Εθνική Ελλάδας πανηγυρικό Πέλκας Φωτογραφία: Eurokinissi

Εθνική Ομάδα

Χαριστέας για τη μάχη της Εθνικής στη Γεωργία: «Το ματς θα κριθεί στο γκολ»

26.03.24 | 11:47

Αν μη τι άλλο, ο Άγγελος Χαριστέας γνωρίζει ίσως καλύτερα από τον καθένα από τελικούς, από μεγάλες διοργανώσεις και γενικά για το κλίμα στην Εθνική Ελλάδας πριν από κομβικά ματς.

Όπως το αποψινό (26/03, 19:00) με την Γεωργία στην Τιφλίδα, που θα κρίνει ποια από τις δύο ομάδες θα πάρει το «εισιτήριο» για την τελική φάση του Euro 2024.

Ο άνθρωπος που χάρισε την Εθνική το τρόπαιο στη διοργάνωση του 2004, με το γκολ στον τελικό επί της Πορτογαλίας, μίλησε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για τον αγώνα με τους Γεωργιανούς, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η «γαλανόλευκη» μπορεί να πάρει την πρόκριση.

«Το σημαντικό κατά τη γνώμη μου είναι ότι με το Καζακστάν η ομάδα έδειξε ενθαρρυντικά σημάδια και μας έδωσε πολύ ωραία δείγματα. Βρέθηκα στο γήπεδο και τα παιδιά έδειξαν ότι έχουν δυνατό μομέντουμ. Είναι σημαντικό ότι οι παίκτες-κλειδιά της Εθνικής βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση και νομίζω ότι πνευματικά, η ομάδα είναι έτοιμη», είπε αρχικά ο παλαίμαχος διεθνής επιθετικός και συνέχισε:

«Το σίγουρο είναι πως δεν θα περάσουμε εύκολα στην Γεωργία. Είναι μία ομάδα που δεν έχει πάει ποτέ σε Euro, παίζει στην έδρα της και το έργο μας θα είναι πολύ δύσκολο. Από την άλλη όμως, θα έλεγα ότι βλέποντας τα παιδιά, διαπίστωσα ότι έχουν μία πολύ μεγάλη προσήλωση. Είναι πνευματικά έτοιμοι για έναν τελικό».

«Κλειστό το παιχνίδι της Εθνικής στη Γεωργία»

Κατά τη γνώμη του Άγγελου Χαριστέα «η ομάδα που θα σκοράρει πρώτη θα έχει το προβάδισμα για την πρόκριση», ενώ για το τι ματς περιμένει, απάντησε: «Πιστεύω πως θα γίνει ένα κλειστό παιχνίδι, που δεν θα έχει σχέση με αυτό που έγινε με το Καζακστάν. Είναι μία δύσκολη δοκιμασία, διότι παίζουμε εκτός έδρας, αλλά από την άλλη, η Γεωργία θα έχει τον φόβο ότι σε περίπτωση που βρεθεί πίσω στο σκορ, θα είναι πολύ δύσκολο να το γυρίσει. Οπότε είναι δύσκολο το ματς κι εκτιμώ ότι θα κριθεί στο γκολ».

Είκοσι χρόνια μετά το έπος της Πορτογαλίας, ο πρώην στράικερ του Άρη, θεωρεί πως η Ελλάδα είναι έτοιμη να βρεθεί ξανά σε μία τελική φάση Euro. «Είναι πολύ σημαντικό να βρεθούμε εκεί. Είναι η καλύτερη διαφήμιση για μία χώρα όταν είναι σε τελική φάση Μουντιάλ ή Euro», είπε και συμπλήρωσε:

«Θεωρώ ότι η τωρινή ομάδα το έχει καταλάβει, το ξέρουν. Επίσης θεωρώ ότι είναι… καρμικό το γεγονός ότι έχουν περάσει 20 χρόνια από το Euro 2004. Εάν προκριθούμε θα είμαστε στον ίδιο όμιλο με Πορτογαλία και  Τουρκία, ομάδες που έχουμε μία ιδιαίτερη… αντιπαλότητα και νομίζω ότι όλα αυτά θα λειτουργήσουν υπέρ μας. Έχουμε επίσης έντονο τον ελληνισμό στη Γερμανία και γενικότερα τα κίνητρα είναι πολλά».

Το μήνυμά του στους διεθνείς πριν τον αποψινό αγώνα: «Να σκεφτούν πριν το παιχνίδι ότι θα ακούγεται ο εθνικός ύμνος στα γήπεδα της Γερμανίας το ερχόμενο καλοκαίρι. Για να καταλάβουν το πόσο υπερήφανοι θα είναι αυτοί και οι οικογένειές τους, όταν το καταφέρουν».