, με τον «δικέφαλο» να φτάνει στο σημείο να καταθέσει και πρόταση ύψους 4 εκ. ευρώ στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας για το 60% των δικαιωμάτων του ποδοσφαιριστή.

Τελικά, χωρίς να αποτελεί επιδίωξη ούτε του Ιβάν ούτε του Γιώργου Σαββίδη, το θέμα διέρρευσε από τη μία και η ΤΣΣΚΑ από την άλλη δεν είπε το «ναι» για την παραχώρηση του Τσαλόφ, ο οποίος τελικά παρέμεινε κάτοικος Μόσχας!

Η απόφαση για επιθετικό και το συμβόλαιο του Ρώσου

Σε αντίθεση με τα προ τριμήνου δημοσιεύματα, ο ΠΑΟΚ δεν κινήθηκε ούτε στο ελάχιστο στο χειμερινό μεταγραφικό «παζάρι» για κεντρικό επιθετικό, έχοντας άλλες προτεραιότητες από τη μία και μία τριάδα αποτελούμενη από τους Αλί Σαμάτα, Μπράντον Τόμας και Στέφανο Τζίμα από την άλλη.

Ωστόσο, με τον Σαμάτα να εξακολουθεί να κινείται σε ρηχά νερά, μοιάζει σχεδόν σίγουρο το ότι ο «δικέφαλος» θα ψάξει το καλοκαίρι για νέο κεντρικό φορ, γεγονός που έχει ήδη προκαλέσει μια έντονη φημολογία για τον 29χρονο Μπρούνο Πέτκοβιτς της Ντινάμο Ζάγκρεμπ, με αφορμή και τις πρόσφατες «μάχες» του ΠΑΟΚ με τους Κροάτες, χωρίς αυτή να επιβεβαιώνεται από πουθενά!

Σε γενικές γραμμές, ο ΠΑΟΚ κρατάει ερμητικά κλειστά τα «χαρτιά» του σε ότι αφορά το πως θα κινηθεί το καλοκαίρι, καθώς προέχουν οι «μάχες» σε Stoiximan Super League και Europa Conference League, όμως μόνο απίθανο δεν είναι το σενάριο για… αναθέρμανση της περίπτωσης Τσαλόφ, από τη στιγμή που το συμβόλαιο του Ρώσου φορ ολοκληρώνεται τον προσεχή Δεκέμβριο!

Τι σημαίνει αυτό; Πως ο ΠΑΟΚ αλλά και οποιαδήποτε άλλη ομάδα μπορούν το καλοκαίρι να «καπαρώσουν» τον Τσαλόφ χωρίς η ΤΣΣΚΑ να πάρει ούτε ένα ευρώ ή να πειστεί η τελευταία να τον παραχωρήσει με ένα χαμηλό σχετικά αντίτιμο, σε σχέση με τον διψήφιο αριθμό εκατομμυρίων που ήθελε το περασμένο καλοκαίρι! Εννοείται βέβαια πως ο ελεύθερος” Τσαλόφ θα έχει μεγάλη… πέραση στα περισσότερα προηγμένα πρωταθλήματα της Ευρώπης, με ό,τι αυτό και αν συνεπάγεται.

Το «απωθημένο» του Τσάλοφ

Το περασμένο καλοκαίρι, εκτός από το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ, το όνομα του Φεντόρ Τσαλόφ βρέθηκε σε ρεπορτάζ αρκετών ομάδων του εξωτερικού, όμως τελικά ο 25χρονος διεθνής επιθετικός παρέμεινε στην ΤΣΣΚΑ, όντας υποχρεωμένος να αγωνίζεται μόνο εντός συνόρων λόγω του αποκλεισμού της UEFA στις ρωσικές ομάδες!

Έτσι, η μεγάλη επιθυμία του ποδοσφαιριστή να αγωνιστεί ξανά εκτός Ρωσίας, μετά την αποτυχημένη απόπειρά του στη Βασιλεία στο δεύτερο μισό της σεζόν 2021-22, παραμένει μεγάλη, γνωρίζοντας μεταξύ άλλων πως αυτό το καλοκαίρι μπορεί να συμφωνήσει με οποιαδήποτε ομάδα της αρεσκείας του, χωρίς την συγκατάθεση της ΤΣΣΚΑ!

Σταθερά… διψήφιος

Τη φετινή σεζόν, σε 29 επίσημα παιχνίδια της ΤΣΣΚΑ ο Φεντόρ Τσαλόφ «μετράει» 11 γκολ και 4 ασίστ, καταγράφοντας έτσι μία ακόμα χρονιά με διψήφιο αριθμό τερμάτων!

Πέρσι δε, ο Ρώσος φορ πανηγύρισε 24 γκολ και μοίρασε 6 ασίστ σε 41 εμφανίσεις, ενώ ενδεικτικό της ποιότητας και της εκτελεστικής δεινότητας που τον διακρίνει είναι πως με τη φανέλα της «πρώτης» ομάδας της ΤΣΣΚΑ έχει 84 γκολ και 43 ασίστ σε 249 ματς και συνολικά στην καριέρα του έχει βρει δίχτυα 111 φορές σε 306 ματς!

Επιπλέον, έχει φορέσει 5 φορές τη φανέλα της Εθνικής Ρωσίας, γνωστή ιστοσελίδα του εξωτερικού αποτιμά την αξία του στα 12 εκ. ευρώ, ενώ στο παρελθόν το όνομά του “μπλέχτηκε” σε μεταγραφικά σενάρια ομάδων όπως η Τσέλσι, η Άρσεναλ, η Κρίσταλ Πάλας και η Γαλατάσαραϊ.