Κίνι Ολυμπιακός Φωτογραφία: Intime

Ολυμπιακός

Κίνι: «Απαίτηση το πρωτάθλημα, όχι το Conference League»

24.03.24 | 11:28

Για πρώτη φορά στην καριέρα του ο Κίνι αγωνίζεται εκτός Ισπανίας. Ήρθε στον Ολυμπιακό ως προσωπική επιλογή του Μαρτίνεθ και του Κορδόν και μετά από λίγους μήνες είδε να αλλάζουν πολλά στην ομάδα.

Ο μπακ των «ερυθρολεύκων» μιλώντας στο Radio Marca, τόνισε πως έχει προσαρμοστεί σε μεγάλο βαθμό χάρη στους πολλούς ισπανόφωνους στον σύλλογο, ενώ δήλωσε χαρούμενος στην Ελλάδα.

Παράλληλα, παραδέχθηκε πως απογοητεύτηκε όταν έφυγε από τη Γρανάδα, ενώ υπογράμμισε πως απαίτηση του Ολυμπιακού είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος, καθώς για το Conference League δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κίνι

Για την παρουσία του στην Ελλάδα είπε: «Η προσαρμογή πάει πολύ καλά. Πολλοί στην ομάδα μιλούσαν και μιλούν ισπανικά. Κανονικά επικοινωνούμε στα αγγλικά. Τα ελληνικά είναι λίγο πιο περίπλοκα. Το κλίμα είναι παρόμοιο. Είναι ακόμα η πρωτεύουσα μιας χώρας, άρα έχει τα πάντα και είμαι πολύ χαρούμενος εδώ».

Αναφερόμενος στην αποχώρησή του από τη Γρανάδα σημείωσε: «Ήταν μια απογοήτευση η αποχώρηση μου από τη Γρανάδα. Πέρασα 6 χρόνια εκεί και, μόλις κερδίσαμε την άνοδο στη La Liga, είχα την ελπίδα να συνεχίσω. Κι όταν ήρθε η ώρα (να φύγω), πληγώθηκα πολύ. Το καλοκαίρι, στο τέλος του Ιουνίου, βγήκαν κάποιες μεταγραφικές επιλογές, αλλά στις αρχές Ιουλίου επικοινώνησαν μαζί μου από τον Ολυμπιακό και δεν χρειάστηκε να το σκεφτώ πολύ. Η επιστροφή με τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ και το προπονητικό του επιτελείο ήταν επίσης κάτι που ήθελα και σε ένα ιστορικό και μεγάλο σύλλογο όπως ο Ολυμπιακός, πήρα την απόφαση εύκολα».

Σχετικά με την πρόκριση επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ επισήμανε: «Η πρόκριση επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ στην παράταση ήταν τρομερή ώθηση για μας. Στις 6:00 το πρωί φτάσαμε στην Αθήνα και μας υποδέχτηκε πολύς κόσμος στο αεροδρόμιο, ήταν κάτι πραγματικά ωραίο».

Για τις πιθανότητες κατάκτησης του Conference League από τον Ολυμπιακό ανέφερε: «Δεν έχουμε αυτήν την απαίτηση, ούτε τη νιώθουμε. Ο πρώτος μας στόχος είναι να κερδίσουμε το πρωτάθλημα, εκεί νιώθουμε την απαίτηση λίγο παραπάνω. Ο Ολυμπιακός έχει πολλές συμμετοχές σε Champions και Europa League και ο κόσμος είναι πρόθυμος να βοηθήσει για κάτι σπουδαίο και με τον μέγιστο ενθουσιασμό, αλλά χωρίς την απαίτηση που μπορεί να έχουν άλλες ομάδες λόγω της ιστορίας τους».