Άρης

Οι δοκιμές πήγαν… περίπατο – Η νίκη ήρθε μέσω πεπατημένης

01.04.24 | 23:16

Γράφει: Πάρης Τσελεπίδης

Ο Άρης πέτυχε το στόχο του απέναντι στην Λαμία το απόγευμα της Κυριακής (31/3). Έκανε το 2 στα 2 στο μίνι πρωτάθλημα των playoffs, καθώς χρειάστηκε μόλις 4΄ στο δεύτερο ημίχρονο για να φτάσει στην άνετη επικράτηση με το τελικό 3-1. Κι αυτό γιατί ο Άκης Μάντζιος έκανε κάτι πάρα πολύ απλό στην ανάπαυλα. Άλλαξε το 4-4-2 στο γνώριμο 4-2-3-1.

Ο τεχνικός του Άρη θέλησε μετά τη διακοπή στο πρωτάθλημα της Stoiximan Super League να δοκιμάσει δύο επιθετικούς στη βασική ενδεκάδα. Συγκεκριμένα φανέλα βασικού πήρε ο πρώτος του σκόρερ, Λορέν Μορόν, αλλά και ο διεθνής Ιρανός, Καρίμ Ανσαριφάρντ. Αποδείχτηκε ότι δεν μπόρεσε να διασπάσει την αμυντική γραμμή της ομάδας του Λεωνίδα Βόκολου. Μία λογική από πλευράς του Μάντζιου που είχε να κάνει με ακριβώς το αντίθετο. Δηλαδή το σύνολό του να παρουσιαστεί πιο επιθετικό με τον Μορόν σε πιο ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Ανσαριφάρντ.

Κάτι που στα αποδυτήρια έκρινε πως δεν δούλεψε και φρόντισε να κάνει μία αλλαγή που αποδείχτηκε και με το παραπάνω.Ο Άκης Μάντζιος έκρινε πως έπρεπε να κάνει μία αλλαγή, καθώς προχώρησε στην είσοδο του Σαβέριο αντί του Ανσαριφάρντ. Ο Άρης βρήκε τα πατήματά του, έγινε και πάλι λειτουργικός και μετά από ένα δεκάλεπτο ήρθαν τρία γκολ που έριξαν τίτλους τέλους στην αναμέτρηση.

Η επιλογή του Μάντζιου να δοκιμάσει το 4-4-2 είναι στη λογική αξιοποίησης των φετινών playoffs του πρωταθλήματος. Στο να τσεκάρει σχήματα, πρόσωπα και καταστάσεις εν όψει του παιχνιδιού της χρονιάς. Του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος Betsson με τον Παναθηναϊκό, η σέντρα του οποίου είναι προγραμματισμένη για τις 18 του Μάη.

Κάτι ανάλογο αναμένεται να συμβεί σε πολύ μεγάλο βαθμό και στη συνέχεια των playoffs στο πλαίσιο της μίνι προετοιμασίας για το κυνήγι του διπλού στόχου. Της κατάκτησης του Κυπέλλου και της εξασφάλισης ευρωπαϊκού εισιτηρίου για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Εξάλλου και ο Μάντζιος το έχει παραδεχτεί πως υπάρχει απόσταση από την 4η προνομιούχο θέση όπως και ότι άπαντες στις τάξεις της ομάδας ζουν και αναπνέουν για την κατάκτηση του τροπαίου.

Στο σήμερα όμως, ο Άρης έχει μπροστά του τη συνέχεια της πρώτης «διαβολοβδομάδας» που ξεκίνησε νικηφόρα επί της Λαμίας. Η συνέχεια είναι κόντρα στον Ολυμπιακό στο Γεώργιος Καραϊσκάκης (3/4) και ολοκληρώνεται με τον Παναθηναϊκό στο Κλεάνθης Βικελίδης (7/4). Δύο δυνατά τεστ όπου ο Μάντζιος περιμένει από το σύνολό του να δείξει το ίδιο καλό πρόσωπο με τα δύο πρώτα παιχνίδια των playoffs.