Φωτογραφία: Intime

STOIXIMAN SUPERLEAGUE

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 2-1: Στο ρετιρέ με πρωταγωνιστή τον… killer Ντεσπόντοφ

28.01.24 | 22:32

Ο ΠΑΟΚ «τιμώρησε» τον… αδιάβαστο Παναθηναϊκό στην Τούμπα και επικράτησε με 2-1 για την 20ή αγωνιστική της Super League, χάρη στα δύο γκολ του εντυπωσιακού Κίριλ Ντεσπόντοφ.

Ο Βούλγαρος εξτρέμ «εκτέλεσε» το «τριφύλλι» στην αντεπίθεση, καθώς εκμεταλλεύτηκε το κακό αμυντικό transition των φιλοξενούμενων. Προσωρινά είχε μειώσει για τους φιλοξενούμενους ο Μπακασέτας από το σημείο του πέναλτι.

Πλέον ο «δικέφαλος» του Βορρά βρίσκεται μόνος πρώτος στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Super League και βάζει πλώρη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ωστόσο, μετά και τα αποτελέσματα της Κυριακής (38/1) η κούρσα τίτλου φαίνεται πως θα παραμείνει υπόθεση για τέσσερις.

«Βραχυκύκλωσε» τον άξονα του ΠΑΟΚ

Στα πρώτα λεπτά οι δύο ομάδες προσπαθούσαν να βρουν τα πατήματά τους και αλληλοεξουδετερώθηκαν. Το σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου επιχείρησε να δημιουργήσει προϋποθέσεις δύο φορές με τον Μουργκ, όμως τα χάλασε στην τελική πάσα. Οι «πράσινοι», από την πλευρά τους, κατάφεραν να… βραχυκυκλώσουν τον κεντρικό άξονα των γηπεδούχων.

Η πρώτη τελική ήρθε δευτερόλεπτα πριν την συμπλήρωση 20 λεπτών αγώνα, όταν ο Αϊτόρ πάσαρε στον Μπακασέτα που με σουτ έστειλε την μπάλα λίγο άουτ. Οι «ασπρόμαυροι» επιχειρούσαν να φτιάξουν καλές στιγμές κυρίως από τη δεξιά πλευρά με τον Ντεσπόντοφ, χωρίς αποτέλεσμα, καθώς ο Μλαντένοβιτς «καθάριζε» όλες τις φάσεις.

Ο ΠΑΟΚ ευτύχησε να προηγηθεί με την κεφαλιά του Κουλιεράκη στο 37′, μετά την εκτέλεση φάουλ του Μουργκ, όμως ο VAR ακύρωσε το γκολ ως οφσάιντ.

Γκολ για τον «δικέφαλο» με τον αγαπημένο του τρόπο

Οι Θεσσαλονικείς κατάφεραν τελικά να ανοίξουν το σκορ στο 43′ με τον… αγαπημένο τους τρόπο, τις αντεπιθέσεις. Ο Αϊτόρ έκανε το λάθος στη μεσαία γραμμή, ο Μουργκ έκλεψε την μπάλα, με τον Τάισον να βρίσκει ωραία τον Ντεσπόντοφ, που με δυνατό σουτ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ντραγκόφσκι.

Ο Παναθηναϊκός πλήρωσε ακριβά το κακό του διάστημα στο πρώτο ημίχρονο και βρέθηκε πίσω με 1-0, ενώ οι προσπάθειες των Αράο και Ούγκο σταμάτησαν επάνω στον Κοτάρσκι.

Πρώτο του Μπακασέτα -«Απάντησε» ο Ντεσπόντοφ

Για ακόμη μία φορά ο Φατίχ Τερίμ έβαλε την υπογραφή του στις αλλαγές, καθώς με την έναρξη του δεύτερου μέρους πέρασε μέσα τρεις «φρέσκους» ποδοσφαιριστές. Το αποτέλεσμα αρχικά ηταν θετικό, καθώς ο Τάσος Μπακασέτας κέρδισε πέναλτι στο μαρκάρισμα του Τάισον, το οποίο μετέτρεψε ο ίδιος σε γκολ (1-1), στο 51′.

Η «απάντηση» ήρθε άμεσα από τους γηπεδούχους, που αρχικά σκόραραν με το γκολ να ακυρώνεται ως οφσάιντ. Το ίδιο δεν συνέβη στο 56′, όταν με μία ακόμη υποδειγματική αντεπίθεση και έναν ονειρικό συνδυασμό η μπάλα κατέληξε στον Ντεσπόντοφ που πέτυχε το 2-1.

«Άγγιξε» το δεύτερο γκολ ο Μπακασέτας

Μετά από καλή κυκλοφορία της μπάλας, οι «πράσινοι» έφτασαν πολύ κοντά στην ισοφάρριση με τον Μπακασέτα. Η ωραία ενέργεια του Κώτσιρα και το γύρισμα στην μικρή περιοχή είχαν αποδέκτη τον Έλληνα μεσοεπιθετικό που δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Η είσοδος του Γιάννη Κωνσταντέλια έδωσε φρεσκάδα στον ΠΑΟΚ, που έχασε μία εξαιρετική στιγμή για το 3-1, στο 74′. Ο νεαρός έκλεψε την μπάλα από τον Κώτσιρα, όμως το πλασέ του πέρασε λίγο άουτ. Ο 20χρονος απείλησε ξανά λίγο αργότερα, αλλά ο Ντραγκόφσκι του είπε «όχι» και έδιωξε σε κόρνερ.

Την ευκαιρία του ματς ο Μλαντένοβιτς, το τρίποντο ο ΠΑΟΚ

Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι «πράσινοι» παρουσίασαν ένα κακό πρόσωπο, με το σύνολο του Λουτσέσκου να δημιουργεί φάσεις με μεγάλη ευκολία. Στο 86′ όμως ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να «κλέψει» τον βαθμό της ισοπαλίας. Ο Μπακασέτας έκανε εξαιρετική ασίστ στον Μλαντένοβιτς, που έκανε το πλασέ και ο Κοτάρσκι έδιωξε με φοβερή επέμβαση.

Αυτή ήταν και η τελευταία μεγάλη φάση του αγώνα. Τίποτα δεν άλλαξε στην πορεία και έτσι ο «δικέφαλος» του Βορρά πήρε το πολύ σημαντικό τρίποντο για την «οικονομία» του πρωταθλήματος.

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 2-1

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Οζντόεφ (88′ Σβαμπ), Μεϊτέ, Ντεσπόντοφ (72′ Ζίβκοβιτς), Τάισον (72′ Κωνσταντέλιας), Μουργκ (78′ Μάρκος Αντόνιο), Μπράντον (88′ Τζίμας)

Παναθηναϊκός (Φατίχ Τερίμ): Ντραγκόφσκι, Βαγιαννίδης (64′ Λημνιός), Ούγκο (46′ Τζούρισιτς), Γεντβάι, Μλαντένοβιτς, Κώτσιρας, Αράο, Μπακασέτας, Αϊτόρ (46′ Μπερνάρ), Μαντσίνι (88′ Βιλένα), Γερεμέγιεφ (46′ Τσέριν)