γκάρεθ σαουθγκέιτ αγγλία Φωτογραφία: X - England

Διεθνή

EURO 2024: Οι προπονητές ζητούν λίστα με 26 παίκτες

28.03.24 | 14:55

Λίστα 26 παικτών αντί 23, που ισχύει μέχρι τώρα, ετοιμάζονται να ζητήσουν οι ομοσπονδιακοί τεχνικοί των 32 ομάδων που έχουν προκριθεί στην τελική φάση του EURO 2024 (14/-6-14/07).

Τα ονόματα των φιναλίστ είναι γνωστά από το βράδυ της περασμένης Τρίτης (26/03), με την είσοδο των Γεωργίας, Πολωνίας και Ουκρανίας, μέσω των playoffs πρόκρισης. Αυτό που δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμη είναι ο τελικός αριθμός των ποδοσφαιριστών που θα καλέσουν οι ομοσπονδιακοί προπονητές, μιας και υπάρχει μία τελευταία εξέλιξη που έεχει να κάνει με τη σκέψη της UEFA να καταλήξει σε λίστα με 26 επιλέξιμους παίκτες για κάθε ομάδα, αντί των 23 που ισχύει εως τώρα.

UEFA (στο EURO 2020) και FIFA (Μουντιάλ 2022) κλήθηκαν να επιλέξουν 26 ποδοσφαιριστές ενόψει των καταληκτικών φάσεων των δύο διοργανώσεων εξαιτίας των συνθηκών κάτω από τις οποίες διεξήχθησαν τα δύο τουρνουά.

Η πρώτη αφορούσε την πανδημία του κορονοϊού και η δεύτερη το γεγονός ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο διεξήχθη τον χειμώνα (Κατάρ), εν μέσω της αγωνιστικής περιόδου. Αφού ξεπεράστηκαν οι «ιδιαίτερες συνθήκες», η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία αποφάσισε να… επιστρέψει στο παρελθόν, κάτι που όμως δεν συνέβη στον τομέα των πέντε αλλαγών, που εξακολουθούν να ισχύουν.

Για την τελευταία προσπάθεια που κάνουν οι άνθρωποι της UEFA να πειστούν για να διευρυνθεί η λίστα των παικτών που καλούνται, μίλησε στην βρετανική εφημερίδα «The Times» ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Αγγλίας, Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ.

Ο προπονητής των «Τριών Λιονταριών» αποκάλυψε ότι «στην τελευταία συνάντηση με την UEFA συζητήθηκε μεταξύ ορισμένων προπονητών το ενδεχόμενο αύξησης του αριθμού των παικτών που μπορούν να κληθούν, από 23 σε 26».

Η ημερομηνία της 8ης Ιουνίου είναι η καταληκτική για την επιβεβαίωση της τελικής λίστας των ποδοσφαιριστών κάθε ομάδας και με τα μέχρι τώρα δεδομένα φαντάζει δύσκολο να πειστεί η UEFA για να κάνει δεκτό το αίτημα των προπονητών.