Τριπλασιάζει τα τέρματά του με τον Ελ Κααμπί ο Ολυμπιακός (vids) Φωτογραφία: Eurokinissi

Ολυμπιακός

Ποιον Ολυμπιακό θα δούμε κόντρα στην ΑΕΚ;

28.03.24 | 08:23

Το εκτός έδρας ματς με την ΑΕΚ είναι από το πιο κομβικά που καλείται να δώσει από δω και πέρα ο Ολυμπιακός. Όντας στο -5 από την πρωτοπόρο «Ένωση» έχει την ευκαιρία με μια νίκη να βάλει ξανά φωτιά το πρωτάθλημα και να αυξήσει τις πιθανότητες του για κατάκτηση του τίτλου. Αντίθετα σε περίπτωση ήττας είναι αρκετά πιθανό να χρειαστεί επαναπροσδιορισμός του στόχου.

Το μεγάλο ερώτημα σε ότι αφορά τους Πειραιωτές είναι με ποιο πρόσωπο θα εμφανιστούν στην OPAP Arena. Θα δούμε τον Ολυμπιακό της Τούμπας ή αυτόν που παρουσιάστηκε κόντρα στον Παναθηναϊκό στο Φάληρο. Θα εμφανιστεί ο Ολυμπιακός που ταπεινώθηκε εντός από την Μακάμπι Τελ Αβίβ ή η ομάδα που πέτυχε λίγες μέρες μετά την μεγαλύτερη ανατροπή στην ιστορία των Κυπέλλων Ευρώπης; Και μπορεί τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση να είναι εν μέρει αναμενόμενα λόγω της συνθήκης του νέου προπονητή και αρκετών νέων παικτών, ωστόσο δεν παύει να είναι ζητούμενο για τον Μεντιλίμπαρ η σταθερότητα σε υψηλά στάνταρ απόδοσης.

Ο Βάσκος τεχνικός έχει δει τι μπορεί να κάνει η ομάδα του και εκτιμά πως αν παίξει σύμφωνα με τις δυνατότητες της μπορεί να τα καταφέρει σε όλα τα μέτωπα. Απλό ακούγεται αλλά μόνο τέτοιο δεν είναι ειδικά τώρα που το καλεντάρι έχει γεμίσει με ντέρμπι στην Ελλάδα και απαιτητικά ευρωπαϊκά παιχνίδια. Ο Μεντιλίμπαρ επίσης γνωρίζει καλά πως δεν υπάρχει δρόμος από το “κάθε ματς ξεχωριστά” και αυτό έχει πει και στους ποδοσφαιριστές του.

Ως εκ τούτου, λοιπόν, όλη η προσοχή αυτή τη στιγμή είναι στραμμένη στην ΑΕΚ. Μια ομάδα που ήδη έχει αναλύσει ο προπονητής του Ολυμπιακού και δεν κρύβει πως εκτιμά την ποιότητα που διαθέτει αλλά κυρίως την αθλητικότητα της. Με την  επιστροφή όλων των διεθνών ο Μεντιλίμπαρ θα δείξει στους παίκτες του βίντεο από αγώνες της ΑΕΚ και θα κάνει την ανάλυση από την οποία θα προκύψει και η προσέγγιση του Ολυμπιακού στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

Σε ότι αφορά τον σχηματισμό δύσκολα θα αλλάξει το 4-3-3, ωστόσο έχει ενδιαφέρον σε τι μέτρα θα αποφασίσει να στήσει την ομάδα του ο Μεντιλίμπαρ. Αν θα επιδιώξει να κερδίσει με το δικό του στυλ σύμφωνα με το οποίο θέλει ιδανικά να περνάει η ομάδα του όλο το ματς στο μισό του γηπέδου του αντιπάλου ή αν θα θελήσει να δώσει χώρο στον αντίπαλο και να τον χτυπήσει στο ανοιχτό γήπεδο. Με τον δεύτερο τρόπο ο Ολυμπιακός έγινε η πρώτη και η μοναδική μέχρι σήμερα ελληνική ομάδα που κέρδισε σε αυτό το γήπεδο. Από την άλλη, ο Μεντιλίμπαρ έχει δηλώσει από την πρώτη στιγμή πως δεν αλλάζει ποτέ την ταυτότητα της ομάδας του.

Ακόμα και σε ότι αφορά τα πρόσωπα είναι αρκετά πιθανό να μην προχωρήσει σε καμία αλλαγή  συγκριτικά με το τελευταίο παιχνίδι, αυτό στην Σερβία. Αν δεν προκύψει κάποιο απρόοπτο στις τελευταίες προπονήσεις επικρατέστεροι για να ξεκινήσουν είναι οι Ροντινέι, Κάρμο, Ρέτσος, Ορτέγκα, Έσε, Τσικίνιο, Όρτα, Φορτούνης, Ποντένσε, Ελ Κααμπί. Η θέση του τερματοφύλακα παίζεται ουσιαστικά μεταξύ Τζολάκη – Πασχαλάκη, ενώ ο προπονητής φαίνεται πως έχει για το συγκεκριμένο ματς ειδικό πλάνο αξιοποίησης του Ζέλσον Μάρτινς.