Μεγάλη νίκη η Λαμία: Φωτογραφία - Intime

STOIXIMAN SUPERLEAGUE

Παναιτωλικός – Λαμία 1-2: Διπλό εξάδας στο Αγρίνιο

27.01.24 | 19:23

Μεγάλο διπλό πήρε η Λαμία στην έδρα του Παναιτωλικού, καθώς επικράτησε με 2-1 στο πλαίσιο της 20ής αγωνιστικής της Super League.

Αυτή ήταν η δεύτερη σερί νίκη για τους παίκτες του Λεωνίδα Βόκολου μετά το ματς με την Κηφισιά (4-1). Με αυτόν τον τρόπο έφτασε τους 27 βαθμους και την 6η θέση, ενώ ο Παναιτωλικός παρέμεινε στην 11η θέση με 14 βαθμούς.

H Λαμία συνέχισε το αήττητο σερί της στην έδρα του Παναιτωλικού, καθώς στα τελευταία 4 τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια στο Αγρίνιο έχει πλέον 3 νίκες και 1 ισοπαλία.

Έτσι ξεκίνησαν οι δύο ομάδες

Ο Παναιτωλικός παρατάχθηκε με σύστημα 3-5-2. Κάτω από το δοκάρια βρέθηκε ο Καπίνο, αριστερό στόπερ έπαιξε ο Λιάβας, στο κέντρο ο Ντουάρτε και δεξί στόπερ ο Στάγιτς. Τη δεξιά πτέρυγα ανέλαβε ο Μαυρίας, την αριστερή ο Τορεζόν, ενώ οι Χουάνπι, Περέζ και Χατζηθεοδωρίδης αποτέλεσαν  την τριάδα των χαφ. Στην επίθεση ήταν οι Σενγκέλια και Καρέλης.

Οι φιλοξενούμενοι παρατάχθηκαν με 4-4-2. Στο τέρμα ηταν ο Κοσέλεφ, δεξιά ο Σιμόν, αριστερά ο Αμαράλ και στο κέντρο της άμυνας έπαιξαν οι Τζανετόπουλος και Παπαδόπουλος. Δεξί χαφ έπαιξε ο Μαρτίνεθ, αριστερό ο Τσιλούλης, στο κέντρο Νούνιεζ και Τζανδάρης, ενώ στην κορυφή της επίθεσης έπαιξαν οι Μάλτσι και Καρλίτος.

Μπλουζάκια στήριξης σε Μάνταλο και τη σύζυγό του

Πριν τη σέντρα του ματς το διαιτητικό τρίο εμφανίστηκε με μπλούζες που έγραφαν «κόκκινη κάρτα στη βια και στον εκφοβισμό». Η κίνηση αυτή έγινε ύστερα από την επίθεση που δέχθηκε απο αγνώστους η γυναίκα του μέλος της ΚΕΔ, Σταύρου Μάνταλου.

Ο Μάλτσι το γκολ για τη Λαμία, 3 δοκάρια στο πρώτο μέρος

Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ με τον Μάλτσι να νικάει τον Καπίνο στο 11′, ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Καρλίτος. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν με φόρα και στο 14’ έφτασαν κοντά στο 0-2, ωστόσο η κεφαλιά του Τσιλούλη πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Καπίνο.

Τα λεπτά περνούσαν και η Λαμία πατούσε καλυτέρα στο γήπεδο στο 24’ είχε δοκάρι με τον Καρλίτος μετά από κόρνερ, ενώ στο 35’ ο τερματοφύλακας του Παναιτωλικού έκανε μεγάλη απόκρουση σε σουτ του Ισπανού επιθετικού μέσα στην περιοχή.

Η μοναδική καλή στιγμή για τους γηπεδούχους ήταν στο 44’, αλλά ήταν διπλό δοκάρι. Αρχικά ο Χουάνπι «σημάδεψε» το δοκάρι και στη συνέχεια της φάσης ο Καρέλης τον… μιμήθηκε.

Με γκολ από… τα αποδυτήρια ο Παναιτωλικός στην επανάληψη

Με την ορμή από την τελευταία φάση του ημιχρόνου μπήκε ο Παναιτωλικός και στο 46’ ο Μαυρίας έφερε το ματς στα ίσια. Μετά απόσέντρα του Στάγιτς, ο Σενγκέλια έκανε το τακουνάκι, ο Καρέλης προσπάθησε να πάρει την κατοχή, η μπάλα στρώθηκε στον Μαυρία που από πλεονεκτική θέση την έστειλε στα δίχτυα για το 1-1.

Μετά το γκολ οι γηπεδούχοι άρχισαν να βρίσκουν περισσότερους διαδρόμους, ενώ η Λαμία τα… είχε χάσει μετά την πολύ γρήγορη ισοφάριση. Στο 56′ ο Παναιτωλικός έχασε ευκαιρία για να κάνει την ανατροπή, όταν ο Χατζηθεοδωρίδης μπήκε στην περιοχή, πάσαρε στον Σενγκέλια, που αντί να κάνει το σουτ με το αριστερό, έκανε την ντρίπλα και του σουτ με το δεξί έφυγε ψηλά άουτ.

Τρίτο δοκάρι ο Παναιτωλικός το γκολ η Λαμία

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να εντείνουν την επίθεση τους να ελέγχουν το παιχνίδι χωρίς όμως να απειλούν ουσιαστικά, κάτι που έγινε στο 78′ με τον Τορεχόν να κάνει την σέντρα και τον Ζοάο Πέδρο με κεφαλιά να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι του Κοσέλεφ.

Ό,τι δεν κατάφερε ο Παναιτωλικός το έκανε η Λαμία, στη μοναδική φάση της στο δεύτερο ημίχρονο. Οι φιλοξενούμενοι έφυγαν στην κόντρα, ο Νούνιες μετά από ωραία κούρσα έκανε ανενόχλητος έκανε το σουτ και έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στην ομάδα του (1-2), που ηταν και το τελικό αποτέλεσμα του αγωνα.

Παναιτωλικός – Λαμία 1-2

Παναιτωλικός (Γιάννης Πετράκης): Καπίνο, Μαυρίας, Μπρούνο Ντουάρτε, Στάγιτς, Τορεχόν, Λιάβας, Πέρες, Χατζηθεοδωρίδης (76′ Πέδρο), Καρέλης, Σενγκέλια (65′ Ντίαζ) Χουάνπι (65′ Φρεντερίκο Ντουάρτε)

Λαμία (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Τζανετόπουλος, Τζανδάρης, Νούνιες, Καρλίτος (80′ Τσούκαλος), Ρούμπεν Μαρτίνεθ (73′ Σίντκλεϊ), Σιμόν, Μάλτσι (90+1′ Κορνέζος), Παπαδόπουλος, Τσιλούλης (73′ Τόσιτς), Αμαράλ