Θόδωρος Καρυπίδης Άκης Μάντζιος Άρης Φωτογραφία: Intime

Άρης

Η παρουσία του Καρυπίδη και τα ερωτηματικά για την ενδεκάδα του Άρη

07.04.24 | 13:37

Γράφει: Πάρης Τσελεπίδης

Παρουσία του Θόδωρου Καρυπίδη ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του Άρη για το σημερινό (7/4, 19:30) παιχνίδι στο «Κλεάνθης Βικελίδης» με τον Παναθηναϊκό στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής των playoffs της Stoiximan Super League.

Ο διοικητικός ηγέτης της ΠΑΕ, με αφορμή την παρουσία του στη Θεσσαλονίκη το απόγευμα του Σαββάτου (6/4), παραμονή του παιχνιδιού, βρέθηκε στην τελευταία προπόνηση της ομάδας για την αποψινή μάχη με τον Παναθηναϊκό, της πρώτης από τις δύο πρόβες για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος Betsson με τους «πράσινους». Με την παρουσία του και μόνο θέλησε να δείξει σε όλη την ομάδα πως είναι στο πλευρό της την επόμενη της κακής ημέρας, όπως παραδέχτηκε και ο Μάντζιος κόντρα στον Ολυμπιακό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Ο Άκης Μάντζιος με τους συνεργάτες και τους ποδοσφαιριστές του καλούνται πλέον τέσσερις ημέρες μετά να γυρίσουν τον… διακόπτη. Σύμμαχός τους στην όλη τους προσπάθεια είναι και η παρουσία των φιλάθλων τους στις κερκίδες του «Κλεάνθης Βικελίδης». Υπάρχει επίσης και το κίνητρο να επιστρέψουνε στις νίκες απέναντι σε μία ομάδα που βρίσκεται πάντα μέσα στη διεκδίκηση του φετινού τίτλου του πρωταθλητή.

Τα πλάνα του Μάντζιου για τη βασική ενδεκάδα του Άρη

Ο τεχνικός του Άρη, πάντως, με βάση και την εικόνα του συνόλου του στο Φάληρο και με δεδομένη για ένα ακόμη παιχνίδι της απουσίας του Φραν Βέλεθ, προσανατολίζεται για αλλαγές όσον αφορά τη βασική του ενδεκάδα. Είναι χαρακτηριστικό κάτι που δεν το συνηθίζει, πως λίγες ώρες πριν από τη σέντρα έχει πέντε ερωτηματικά. Κάτι που φάνηκε και από τις δοκιμές στις οποίες προχώρησε το τελευταίο τριήμερο.

Σίγουρος θα είναι ο Κουέστα κάτω από τα δοκάρια, ενώ όλα δείχνουν πως το κεντρικό αμυντικό δίδυμο θα αποτελέσουν οι Φαμπιάνο και Μπράμπετς με τον πρώτο να προτιμάται αντί του Ρόουζ. Όσο για τα άκρα της άμυνας, ο Οντουμπάτζο θα είναι στα δεξιά, ενώ ο Μοντόγια για ένα ακόμη παιχνίδι έχει προβάδισμα σε σχέση με τον Φεράρι για τα αριστερά.

Στον χώρο της μεσαίας γραμμής απομένει να φανεί αν ο Μάντζιος θα ξεκινήσει τη φορά αυτή τον Μανού Γκαρθία. Κάτι που αν συμβεί, θα είναι για πρώτη φορά σε ντέρμπι της φετινής χρονιάς. Στην περίπτωση αυτή, ο Νταρίντα θα οπισθοχωρίσει στα χαφ με παρτενέρ του τον Ζουλ, που είναι στο όριο των καρτών. Αν όμως ο Ισπανός μείνει στον πάγκο, τότε ο Τσέχος Νταρίντα θα έχει και πάλι ρόλο δεκαριού με έναν εκ των Τζούρασεκ και Βερστράτε δίπλα στον Ζουλ.

Όσο τώρα για την επίθεση, μόνος σίγουρος δείχνει να είναι ο Σουλεϊμάνοφ ως δεξιός χαφ. Για τη θέση του αριστερού χαφ-εξτρέμ, μετά από την εικόνα που παρουσίασαν με τον Ολυμπιακό οι Σαβέριο και Σαμόρα, φανέλα βασικού διεκδικεί και πάλι ο Παναγίδης, ενώ δεν αποκλείεται στην κορυφή αντί του πρώτο σκόρερ Μορόν να προτιμηθεί ο διεθνής Ιρανός Ανσαριφάρντ.