Οι παίκτες του Άρη μετά την πρόκριση επί της ΑΕΚ στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ BETSSON

Άρης-ΑΕΚ 1-1 (4-2 πέναλτι): Με θρίλερ και ήρωα Κουέστα στα προημιτελικά οι Θεσσαλονικείς

17.01.24 | 21:50

Στα πέναλτι κρίθηκε το «κιτρινόμαυρο» ντέρμπι με τον Άρη να παίρνει τη μεγάλη πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας κόντρα στην ΑΕΚ.

Ο Άρης πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας με 4-2 στα πέναλτι και αποκαθήλωσε την μέχρι πρότινος κυπελλούχο ΑΕΚ. Ο Γκασίνοβιτς στο 45+1′ και ο Σουλεϊμάνοφ στο 58′ ήταν οι σκόρερ του 1-1 της κανονικής περιόδου του παιχνιδιού. Στην παράταση οι δύο ομάδες δεν βρήκαν το γκολ, με αποτέλεσμα να οδηγηθούν στα πέναλτι. Εκεί με MVP τον Κουέστα οι Θεσσαλονικείς εξασφάλισαν την παρουσία τους στον επόμενο γύρο του θεσμού.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώτος αγώνας μεταξύ των δύο ομάδων, στην «OPAP Arena», πριν από μια εβδομάδα, είχε λήξει χωρίς σκορ (0-0) και έτσι όλα κρίθηκαν στη ρεβάνς στο «Κλεάνθης Βικελίδης», που αποδείχθηκε συναρπαστική.

Κυριαρχία της ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πολύ δυναμικά στο πρώτο ημίχρονο πιέζοντας τον Άρη. Στο 11ο λεπτό ο Βίντα άνοιξε το σκορ αλλά το γκολ δεν μέτρησε και καταλογίστηκε οφσάιντ.

Συνέχισε να πιέζει η ομάδα του Αλμέιδα, στο 15ο λεπτό ο Πινέδα μπήκε απειλητικά μέσα στην περιοχή των Θεσσαλονικιών αλλά ο Νταρίντα τον έκοψε πριν καταφέρει να σουτάρει.

Ο Άρης δεν μπήκε ιδιαίτερα δυναμικά στην αρχή. Στο 26’ δημιούργησε την πρώτη καλή φάση με τον Μορόν να βγαίνει τετ α τετ με τον Αθανασιάδη, με το σημαιάκι να έχει σηκωθεί όμως πάλι.

Στο 32’ η ΑΕΚ βγήκε πάλι μπροστά με τον Βίντα να βγαίνει απέναντι με τον Κουέστα, με τον Ισπανό να αποκρούει σε κόρνερ. Ο Βίντα συνέχισε να πιέζει και στο 33’ έπιασε άλλο ένα δυνατό σουτ το οποίο δεν βρήκε στόχο.

Στο 35ο λεπτό από ένα λάθος του Ρότα ο Άρης βγήκε στην αντεπίθεση με τον Μόρον, ο οποίος έδωσε κάθετη στο Νταρίντα που έκανε την προβολή αλλά δεν βρήκε εστία.Στο 38’ βρέθηκε στο έδαφος ο Μπράμπετς και έγινε υποχρεωτική αλλαγή με τον Ροζ να περνάει στην θέση του.

Στο 45+1’ η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ από στατική φάση, όπως ξέρει να κάνει, την οποία εκτέλεσε ο Μάνταλος, πήρε την κεφαλιά ο Μήτογλου, ο Γιόνσον από κοντά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κουέστα και με γυριστό πλασέ ο Γκατσίνοβιτς βρήκε δίχτυα!

Το πρώτο ημίχρονο έληξε με 0-1 υπέρ της ΑΕΚ, με δύο ακυρωμένα γκολ και την ΑΕΚ να έχει φανερά την κυριαρχία στο γήπεδο.

