Φωτογραφία INTIME

ΑΕΚ

AEK – ΟΦΗ: Με πατημένο το γκάζι η «Ένωση» – Για το 2/2 οι Κρητικοί

28.01.24 | 09:34

Το δεύτερο μέρος της Super League 1 συνεχίζεται σήμερα (28/1), με το παιχνίδι της ΑΕΚ κόντρα στον ΟΦΗ (16:00) στην ΟPAP Arena να ανοίγει το χορό των αναμετρήσεων.

Η «Ένωση» προέρχεται από την ευρεία νίκη κόντρα στον αξιόμαχο Ατρόμητο του Σάσα Ίλιτς και θέλει να συνεχίσει σε «υψηλές πτήσεις», έτσι ώστε να μείνει κοντά στην κορυφή της βαθμολογίας και αν είναι εφικτό να πλησιάσει, σε ενδεχόμενη απώλεια βαθμών στο ντέρμπι της Τούμπας.

Οι «κιτρινόμαυροι» που δεν ανακοίνωσαν αποστολή, θα έχουν κανονικά στη διάθεσή τους τον Τζιμπρίλ Σιντιμπέ που προπονήθηκε κανονικά μαζί με το υπόλοιπο γκρουπ, ενώ θα απουσιάσουν οι Ρότα, Γκαρσία, Γαλανόπουλος και η τριάδα των διεθνών (Μουκουντί, Χατζισαφί, Ζίνι).

Ο Ματίας Αλμέιδα έχει έναν ακόμη λόγο να θέλει το τρίποντο, καθώς κόντρα στον ΟΦΗ, η ΑΕΚ υπέστη και τη μοναδική φετινή της ήττα στο πρωτάθλημα. Εκτός αυτού, η «Ένωση» μετρά 14 συνεχόμενες νίκες εντός έδρας και θέλει να της κάνει 15, έτσι ώστε να ισοφαρίσει το ρεκόρ της πρωταθληματικής χρονιάς (2017-18).

Τελευταία ήττα της ΑΕΚ ατην ΟPAP Arena ήταν από τον Ολυμπιακό την περασμένη χρονιά με 3-1.

Για το 2/2 ο ΟΦΗ

Από την άλλη οι Κρητικοί δείχνουν να επανέρχονται μετά το σερί ηττών που τους άφησε και αρκετά πίσω στην κατάταξη, μετά τη νίκη κόντρα στον Παναιτωλικό με 1-0 στο Γεντί Κουλέ.

Η ομάδα του Πέπε Μελ φαίνεται πως συνέρχεται σιγά σιγά, αφού στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές μετρά 5 βαθμούς ούσα αήττητη σε ισάριθμα ματς.

Μάλιστα ο ΟΦΗ έχει μία μοναδική ευκαιρία, καθώς σε περίπτωση που πάρει το τρίποντο θα γίνει η μοναδική ελληνική ομάδα που θα έχει κερδίσει δύο φορές σε μία σεζόν την ΑΕΚ, στο διάστημα που βρίσκεται ο Ματίας Αλμέιδα στον πάγκο της.

Πάντως, οι κομβικές απουσίες των Τοράλ και Βούρου, αλλά και αυτές των Μπάουμαν και Νέιρα κάνουν δύσκολο το έργο του ΟΦΗ.