Η μεταγραφή της Μάιρα Ραμίρεζ στην Τσέλσι αποτελεί την πιο ακριβή μεταγραφή στο ποδόσφαιρο γυναικών. Φωτογραφία: Chelsea FC Women

Ποδόσφαιρο Γυναικών

Τσέλσι: H Μάιρα Ραμίρεζ γίνεται η ακριβότερη μεταγραφή στο ποδόσφαιρο γυναικών

30.01.24 | 13:11

Η Τσέλσι προέβη στην πιο ακριβή μεταγραφή στα χρονικά του ποδοσφαίρου γυναικών, με την προσθήκη της επιθετικού Μάιρα Ραμίρεζ έναντι 450 χιλ. ευρώ.

Η 24χρονη αγωνιζόταν στη Λεβάντε με την οποία κατέγραψε 95 συμμετοχές, σκοράροντας 32 γκολ. Με τους Λονδρέζους υπέγραψε συμβόλαιο 4,5 ετών, πράγμα που δείχνει την επιθυμία της αγγλικής ομάδας να στηριχθεί επάνω της για το μέλλον.

Την πρώτη της εμφάνιση με τα «μπλε» την πραγματοποίησε στην αναμέτρηση της Women’s Super League κόντρα στην Μπράιτον (27/1, 3-0), λίγο μετά την υπογραφή του συμβολαίου της.

 

Το Μουντιάλ ήταν η αιτία ανάδειξης της

Η Ραμίρεζ είχε τραβήξει τα βλέμματα των ομάδων από την συμμετοχή της στο Μουντιάλ με την Εθνική Κολομβίας, με την οποία έφτασε μέχρι τα προημιτελικά. Η ομάδα της άφησε εκτός διοργάνωσης την Γερμανία, Νότια Κορέα και Τζαμάικα, με την ίδια να προσφέρει σημαντική βοήθεια στο αντιπροσωπευτικό της συγκρότημα.

Η Τσέλσι πήρε τα… ηνία

Μέχρι στιγμής η πιο ακριβή μεταγραφή άνηκε στη Μπαρτσελόνα, με την απόκτηση της Κίρα Γουόλς από την Μάντσεστερ Σίτι. Οι Ισπανοί είχαν βγάλει από τα ταμεία τους 400 χιλ. ευρώ προκειμένου να κάνουν δική τους την 26χρονη μέσο.