Φωτογραφία: Eurokinissi

ΠΑΟΚ

Tα διλήμματα του Λουτσέσκου για Νέα Φιλαδέλφεια

04.04.24 | 23:19

Την πρώτη τους… μεταβατική προπόνηση ενόψει του κυριακάτικου (7/4, 20:30) ντέρμπι κορυφής με την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, πραγματοποίησαν σήμερα οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ, με όσους αγωνίστηκαν βασικοί χθες κόντρα στη Λαμία να ακολουθούν το απαραίτητο πρόγραμμα αποθεραπείας και αποκατάστασης.

Συνεπώς, η μίνι προετοιμασία του «δικεφάλου» του Βορρά για την «καυτή» αναμέτρηση με την «Ένωση», ξεκινάει αύριο με μία απογευματινή προπόνηση στη Νέα Μεσημβρία, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Ράζβαν Λουτσέσκου θα εξωτερικεύσει τις πρώτες σκέψεις του για την ενδεκάδα που θα εμπιστευτεί στην OPAP Arena.

ΟΙ ΕΝΝΕΑ «ΣΙΓΟΥΡΟΙ»

Έχοντας «φρεσκάρει» σε σημαντικό βαθμό την ενδεκάδα του κόντρα στη Λαμία – παρά το ότι η ομάδα του Λεωνίδα Βόκολου «χάλασε» σε κάποιο βαθμό τα πλάνα του για περισσότερες «ανάσες» σε Σουαλιό Μεϊτέ και Στέφαν Σβαμπ – βλέποντας παράλληλα σχεδόν άδειο το «απουσιολόγιό» του, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως ο Λουτσέσκου θα επιλέξει την… πεπατημένη και δοκιμασμένη ενδεκάδα κόντρα στην ΑΕΚ.

Πιο συγκεκριμένα, πολύ δύσκολα δεν θα πάρουν την Κυριακή φανέλα βασικού οι Κοτάρσκι, Μπάμπα, Κουλιεράκης, Κεντζιόρα, Μεϊτέ, Σβαμπ, Ζίβκοβιτς, Τάισον και Μπράντον, με τα ερωτηματικά να αφορούν τη θέση του δεξιού μπακ και αυτή του επιτελικού μέσου!

ΤΟ… ΑΙΩΝΙΟ ΕΡΩΤΗΜΑ

Για τη θέση πίσω από τον κεντρικό επιθετικό, οι υποψήφιοι είναι δύο. Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας και ο Τόμας Μουργκ, με κάθε πρόβλεψη τη δεδομένη χρονική, πριν δηλαδή τις αυριανές και μεθαυριανές «δοκιμές», να ενέχει μπόλικο ρίσκο.

Άλλωστε, ουκ ολίγες φορές ο Αυστριακός έχει αγωνιστεί ως βασικός σε «μεγάλα» παιχνίδια, όπως αυτά με την Αϊντραχτ σε Τούμπα και Φρανκφούρτη, με Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης», με Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης», με Άρη, Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό στην Τούμπα αλλά και στα ματς με Άρη στην Τούμπα και Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο στις δύο προηγούμενες αγωνιστικές των playoffs της Stoiximan Super League.

ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΟΥ ΟΤΟ

Σε ότι αφορά τη θέση του δεξιού μπακ, στο μυαλό του Λουτσέσκου υπάρχουν οι εξής δύο επιλογές. Ο Γιόνι Ότο και ο Αντελίνο Βιεϊρίνια.

Πριν αποφασίσει το αν θα εμπιστευτεί τον Ισπανό ή τον Πορτογάλο, ο 55χρονος προπονητής θα περιμένει αρχικά να δει αύριο τον πρώτο να παίρνει μέρος σε ολόκληρη την προπόνηση, με το βέβαιο στην όλη «εξίσωση» να είναι ένα: Ο Λουτσέσκου δεν θα κάνει την παραμικρή… έκπτωση στον καταρτισμό της ενδεκάδας, αφενός γιατί θα μεσολαβήσουν τέσσερα 24ωρα πριν την πρώτη «μάχη» με την Κλαμπ Μπριζ στο Βέλγιο, αφετέρου – και σημαντικότερο – γιατί η έκβαση του κυριακάτικου ντέρμπι, εφόσον είναι θετική για τον ΠΑΟΚ, μπορεί να δώσει στους «ασπρόμαυρους» μεγάλο προβάδισμα στην «κούρσα» για τον τίτλο!