Ο Άαρον Λεγιά Ισέκα του ΟΦΗ με τον αδελφό του, Μίτσι Μπατσουαγί Φωτογραφία: Instagram-leyaiseka

ΟΦΗ

Λέγια Ισέκα: Ο αδελφός του Μπατσουαγί στον ΟΦΗ – Μια καριέρα με ομοιότητες, αλλά τόσο διαφορετική (vid)

29.01.24 | 22:15

Μπορεί να μην έχουν το ίδιο όνομα, ωστόσο ο Μίτσι Μπατσουαγί με τον νέο ποδοσφαιριστή του ΟΦΗ, Άαρον Λεγιά Ισέκα, είναι αδέλφια.

Ο 26χρονος Βέλγος ποδοσφαιριστής των Κρητικών είναι o μικρότερος αδελφός του πιο αποδοτικού ποδοσφαιριστή της σεζόν στην Ευρώπη, ο οποίος σκοράρει ένα γκολ κατά σχεδόν 80 λεπτά.

Παρά το γεγονός ότι έχουν τους ίδιους γονείς, το επώνυμό τους είναι διαφορετικό, καθώς ο νυν παίκτης του ΟΦΗ -ως μικρότερος- ήθελε να ευχαριστήσει τη μητέρα του και αποφάσισε να πάρει το δικό της επώνυμο.

Ο Ισέκα αγωνίζεται στην ίδια θέση με τον πιο διάσημο αδελφό του, δηλαδή στην επίθεση. Μάλιστα, σε έναν βαθμό έχει ακολουθήσει τα βήματά του…

Όταν ο Ισέκα κλήθηκε να αντικαταστήσει τον αδελφό του στη Μαρσέιγ

Ξεκίνησε την καριέρα του από τις Ακαδημίες της Άντερλεχτ, στην οποία έκανε και τις πρώτες του επαγγελματικές εμφανίσεις από το 2014. Το καλοκαίρι του 2016 πήγε δανεικός στη Μαρσέιγ, από την οποία μόλις είχε φύγει ο Μπατσουαγί με μεταγραφή για την Τσέλσι.

Ο Ισέκα δεν κατάφερε να μπει στα… παπούτσια του αδελφού του στους Μασσαλούς και την επόμενη σεζόν δόθηκε δανεικός στη Ζούλτε Βάρεγκεμ. Ακολούθησε το 2018 η πώλησή του στην Τουλούζ, όπου βρήκε συμπαίκτη του Ευθύμη Κουλούρη.

Την περίοδο 2020-21 ήρθε ένας ακόμη δανεισμός, στη Μετς, ενώ το επόμενο καλοκαίρι αποκτήθηκε από την Μπάρνσλει. Ούτε εκεί στέριωσε, καθώς ο αγγλικός σύλλογος τον έδινε δανεικό σε ομάδες εκτός Νησιού (Αντανασπόρ, Τούζλασπορ, Χάποελ Χαντέρα).

Πλέον, ο Ισέκα βρίσκεται στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στην Κρήτη για λογαριασμό του ΟΦΗ. Με την ομάδα του Ηρακλείου αισιοδοξεί να κάνει ένα «restart» στην καριέρα του, η οποία δεν κατέληξε να είναι το ίδιο λαμπρή με αυτήν του μεγαλύτερου αδελφού του, ο οποίος έχει αγωνιστεί σε Σταντάρ Λιέγης, Μαρσέιγ, Τσέλσι, Ντόρτμουντ, Βαλένθια, Κρίσταλ Πάλας, Μπεσίκτας και από το 2022 βρίσκεται στη Φενέρμπαχτσε.

Ισέκα για ΟΦΗ: «Ενθουσιασμένος που βρίσκομαι εδώ»

Ωστόσο, ο Ισέκα δεν δείχνει να έχει απογοητευτεί από το γεγονός ότι η καριέρα του δεν εξελίχθηκε όπως ενδεχομένως θα ήθελε. Χαρακτηριστικές είναι οι πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης του ΟΦΗ.

«Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που βρίσκομαι εδώ, καθώς είναι μια πολύ ωραία χώρα, όπως και οι άνθρωποι εδώ και επίσης είμαι πολύ χαρούμενος που θα παίξω στην ομάδα και στο ελληνικό πρωτάθλημα.

»Ήθελα να βρω μία ομάδα που παίζει επιθετικά, που διεκδικεί τη νίκη και μια θέση μεταξύ των έξι πρώτων στο ελληνικό πρωτάθλημα. Θέλω να είμαι ανταγωνιστικός», σχολίασε αρχικά ο 26χρονος φορ και συνέχισε, λέγοντας:

«Είμαι σε ένα σύλλογο που θέλει να παίζει για τη νίκη σε κάθε ματς κι αυτό με έκανε να έρθω. Γνωρίζω ότι έχουμε πολλά ακόμα να κάνουμε και ελπίζω να βοηθήσω την ομάδα. Στόχος μου είναι να είμαι χρήσιμος με ασίστ και γκολ, αλλά και να συμβάλω ώστε το σύνολο να παίζει καλύτερα. Αυτός, άλλωστε, είναι ο στόχος κάθε ποδοσφαιριστή.

»Πάντα βάζω την ομάδα πάνω από τον εαυτό μου και αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμένα, όπως επίσης το να απολαμβάνω να παίζω ποδόσφαιρο. Στο τέλος, το πιο σημαντικό είναι να απολαμβάνεις αυτό που κανείς και να έχεις θετικότητα».