STOIXIMAN SUPERLEAGUE

Γουίλιαν Αράο: Ο ηγέτης του Παναθηναϊκού με… αδυναμία στην θέση των στόπερ

17.01.24 | 18:54

Γράφει: Σπύρος Τζάνης

Ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής αποτέλεσε τον ακρογωνιαίοι λίθο του «τριφυλλιού» απέναντι στην ΑΕΚ

Ο Γουίλιαν Αράο αποτέλεσε τον ηγέτη του Παναθηναϊκού στην αναμέτρηση της OPAP Arena κόντρα στην ΑΕΚ και κατάφερε να προσφέρει λύσεις τόσο στην αμυντική γραμμή, όσο και επιθετικά.

Ένας από τους λόγους που αποκτήθηκε ο Βραζιλιάνος αμυντικός μέσος, είναι ότι, πέρα από την ποιότητα που έχει ως παίκτης, διαθέτει την ικανότητα να αγωνίζεται σε δύο θέσεις. Ο Αράο μπορεί να καλύψει εκτός από την βασική του θέση, που είναι αυτή του αμυντικού χαφ, κι εκείνη του κεντρικού αμυντικού, μία ευελιξία που αποδείχθηκε ιδιαίτερα σημαντική, μετά τους τραυματισμούς που αντιμετώπισε η ομάδα.

Η κυρίαρχη εμφάνιση του Αράο

Ο 31χρονος στην αναμέτρηση με τους «κιτρινόμαυρους» ήταν νικητής σε συνολικά 12 από τις 17 μονομαχίες στις οποίες έλαβε μέρος, κάτι που αναλογεί σε ένα ποσοστό επιτυχίας 71% πραγματοποιώντας την καλύτερή του επίδοση με την φανέλα του Παναθηναϊκού. Συγκεκριμένα είχε 5/8 εναέριες μονομαχίες, ενώ καθαρά στις αμυντικές μονομαχίες μέτρησε 7/8 (88% ποσοστό επιτυχίας), δίνοντας πέντε εξ’ αυτών απέναντι στον καλύτερο παίκτη της ΑΕΚ, τον Λιβάι Γκαρσία.

Η συνεισφορά του Αράο σε ανάπτυξη και σκορ

Πέρα από την ηγετική εμφάνιση στο αμυντικό τρίτο του Παναθηναϊκού, ο Βραζιλιάνος κατάφερε να προσφέρει στην ομάδα του, στην επιθετική ανάπτυξη και στο σκοράρισμα. O ποδοσφαιριστής του Φατίχ Τερίμ είχε ένα «τρομακτικό» ποσοστό στις σωστές μεταβιβάσεις με 41/43 (95% επιτυχία), ενώ πέτυχε τις τρεις από τις τέσσερις μακρινές μεταβιβάσεις που δοκίμασε. Από μία από αυτές προήλθε και μία καλή ευκαιρία για τον Βέρμπιτς, αφού του πέρασε την μπάλα μέσα στην περιοχή.

Πέρα από όλα όσα προσέφερε μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου, ο Αράο σημείωσε το ένα από τα δύο «πράσινα» γκολ. Μία ακόμη εξαιρετική τοποθέτηση του Βραζιλιάνου στην περιοχή της ΑΕΚ τον έφερε μπροστά από τον Στάνκοβιτς, μετά την κεφαλιά ασίστ του Κώτσιρα και με ένα εύκολο πλασέ πέτυχε το 2-1.

Το ιδιαίτερο στατιστικό και η κόμη του Αράο

Το αξιοπερίεργο με την περίπτωση του 31χρονου Βραζιλιάνου αμυντικού μέσου είναι ότι μπορεί να καταλάβεις σε ποια θέση αγωνίζεται κάθε φορά ανάλογα με το πως έχει το μαλλί του. Ο Αράο κάθε φορά που αγωνίζεται στο κέντρο έχει αυτή την χαρακτηριστική αφάνα με την οποία τον γνωρίσαμε, όμως όταν ξεκινάει σε θέση στόπερ, όπως συνέβη για παράδειγμα με τον Ολυμπιακό ή την ΑΕΚ, τότε εκείνος εμφανίζεται στο γήπεδο με πιασμένα τα μαλλιά του.