Άρης - Παναθηναϊκός Φωτογραφία: Eurokinissi

STOIXIMAN SUPERLEAGUE

Άρης – Παναθηναϊκός (19:30, Novasports Prime): Κρας τεστ στο «Κλ. Βικελίδης»

07.04.24 | 09:46

O Άρης υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για την 4η αγωνιστική των playoffs της Stoiximan Super League, σε μία πρόβα του τελικού Κυπέλλου Ελλάδος ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Βεβαίως, οι «πράσινοι» στοχεύουν το διπλό, με στόχο να συνεχίσει σε τροχιά πρωταθλητισμού και το βλέμμα στο ντέρμπι «δικεφάλων» στην «OPAP Arena».

Η ΚΕΔ όρισε τον Αλεκσάνταρ Στάβρεφ από τη Βόρεια Μακεδονία να διευθύνει την αναμέτρηση, με βοηθούς τους Ντέγιαν Κονσταντίνοφ και Γκότσε Πετρέφσκι, ενώ 4ος διαιτητής θα είναι ο Χρήστος Βεργέτης. Στο VAR θα είναι ο Κροάτης Ιβάν Μπέμπεκ με AVAR τον Βασίλη Νικολακάκη.

Τεστάρει τον εαυτό του ενόψει τελικού ο Άρης

Οι «κίτρινοι» ξεκίνησαν καλά τα playoffs με 2 νίκες στα πρώτα 3 παιχνίδια και κόντρα στον Παναθηναϊκό, θέλουν να φτάσουν τις 3 στη Θεσσαλονίκη, μετά το διπλό στην Τούμπα και την άνετη νίκη επί της Λαμίας εντός έδρας.

Για τον Άρη, τα δύο ματς κόντρα στο «τριφύλλι» αποτελούν ένα τεστ για να ελέγξει τις δυνάμεις του ενόψει του πρώτου του τελικού Κυπέλλου Ελλάδος μετά από 14 χρόνια, απέναντι στους «πράσινους» στις 18 Μαΐου.

Ο Άκης Μάντζιος θα έχει στη διάθεσή του τον Φαμπιάνο, ο οποίος δεν είχε ξεκινήσει στο βασικό σχήμα στο «Γ. Καραϊσκάκης», στην ήττα από τον Ολυμπιακό με 3-0. Από την άλλη, θα στερηθεί για ακόμη ένα ματς τις υπηρεσίες του Φραν Βέλεθ.

Θέση στα πλάγια της επίθεσης των «κιτρίνων» διεκδικεί ο Παναγίδης, με τον Φαμπιάνο να αποδεικνύεται σε ρυθμιστή της ενδεκάδας, για το αν θα τον επιλέξει για την ενδεκάδα, αντί του Ρόουζ.

Θέλει μόνο το διπλό, με το βλέμμα στη… Νέα Φιλαδέλφεια

Ο Παναθηναϊκός, μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο, κατάφερε να πάρει τρίποντο με ανατροπή κόντρα στην ΑΕΚ και πλέον στοχεύει μόνο το διπλό στο «Κλεάνθης Βικελίδης», που σε συνδυασμό με μία ισοπαλία στη Νέα Φιλαδέλφεια, θα τον φέρει στους 2 πόντους από την κορυφή της Stoiximan Super League.

Ο Φατίχ Τερίμ είδε τον Σπόραρ να ξεπερνά τον τραυματισμό που είχε αποκομίσει από το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και να είναι πλέον διαθέσιμος για το ματς στο Χαριλάου, ενώ επέστρεψε στην αποστολή και ο Παλάσιος, που είχε αποβληθεί κόντρα στον «δικέφαλο» του Βορρά.

Εκτός για το «τριφύλλι» έμεινε ο Γιάννης Κώτσιρας, που ταλαιπωρείται από αμυγδαλίτιδα, ενώ στην αποστολή δεν μπήκαν ούτε οι Γερεμέγεφ, Αϊτόρ, Σένκεφελντ και Ούγκο.

Ο Παλάσιος αναμένεται να πάρει τη θέση του Βέρμπιτς στα δεξιά της επίθεσης, με τους υπόλοιπους 10 που ξεκίνησαν κόντρα στην ΑΕΚ να είναι φαβορί να βρεθούν στο αρχικό σχήμα και απέναντι στον Άρη.

Όμοια ματς σε Λεωφόρο και «Βικελίδης» στην κανονική διάρκεια

Τα δύο παιχνίδια για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, ήταν πανομοιότυπα με τους γηπεδούχους να νικούν με 2-0.

Στην έδρα του Άρη, τα γκολ των Μορόν και Μενέντεζ χάρισαν το τρίποντο στον Άρη, για την 12η αγωνιστική της Stoiximan Super League.

Στο δεύτερο γύρο της κανονικής περιόδου, ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε μία πανομοιότυπη νίκη, με 1 γκολ σε κάθε ημίχρονο και τους Μπακασέτα και Ιωαννίδη σκόρερ, για το τελικό 2-0.