ΠΑΟΚ Παναθηναϊκός μονομαχία Φωτογραφία: Inime

ΠΑΟΚ

Πάνοπλος στη Λεωφόρο ο ΠΑΟΚ

27.03.24 | 10:49

Στον δρόμο της επιστροφής στη Θεσσαλονίκη βρίσκονται οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ που είχαν χθες διεθνείς υποχρεώσεις, γεγονός που σηματοδοτεί και… επίσημα την έναρξη της προετοιμασίας για το κυριακάτικο (31/3, 18:00) ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο «Απόστολος Νικολαϊδης».

Ευεργετική η διακοπή για πέντε

Με τους Αντρίγια Ζίβκοβιτς, Κίριλ Ντεσπόντοφ και Στέφανο Τζίμα δίνουν κανονικά το «παρών» στη σημερινή απογευματινή προπόνηση και τους Γιάννη Κωνσταντέλια, Κωνσταντίνο Κουλιεράκη και Ντομινίκ Κοτάρσκι να ολοκληρώνουν χθες τις υποχρεώσεις τους με Ελλάδα και Κροατία αντίστοιχα, ο Ράζβαν Λουτσέσκου αποκτά εκ νέου τη δυνατότητα μετά από δύο εβδομάδες να δουλέψει με πλήρες ρόστερ.

Μάλιστα, η αποθεραπεία των Γιάννη Μιχαηλίδη, Μαγκομέντ Οζντόεφ, Γιοάν Σάστρε και Χάρη Τσιγγάρα τις προηγούμενες ημέρες, σε συνδυασμό με το γεγονός πως ο Μπάμπα Ράχμαν είναι έτοιμος να ενσωματωθεί ξανά στην ομάδα έχοντας ξεπεράσει τον τραυματισμό του, δίνει το δικαίωμα στον Ρουμάνο προπονητή να δουλέψει κάτω από ιδανικές συνθήκες για τον «τελικό» με τον Παναθηναϊκό.

Με «συνταγή» Ευρώπης στη Λεωφόρο

Ουσιαστικά, ο Ράζβαν Λουτσέσκου θα αρχίσει σήμερα να «μοντάρει» την ενδεκάδα που θα παρατάξει στη Λεωφόρο και να επαναφέρει την ψυχοσύνθεση των ποδοσφαιριστών του σε… fight mode, καθώς ο ΠΑΟΚ μπαίνει σε μία σειρά αγώνων σε Ελλάδα και Ευρώπη που τα λάθη απλά… απαγορεύονται.

«Πιστός» στο… game by game βέβαια, ο Ρουμάνος προπονητής εστιάζει μόνο στην κυριακάτικη αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό και όχι σε αυτές με ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια (7/4) και Κλαμπ Μπριζ στο Βέλγιο (11/4) που ακολουθούν, ενώ το γεγονός πως του ντέρμπι στη Λεωφόρο ακολουθεί η αναμέτρηση με τη Λαμία στην Τούμπα (3/4), του δίνει το δικαίωμα να παρατάξει την Κυριακή την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα του χωρίς να κάνει… δεύτερες σκέψεις.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι Κοτάρσκι, Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μεϊτέ, Σβαμπ, Τάισον, Κωνσταντέλιας, Αντρίγια και Μπράντον μοιάζουν «σίγουροι» για το βασικό σχήμα, έχοντας πάρει φανέλα βασικού και στη ρεβάνς με τη Ντινάμο Ζάγκρεμπ στην Τούμπα.

Από εκεί και πέρα, εφόσον ο Μπάμπα Ράχμαν προλάβει να βρεθεί μέχρι το Σάββατο στην επιθυμητή αγωνιστική κατάσταση, τότε δεν τίθεται θέμα για το ποιος θα υπερασπιστεί το αριστερό άκρο της άμυνας του «δικεφάλου», ενώ παρουσιάζει ενδιαφέρον το αν ο Λουτσέσκου θα εμπιστευτεί εκ νέου τον Αντρέ Βιεϊρίνια ή θα επαναφέρει στο βασικό σχήμα τον Γιόνι Ότο.