Ο Βασίλης Αθανασίου κάτω από τα γκολπόστ του ΠΑΣ Γιάννινα / Φωτογραφία: Intime

ΠΑΣ Γιάννινα

ΠΑΣ Γιάννινα: Το παιχνίδι της μοίρας για τον Αθανασίου – Πρώτη φορά φέτος βασικός, εκεί όπου έκανε ντεμπούτο

28.01.24 | 19:20

Γράφει: Βαγγέλης Κύρκος

Την πρώτη του εμφάνιση κάτω από τα γκολπόστ του ΠΑΣ Γιάννινα για αυτήν τη σεζόν θα κάνει στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, στο πλαίσιο της 20ής αγωνιστικής της Super League, ο Βασίλης Αθανασίου.

Ο Αιγιώτης γκολκίπερ έχει λίγες παρουσίες σε επίπεδο της κορυφαίας κατηγορίας του ελληνικού ποοδοσφαίρου (μόλις 6), αλλά θα «γράψει» άλλη μια στο Καραϊσκάκη. Στο φαληρικό γήπεδο ο 24χρονος γκολκίπερ θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση για τη σεζόν 2023-24, έπειτα από την αποχώρηση του Μπόρις Κλέιμαν.

Ο Ισραηλινός τερματοφύλακας αποχώρησε από τον ΠΑΣ Γιάννινα και δόθηκε δανεικός στα Χανιά. Οι Ηπειρώτες δεν άργησαν να τον αντικαταστήσουν, καθώς απέκτησαν τον Γκέρκγκελι Νάγκι από τη Λαμία. Ωστόσο, ο Ούγγρος δεν θα κάνει ντεμπούτο σήμερα (28/1), καθώς στον «άσο» θα βρίσκεται ο Αθανασίου.

Ο λόγος για την επιλογή του Μιχάλη Γρηγορίου είναι ξεκάθαρος: επόμενος αγώνας για τον ΠΑΣ είναι κόντρα στη Λαμία, πρώην ομάδα του Νάγκι, από την οποία ο 29χρονος γκολκίπερ αποχώρησε με τον όρο να μην αγωνιστεί εναντίον της στο ματς της κανονικής περιόδου.

Όταν ο Αθανασίου έκανε ντεμπούτο στη Super League με τα γάντια του ΠΑΣ Γιάννινα

Δεδομένου ότι ο Βασίλης Αθανασίου θα είναι η βασική επιλογή στον επόμενο αγώνα των Ηπειρωτών, προτιμήθηκε να παίξει και στο Καραϊσκάκη, ώστε να είναι «ζεστός».

Το φαληρικό γήπεδο ήταν αυτό στο οποίο είχε καταγράψει την πρώτη του παρουσία σε αγώνα Super League. Ήταν ξανά Ιανουάριος, αλλά 17 του μήνα, το 2021. Τότε βρισκόταν στον πάγκο του ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά αναγκάστηκε να μπει στο δεύτερο ημίχρονο, λόγω τραυματισμού του Λευτέρη Χουτεσιώτη.

Με το παιχνίδι στο 0-0 και τον συμπαίκτη του να έχει πιάσει πέναλτι (στο 20′ του Βαλμπουενά), ο 21χρονος τότε γκολκίπερ είχε μεγάλο βάρος να κουβαλήσει. Ωστόσο, τα πήγε εξαιρετικά, έκανε κάποιες σημαντικές επεμβάσεις και κράτησε το μηδέν στην εστία του μέχρι το 90+4′, όταν και ο Χασάν βρήκε δίχτυα, σε φάση στην οποία δεν μπορούσε να κάνει τίποτα.

Τώρα ο Αθανασίου καλείται να πάρει ξανά τα γάντια του βασικού και να φέρει εις πέρας άλλη μια δύσκολη αποστολή. Ο νεαρός τερματοφύλακας έχει δείξει πως μπορεί να ανταποκριθεί όταν… η μπάλα καίει.