Ισορρόπησε στην επανάληψη ο Άρης 

Στο δεύτερο ημίχρονο μπήκε με φόρα η ομάδα του Μάντζιου και στο 58’ ισοφάρισε με στατική φάση, ο Σουλεϊμάνοφ γέμισε και ο Μορόν πήρε την κεφαλιά.Στο 60ο λεπτό ο Άρης έχασε τρομερή ευκαιρία για να κάνει την ολική ανατροπή.

Η ΑΕΚ έχει ένα κενό διάστημα στο δεύτερο ημίχρονο στο 64’ προσπάθησε να ξανα βρει ρυθμό με μία ωραία ενέργεια από τον Άμραμπατ που πήγε να βρει τον Πινέδα στην περιοχή με την μπάλα να βγαίνει κόρνερ. Οι «κιτρινόμαυροι» ανέβασαν ρυθμούς και άρχισαν να απειλούν πάλι την εστία του Άρη.

Στο 77ο λεπτό ο «δικέφαλος» κέρδισε φάουλ σε πολύ καλό σημείο με τον Μάνταλο να γεμίζει αλλά η φάση δεν εξελίχθηκε και συνέχισε να πιέζει πολύ έντονα την περιοχή του Άρη.

Η ομάδα του Μάντζιου μετά από αρκετή ώρα αδράνειας στο 85ο λεπτό βγήκε μπροστά με μία ενέργεια του Φετφατζίδη με τον Αθανασιάδη να βγαίνει και να τον κόβει.

Καμία από τις ομάδες δεν κατάφερε να βρει το τέρμα της πρόκρισης στην κανονική ροή του αγώνα με αποτέλεσμα να οδηγηθούν στην παράταση.

Άκαρπο το έξτρα μισάωρο για Άρη και ΑΕΚ

H ομάδα του Αλμέιδα μπήκε δυναμικά στα πρώτα λεπτά της παράτασης δημιουργώντας φάσεις.

Στο 100’ ο Φετφατζίδης κέρδισε ένα φάουλ σε πολύ καλό σημείο, το οποίο εκτέλεσε ο Σουλειμάνοφ πάνω στο τείχος.Στο 105’ ο Πόνσε κάνει ένα καλό σουτ το οποίο σταματάει ο Ροζ.

Χωρίς κάποια ιδιαίτερη φάση εξελίχθηκε το περισσότερο της παράτασης, η ΑΕΚ πίεζε την περιοχή του Άρη και ο Άρης κλείστηκε πίσω. Στα τελευταία λεπτά της παράτασης οι δύο ομάδες έκαναν καλές φάσεις αλλά δεν κατέληξε καμία στο τέρμα και έτσι το ματς οδηγήθηκε στα πέναλτι.

Ήρωας ο Κουέστα στη διαδικασία των πέναλτι 

Ο Φαμπιάνο χτύπησε το πρώτο πετυχημένο πέναλτι για τους γηπεδούχους με τον Βίντα για την ΑΕΚ να αστοχεί.  Το τρίτο πέναλτι χάθηκε και από τις δύο ομάδες (Φετφαντζίδης, Πόνσε). Ο Βεστράτε σκόραρε το πέναλτι πρόκρισης για την ομάδα του Άκη Μάντζιου. Ο Κουέστα έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην πρόκριση της ομάδας του αποκρούοντας δύο πέναλτι.

Άρης – ΑΕΚ 1-1 (κ.δ., παράταση), 4-2 πέναλτι

Άρης: Κουέστα, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς (38′ λ. τρ. Ρόουζ), Μοντόγια (106′ Φεράρι), Τζούρασεκ (90+1′ Βερστράτε), Ντουκουρέ (53′ Σαμόρα), Νταρίντα, Σουλεϊμάνοφ, Σαβέριο (53′ Φετφατζίδης), Μορόν.

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Ρότα (74′ Αραούχο), Μήτογλου, Βίντα, Σιντιμπέ (62′ Πήλιος), Γιόνσον, Πινέδα, Γκατσίνοβιτς (106′ Φαν Βέερτ), Άμραμπατ (83′ Πισάρο), Μάνταλος (83′ Φερνάντες), Τσούμπερ (74′ Πόνσε).