Φωτογραφία INTIME

STOIXIMAN SUPERLEAGUE

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός: Ο Λουτσέσκου που έχει το «πάνω χέρι», η αύρα… Τερίμ και οι Ντεσπόντοφ – Ιωαννίδης

28.01.24 | 12:00

Ντέρμπι κορυφής έχει το αποψινό πρόγραμμα της Super League, με τον ΠΑΟΚ να υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα (28/1, 20:30).

Οι «πράσινοι», με τον Φατίχ Τερίμ πλέον στον πάγκο τους ψάχνουν την πρώτη τους φετινή νίκη σε ντέρμπι, ενώ ο Ραζβάν Λουτσέσκου από την πλευρά του θέλει να συνεχίσει το σερί θετικών αποτελεσμάτων στην Τούμπα, φτάνοντας τις 8 συνεχόμενες νίκες.

Ο Ρουμάνος τεχνικός δεν έχει ιδιαίτερες απουσίες, καθώς μόνο ο Αντελίνο Βιείρίνια είναι εκτός και στις υπόλοιπες θέσεις υπάρχει υπεροπλία.

Οι «πράσινοι» από την πλευρά τους έχουν ζητήματα, καθώς εκτός από τους Μάγκνουσον και Πάλμερ-Μπράουν που είναι καιρό εκτός, θα απουσιάσει και ο Χουάνκαρ που συνεχίζει ατομικό πρόγραμμα αλλά και οι Βέρμπιτς-Σπόραρ που θα μείνουν για περίπου δύο εβδομάδες στα «πιτς».

Παράλληλα στην Αθήνα έμειναν ο Παλάσιος που δεν είναι στο 100% αλλά και ο Μπαρτ Σένκεφελντ που θα απουσιάσει μετά από απόφαση του Τούρκου προπονητή.

Σκοράρει ο ΠΑΟΚ – Νικά ο Παναθηναϊκός στην Τούμπα

Στις εννέα τελευταίες αναμετρήσεις μεταξύ τους, ο ΠΑΟΚ έχει βρει δίχτυα σε ισάριθμες αναμετρήσεις, παράλληλα όμως έχει καταφέρει να κρατήσει ανέπαφη την εστία του μόλις σε δύο παιχνίδια.

Το σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου μάλιστα, μετρά σε αυτά τα παιχνίδια 23 γκολ ενεργητικό και μόλις ένα γκολ παθητικό.

Ο Παναθηναϊκός πάντως στις δύο τελευταίες επισκέψεις του στην Τούμπα για το πρωτάθλημα μετρά ισάριθμες νίκες.

Πλουραλισμός στην επίθεση για ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό – Κομβικοί Ντεσπόντοφ – Ιωαννίδης

Από την ημέρα που ανέλαβε τον πάγκο του Παναθηναϊκού ο Φατίχ Τερίμ, οι «πράσινοι» έχουν βρει έξι διαφορετικούς σκόρερ στα εφτά παιχνίδια του 70χρονου προπονητή (Αϊτόρ, Γεντβάι, Βιλένα, Ιωαννίδης, Αράο, Σπόραρ).

Μόνο ο ΠΑΟΚ έχει περισσότερους σκόρερ την ίδια περίοδο με 8 ποδοσφαιριστές, δείγμα του πλουραλισμού των δύο ομάδων στην επίθεση.

Για τους «πράσινους», σημαντικό ρόλο θα παίξει η κατάσταση του Φώτη Ιωαννίδη. Ο 24χρονος φορ είναι ο πρώτος σκόρερ του «τριφυλλιού» τη φετινή σεζόν με 16 τέρματα και με την παρουσία του αλλάζει συνολικά η δυναμική του Παναθηναϊκού στην επίθεση.

Ο πλέον κομβικός παίκτης του Λουτσέσκου μάλιστα ακούει στο όνομα Κιρίλ Ντεσπόντοφ, με τον Βούλγαρο εξτρέμ να μετρά 3 γκολ και 2 ασίστ από το ξεκίνημα του 2024, κάτι που σημαίνει πως μαζί με τον Λιβάι Γκαρσία είναι οι δύο ποδοσφαιριστές της Super League που έχουν εμπλακεί περισσότερο σε επιθετικές ενέργειες που κατέληξαν σε γκολ για τις ομάδες τους.