Φωτογραφία: Intime

STOIXIMAN SUPERLEAGUE

Αστέρας Τρίπολης – Ατρόμητος 3-1: Με διπλό Κρέσπι πήραν το τρίποντο οι Αρκάδες

28.01.24 | 19:28

Σημαντικό βήμα για μια θέση στην εξάδα έκανε ο Αστέρας Τρίπολης, ο οποίος νίκησε με 3-1 τον Ατρόμητο για την 20ή αγωνιστική της Super League.

Η ομάδα της Τρίπολης άνοιξε το σκορ νωρίς με τον Κρεσπί στο 16′, ενώ «χτύπησε» ξανά στο 53′ για να «γράψει» το 2-0. στο ενδιάμεσο οι Περιστεριώτες έχασαν μεγάλη ευκαιρία για το 1-1, με τον Βέργο να αστοχεί σε πέναλτι στο 34ο λεπτό.

Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να μειώσουν προσωρινά στο 61′, με τον Ντε Μποκ να κάνει το 2-1, όμως ο Καλτσάς δεν άφησε περιθώρια ελπίδας στους φιλοξενούμενους, όταν στο 77′ διαμόρφωσε για λογαριασμό των Αρκάδων το τελικό αποτέλεσμα.

Με αυτό το σημαντικό τρίποντο ο Αστέρας Τρίπολης πέρασε τη Λαμία και ανέβηκε ξανά στην 6η θέση της βαθμολογίας με 29 βαθμούς. Αντίθετα, ο Ατρόμητος παρέμεινε στην 8η θέση με 23 και βλέπει την εξάδα να απομακρύνεται.

Ο Κρέσπι έδωσε προβάδισμα, αστόχησε από τα 11  βήματα ο Βέργος

Ο Ατρόμητος μπήκε δυναμικά στην αναμέτρηση με τον Βέργο να δημιουργεί την πρώτη φάση στο 16′ με ένα σουτ εκτός εστίας. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι ανέβασαν ρυθμούς πολύ γρήγορα και με το γκολ που πέτυχαν στο 19ο λεπτό, πήραν τα ηνία του ματς. Ο Καλτσάς έκανε σέντρα στο δεύτερο δοκάρι και ο Κρεσπί με ένα «γλυκό» πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Τσιντώτα για το 1-0.

Ο Ατρόμητος μετά το γκολ που δέχθηκε, βγήκε στην αντεπίθεση και κέρδισε πέναλτι στο 34′, με τον Έντερ να πατάει περιοχή και τον Μουνάφο να τον ανατρέπει με άτσαλο μαρκάρισμα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Βέργος, αλλά δεν κατάφερε να κάνει το 1-1, αφού έστειλε την μπάλα άουτ.

Στο 42′ ο Βέργος προσπάθησε να διορθώσει το λάθος του, αλλά το σουτ που επιχείρησε μετά από ωραία προσπάθεια, σταμάτησε ο Γραμματικάκης. Αυτή ήταν και η τελευταία σημαντική φάση στο πρώτο μέρος και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.

Ματσάρα στο δεύτερο μέρος, «καθάρισε» με Καλτσά ο Αστέρας Τρίπολης

Οι γηπεδούχοι δεν έχασαν τον ρυθμό τους μπαίνοντας στο δεύτερο μισό του αγώνα και κατάφεραν να βρουν το δεύτερο γκολ στο 53ο λεπτό. Η φάση ξεκίνησε από μία εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά που εκτέλεσε ο Καλτσάς, με τον Μιριτέλο να παίρνει την κεφαλιά πάσα στο δεύτερο δοκάρι όπου εκεί βρισκόταν και πάλι ο Κρεσπί για να τη στείλει στα δίχτυα με προβολή.

Η ομάδα του Σάσα Ίλιτς προσπάθησε να ανεβάσει ρυθμούς και να βρει τρόπο να μειώσει. Απείλησε στο 61′ με μία σέντρα από τα δεξιά, ο Ντε Μποκ έκανε την προβολή, αλλά ο Γραμματικάκης έδιωξε με το πόδι τελευταία στιγμή.

Οι φιλοξενούμενοι, ωστόσο, δεν άργησαν να βρουν τον τρόπο να μειώσουν. Στο 64ο λεπτό ο Καστάνιο, μετά από σέντρα που έκανε ο Ντε Μποκ από τα δεξιά, άλλαξε πορεία στην μπάλα και την έστειλε στα δίχτυα του Γραμματικάκη για το 2-1.

Και εκεί που το παιχνίδι φαινόταν ότι θα είναι αμφίρροπο μέχρι τέλους, ο Καλτσάς ήρθε στο 77′ να «κλειδώσει» την νίκη για τους Αρκάδες με ένα δυνατό διαγώνιο σουτ εκτός περιοχής.

Οι Περιστεριώτες δεν το έβαλαν κάτω και δημιούργησαν μία εξαιρετική φάση στο 81′ με τον Κούντε να «σημαδεύει» το δοκάρι με ένα πολύ δυνατό σουτ εκτός περιοχής. Αυτή ήταν και η τελευταία ευκαιρία για τον Ατρόμητο να μπει ξανά στο παιχνίδι και κάπως έτσι ο Αστέρας Τρίπολης εξασφάλισε ένα πολύτιμνο τρίποντο.

Αστέρας Τρίπολης – Ατρόμητος 3-1

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Γραμματικάκης, Λύρατζης, Καστάνιο, Τζουκάνοβιτς, Άλβαρες (75′ Χουχούμης), Μουνάφο, Γιαμπλόνσκι (70′ Βαλιέντε), Καλτσάς, Μπαρτόλο (74′ Ζουγκλής), Κρέσπι, Μιριτέλο

Ατρόμητος (Σάσα Ίλιτς): Τσιντώτας, Κυβρακίδης, Ασεβέδο, Τζαβέλλας, Ντε Μποκ, Κούντε, Έντερ, Έρλινγκμαρκ (64′ Ντιρξ), Ρομπάιγ (67′ Ανγκιέλσκι), Βαλένσια, Βέργος