Παναθηναϊκός

Παναθηναϊκός: Τα «λαβράκια» για την θέση του Αλμπέρτο Μπρινιόλι

17.01.24 | 18:42

Γράφει: Editor

Οι «πράσινοι» αναζητούν έναν παίκτη που θα καλύψει το κενό που αφήνει ο Ιταλός και θα αποτελέσει δίδυμο με τον Γιούρι Λοντίγκιν

Ο σχεδιασμός του Παναθηναϊκού για τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου δεν περιλάμβανε την απόκτηση ενός τερματοφύλακα, όμως η απόφαση του Αλμπέρτο Μπρινιόλι να μην ανανεώσει το συμβόλαιό του φέρνει ψηλά στην λίστα την συγκεκριμένη κίνηση.

Το monobala.gr μετά από έρευνα που πραγματοποίησε σας παρουσιάζει τις περιπτώσεις που θα μπορούσαν να αποτελέσουν μεταγραφικό στόχο των «πράσινων» για την ενίσχυση κάτω από τα γκολπόστ.

Οι «αλμυρές» περιπτώσεις

Νταβίντ Ντε Χέα (8 εκατ. ευρώ – αξία βάσει Transfermarkt): Ο Ισπανός πορτιέρο που δεν ανανέωσε το συμβόλαιό του με την Manchester United, παραμένει ακόμη ελεύθερος, παρά το γεγονός πως είχε φτάσει κοντά σε ομάδες της Saudi Pro League. Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα ρεπορτάζ, ο Ντε Χεα έχει στα χέρια τους προτάσεις από ορισμένους συλλόγους της Σαουδικής Αραβίας, ωστόσο στα 32 του χρόνια επιθυμεί να παραμείνει στην Ευρώπη.

Νταβίντ Οσπίνα (2,5 εκατ. ευρώ – αξία βάσει Transfermarkt): Το καλοκαίρι ο Κολομβιανός αποφάσισε να ακολουθήσει το κύμα των μεταγραφών προς την Σαουδική Αραβία και συγκεκριμένα βρέθηκε στην Αλ Νασρ του Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο 35χρονος αντιμετώπισε ένα σοβαρό πρόβλημα τραυματισμού που τον κράτησε εκτός δράσης για σχεδόν 2 μήνες.

Κέιλορ Νάβας (2 εκατ. ευρώ – αξία βάσει Transfermarkt): Μία ακόμη ακριβή περίπτωση για την ομάδα του Φατίχ Τερίμ είναι ο Κοσταρικανός τερματοφύλακας που αναμένεται να μείνει ελεύθερος από την Παρί Σεν Ζερμέν. Στην φετινή σεζόν ο 37χρονος δεν έχει καταφέρει να βρει χρόνος συμμετοχής και το καλοκαίρι αναμένεται να αναζητήσει τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του.

Κινήσεις με «άρωμα» Ελλάδας

Βασίλης Μπάρκας (2,5 εκατ. ευρώ – αξία βάσει Transfermarkt): Ο 29χρονος τερματοφύλακας που εδώ και 1,5 χρόνο μετράει πάνω από 50 ματς στην Ουτρέχτη είναι μία περίπτωση που μόνο απαρατήρητη δεν περνάει στον Παναθηναϊκό. Το γεγονός ότι είναι Έλληνας, σε εξαιρετική ηλικία (29 ετών), αλλά και ότι έχει «γεμάτες» σεζόν στα χέρια του αποτελούν θετικά στοιχεία για τους ανθρώπους των «πράσινων».

Κωνσταντίνος Τζολάκης (1,5 εκατ. ευρώ – αξία βάσει Transfermarkt): Ένας ακόμη ποδοσφαιριστής με ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι ο μόλις 21χρονος τερματοφύλακας του Ολυμπιακού που μένει ελεύθερος το καλοκαίρι. Μέχρι στιγμής η εξέλιξή του έχει «μπουκώσει» επικίνδυνα, ενώ δεν έχει καταφέρει να αρπάξει από τα μαλλιά τις ευκαιρίες που έχει λάβει. Στον Παναθηναϊκό θα μπορούσαν να δουν την περίπτωσή του ως ένα πρότζεκτ για το μέλλον.

Οι προσιτοί στόχοι

Ερτάτς Οζμπίρ (600 χιλ. ευρώ – αξία βάσει Transfermarkt): Ένα όνομα που προστέθηκε πρόσφατα στο «πράσινο» ρεπορτάζ είναι ο 34χρονος Τούρκος τερματοφύλακας της Αδάνα Ντεμίρσπορ, που στην ουσία βρίσκεται εκτός ομάδας. Ο Οζμπίρ επρόκειτο να μετακινηθεί στην Καραγκιουμρούκ, με την μεταγραφή του όμως να «ναυαγεί», ενώ η περίπτωσή του ακούστηκε και για την Μπεσίκτας. Τα τελευταία 24ωρα φέρεται να υπάρχει σοβαρό ενδιαφέρον από τον Παναθηναϊκό.

Αλβάρο Φερνάντες (2 εκατ. ευρώ – αξία βάσει Transfermarkt): Πρόκειται για τον βασικό τερματοφύλακα της Ουέσκα που έχει αγωνιστεί φέτος σε 22 αναμετρήσεις και έχει καταφέρει να κρατήσει ανέπαφη την εστία του σε 8 αγώνες. Το καλοκαίρι μένει ελεύθερος από την ισπανική ομάδα και θα μπορούσε να αποτελέσει τον πρώτο στόχο για τον Παναθηναϊκός.

Τζιμ Παβλένκα (2 εκατ. ευρώ – αξία βάσει Transfermarkt): Ένας κίπερ που ξεκίνησε την καριέρα του με μεγάλες βλέψεις, όμως τα τελευταία χρόνια δείχνει να βρίσκεται σε πτωτική πορεία. Επίσης δεν έχει καταφέρει να κερδίσει φανέλα βασικού ούτε στην Βέρντερ Βρέμης αλλά ούτε και στην Εθνική Τσεχίας όπου κυριαρχεί ο Ματέι Κόβαρ. Βασικό προσόν του 31χρονου είναι το ύψος του καθώς φτάνει σχεδόν στα 2 μέτρα.