Φρεντ Ντουάρτε και Ζοάο Πέδρο Φωτογραφία: Intime

Παναιτωλικός

Φρεντ Ντουάρτε, η εναλλακτική του Ζοάο Πέδρο

04.04.24 | 19:44

Γράφει: Πάρης Τσελεπίδης

Ο Ζοάο Πέδρο μετά την ρήξη έσω μηνίσκου που είχε υποστεί στην προπόνηση (22/3) του Παναιτωλικού μπορεί να γλίτωσε τελικά την αρθροσκόπηση όχι όμως και την απουσία ενός μήνα από τις υποχρεώσεις της ομάδας του Αγρινίου. Για αυτό και θα απουσιάσει και από το μεθαυριανό (6/4) εντός έδρας παιχνίδι με τον Βόλο και τον Γιάννη Πετράκη να έχει στα υπόψη του για να καλύψει το κενό του τον κολλητό του Φρεντ Ντουάρτε.

Ο 27χρονος διεθνής επιθετικός από τη Γουινέα Μπισάου παραμένει στα πιτς αφού δεν ήταν γραφτό όπως αποδείχτηκε μετά από το απόλυτο συμμετοχών που είχε, 26 στις 26, στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος της Stoiximan Super League να το συνεχίσει και στα playouts. Στην πρεμιέρα με τον Πανσερραϊκό ήταν απών λόγω του ότι είχε συμπληρώσει τρεις κίτρινες κάρτες και έπρεπε να εκτίσει την μία αγωνιστική της τιμωρίας του και η συνέχεια των απουσιών του έχει να κάνει με τον τραυματισμό του.

Η ρήξη έσω μηνίσκου που υπέστη επιλέχθηκε να αποθεραπευτεί συντηρητικά και όχι με αρθροσκόπηση. Αυτό σημαίνει ότι το διάστημα της απουσίας του πάει για τον έναν μήνα κι έτσι μετά την απουσία του στους Ζωσιμάδες με τον ΠΑΣ Γιάννενα (30/3) στο ισόπαλο 1-1 θα απουσιάσει και μεθαύριο (6/4). Στο Αγρίνιο με τον Βόλο για τη 3η αγωνιστική των playouts.

Κάτι ανάλογο αναμένεται να συμβεί και στην Καισαριανή μία εβδομάδα μετά. Στην 4η αγωνιστική και στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Κηφισιά στο Μιχάλης Κρητικόπουλος. Η απουσία του Ζοάο Πέδρο στερεί από τον Γιάννη Πετράκη δύο πράγματα. Μία λύση στην επίθεσή του και συνάμα ύψος μέσα στην περιοχή.

Αυτό σημαίνει και με δεδομένη και την απουσία του επίσης τραυματία διεθνή Γεωργιανού Λεβάν Σενγκέλια, πως θα στηριχτεί κατά κύριο λόγο στην ακόλουθη τριάδα. Στους Καρέλη, Ντίαζ και Λομόνακο αλλά και σε έναν ακόμη όπως έχει δείξει επί της παρουσίας του ο Ρεθυμνιώτης τεχνικός του Παναιτωλικό. Στον κολλητό του Ζοάο Πέδρο σχεδόν από την πρώτη ημέρα της παρουσίας του στο Αγρίνιο στον Φρεντ Ντουάρτε.

Αυτό που απομένει να φανεί τη στιγμή αυτή είναι το πως θα καταλήξει ο Πετράκης στο βασικό του σχήμα για το παιχνίδι του Σαββάτου (6/4). Σε ποια επιθετική δυάδα για να διασπάσει την άμυνα του Βόλου με την τριάδα των Καρέλη, Ντίαζ αλλά και Φρεντ Ντουάρτε να δείχνουνε να έχουνε το προβάδισμα.

Εκτός πάντως από τους Ζοάο Πέδρο και Λεβάν Σενγκέλια ο τεχνικός του Παναιτωλικού θα έχει για ένα ακόμη παιχνίδι δύο γνώριμους απόντες. Τους Φράνκο Μπαλντασάρα και τον Αντώνη Στεργιάκη. Ο Αργεντινός χαφ ανεβάζει ρυθμούς στο ατομικό του πρόγραμμα ενώ ο Έλληνας τερματοφύλακας αναμένεται αύριο στο Αγρίνιο.