STOIXIMAN SUPERLEAGUE

Όταν ο Μπακασέτας «πλήγωνε» τον Τερίμ

17.01.24 | 20:01

Τα παιχνίδια που έχουν κοντραριστεί Μπακασέτας και Τερίμ

Ο Τάσος Μπακασέτας βρίσκεται προ των πυλών της μετακίνησης του στον Παναθηναϊκό και θα έχει προπονητή έναν παλιό του γνώριμο από το τουρκικό πρωτάθλημα τον Φατίχ Τερίμ.

Ωστόσο ο 70χρόνος τεχνικός δεν εχει τις καλύτερες αναμνήσεις από τον Έλληνα μέσο, καθώς στα χρονιά που συνυπήρξαν μαζί στην Τουρκική Λίγκα ο αρχηγός της Εθνικής εχει «πληγώσει» τον νυν προπονητή του ουκ ολίγες φορές.

Όμως ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή…

Την πρώτη φορά που κοντραρίστηκαν οι δυο τους ήταν σε ένα παιχνίδι στις 7/12/2019 με την Γαλατασαράι του Φετιχ Τεριμ να παίρνει τη νίκη με 1-0 κόντρα στη Αλανιασπορ χάρη σε  από πέναλτι του Γιουνές Μπελχαντά.

Οι τρεις… μαχαιριές 

Με τον Μπακασέτα να παίζει στην Αλάνιασπορ ο Τερίμ κοντραρίστηκε ακόμη τέσσερίς φορές με τον Έλληνα μέσο να επικρατεί τις τρεις από αυτές του νυν προπονητή του.

Το πρώτο… αίμα βγήκε στις 8 Ιουλίου του 2020 όταν η Αλάνιασπορ υποδέχθηκε την Γαλατά και την… φιλοδώρησε με τέσσερα γκολ επικρατώντας με 4-1, με τον Μπακασέτα να σκοράρει κάνοντας το 3-1 στο 89’.

Στις 19 Οκτωβρίου η «Τζιμ Μπομ» φιλοξένησε τη Αλάνιασπορ στο γήπεδό της, όμως οι φιλοξενούμενοι με βασικό το Μπακασέτα ο οποίος είχε και δοκάρι, πήραν σπουδαίο «διπλό» 2-1 και μάλιστα με ανατροπή

Η τρίτη… μαχαιριά ήρθε στον πρώτο αγώνα για την φάση των «8» του κυπέλλου, όταν ο Μπακασέτας και η παρέα του νίκησαν με 2-0 κάνοντας το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου. Μάλιστα Έλληνας μέσος άνοιξε με μια βολίδα το σκορ στο 20΄.

Η Γαλατασαράι μετά από τις τρεις ήττες ήθελε να πάρει εκδίκηση, παίρνοντας την πολυπόθητη πρόκριση, ωστόσο το 3-1 δεν της ήταν αρκετό.

Κανένας νικητής

Το 2021 ο Μπακασέτας είχε πάρει μεταγραφή στη Τράμπζονσπορ. Ο πρώτος αγώνας που έπαιξαν οι «μπλε» κόντρα στη Γαλατά του Τερίμ ηρθε ισόπαλος 1-1, ενώ ισοπαλία έληξε και το ματς  στην Τραπεζούντα με 2-2.

Συνολικό στο «μπρα ντε φερ», μεταξύ Μπακασέτα και Τερίμ ο Έλληνας επικρατεί με τρεις νίκες έναντι δυο του εμπείρου προπονητή του.