Τη Νέμεσις την ξέρετε;

ΠΑΟΚ

Τη Νέμεσις την ξέρετε;

31.03.24 | 22:56

Στο ντέρμπι της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, ο Παναθηναϊκός «σώθηκε» στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων από τον Γερεμέγιεφ. Στον δεύτερο ημιτελικό του Κυπέλλου δε, «σώθηκε» από τον τραυματισμό του Μπάμπα Ράχμαν και το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ έμεινε με δέκα (σοκαρισμένους) ποδοσφαιριστές στο τελευταίο κομμάτι της παράτασης. Αυτή τη φορά όμως, κανείς και τίποτα δεν μπόρεσε να «σώσει» τους «πράσινους» του Φατίχ Τερίμ!

Σαν το… σπίτι τους

Στην ελληνική μυθολογία, η Νέμεσις είναι η θεά και προσωποποίηση της τιμωρίας για το αμάρτημα της ύβρεως. «Μεθυσμένοι» από την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός επιδόθηκε σε κακό χιούμορ με τον (και καλά) χαμένο σκούφο του Ράζβαν Λουτσέσκου, ανεξάρτητα με το ότι εάν δεν τραυματιζόταν σοβαρά ο Μπάμπα οι «πράσινοι» ακόμα θα προσπαθούσαν να μπουν στην «ασπρόμαυρη» μεγάλη περιοχή. Σήμερα, «σηκώθηκε» ένα υβριστικό κορεό που κάθε άλλο παρά… εμνευσμένο μπορείς να το πεις!

Η απάντηση του ΠΑΟΚ ήρθε στον αγωνιστικό χώρο, εκεί δηλαδή που «μιλάει» πάντα ο «δικέφαλος» του Βορρά. Δεύτερο διαδοχικό διπλό στη Λεωφόρο, έκτο (!) συνεχόμενο ματς δίχως ήττα για τους Θεσσαλονικείς και ένας Ράζβαν Λουτσέσκου που αν ήταν στο χέρι του, θα ήθελε ως αντίπαλο τον Παναθηναϊκό στο «Απόστολος Νικολαϊδης»… κάθε εβδομάδα!

Συγκεκριμένα, ο Ρουμάνος έχει τρία «διπλά» στη Λεωφόρο ως προπονητής της Ξάνθης, ενώ ο απολογισμός του ως προπονητής του ΠΑΟΚ είναι πλέον έξι «διπλά», τρεις ισοπαλίες και μόλις δύο ήττες σε 11 παιχνίδια, με απολογισμό τερμάτων 21-11!

Η δικαίωση και η αστοχία

Προκάλεσε αρκετά σχόλια στην ευρύτερη «ασπρόμαυρη» κοινωνία είναι η αλήθεια η χρησιμοποίηση των Τόμας Μουργκ και Κίριλ Ντεσπόντοφ στην αρχική ενδεκάδα, αντί των Γιάννη Κωνσταντέλια και Αντρίγια Ζίβκοβιτς αντίστοιχα.

Εκ του αποτελέσματος όμως, αυτός που δικαιώθηκε περίτρανα ήταν ο Ράζβαν Λουτσέσκου, από τη στιγμή που ο Βούλγαρος έδειξε με το «καλημέρα» τις προθέσεις του ΠΑΟΚ και ο Αυστριακός «έγραψε» την ασίστ στον Μπράντον Τόμας για το 1-2.

Στον αντίποδα, η έμπνευση του Φατίχ Τερίμ να παρατάξει τον Παναθηναϊκό με 4-4-2, με τους Ιωαννίδη και Σπόραρ στην επίθεση, στέφθηκε με απόλυτη… αποτυχία, με το γεγονός πως ο Τούρκος προχώρησε σε τρεις αλλαγές στην ανάπαυλα να αποτελεί την μεγαλύτερη απόδειξη!

Τρία γκολ σε μέτρια βραδιά!

Ο ΠΑΟΚ επουδενί δεν ήταν σήμερα… ισοπεδωτικός κόντρα στον Παναθηναϊκό, όπως πριν από πέντε εβδομάδες. Ωστόσο, η αποφασιστικότητα και φυσικά η ποιότητα των ποδοσφαιριστών του, όπως και η απίστευτη δουλειά που έχει γίνει από το περασμένο καλοκαίρι, είχαν ως αποτέλεσμα τρία γκολ και μία τεράστια νίκη στον δρόμο για την κατάκτηση του τέταρτου Πρωταθλήματος.

Μεγάλο παιχνίδι από τον Μπράντον Τόμας που πανηγύρισε το τέταρτο γκολ του εις βάρος του Παναθηναϊκού, ανίκητος ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης ακόμα και σαν δεξιός στόπερ, άκρως επιδραστικός ο Κίριλ Ντεσπόντοφ, καθοριστικός ο Ντομινίκ Κοτάρσκι στο δεύτερο ημίχρονο, βελτιωμένοι στην επανάληψη οι Σουαλιό Μεϊτέ και Στέφαν Σβαμπ, στο πνεύμα του ντέρμπι ο Τάισον αλλά και οι Γιάννης Κωνσταντέλιας, Αντρίγια Ζίβκοβιτς, Αντρέ Βιεϊρίνια και Αλί Σαμάτα που μπήκαν στη «μάχη» από τον πάγκο.

Συμπερασματικά, ο ΠΑΟΚ «ρέφαρε» την ήττα στην πρεμιέρα από τον Άρη, φώναξε «παρών» στη «μάχη» για τον τίτλο, διατήρησε στο ζενίθ την ψυχολογία των φίλων του ενόψει των επόμενων «τελικών» στα playoffs και των μεγάλων αναμετρήσεων με την Κλαμπ Μπριζ, ενώ έβαλε τον Παναθηναϊκό με την πλάτη στον τοίχο!

Υ.Γ.1: Για να γίνεις ο βασιλιάς της ζούγκλας, πρέπει να σκοτώσεις το λιοντάρι. Νόμος! Έτσι και ο ΠΑΟΚ, θα πρέπει να κερδίσει τουλάχιστον μία φορά στα πλέι οφ την ΑΕΚ εάν θέλει να επιστρέψει στην κορυφή. Ναι, θα ήταν πιο «βολική» για τους «ασπρόμαυρους» η ισοπαλία στη Νέα Φιλαδέλφεια μεταξύ ΑΕΚ και Ολυμπιακού, όμως είναι εξίσου μεγάλη υπόθεση πως ο ΠΑΟΚ είναι πλέον στο +4 από τον Παναθηναϊκό και στο +6 από τους «ερυθρόλευκους».

Mε δυο λόγια, ο ΠΑΟΚ έκανε τη δουλειά του όπως έπρεπε, και παρέμεινε σε απόσταση… βολής από την ΑΕΚ και τώρα θα πρέπει να κερδίσει τη Λαμία στην Τούμπα. Εφόσον το κάνει, δεν θα έχει το παραμικρό άγχος για την έκβαση του Παναθηναϊκός – ΑΕΚ!

Υ.Γ.2: Κακός ο διαιτητής της αναμέτρησης σύμφωνα με τον Φατίχ Τερίμ, προφανώς ο Δανός – που καταλόγισε έξι φάουλ εις βάρος του Παναθηναϊκού και 16 εις βάρος του ΠΑΟΚ, έπρεπε να αποβάλλει κανά 2-3 ποδοσφαιριστές του «δικεφάλου» και να σφυρίξει τη λήξη όταν και εάν οι «πράσινοι» έφταναν στο 3-3…